![]() |
ETLİ İŞKEMBE ÇORBASI/Medineweb mutfağı Toplam 1 Eklenti bulunuyor. Malzemeler 1 kg işkembe 300 gr kuşbaşı et Yeterince su 2 yemek kaşığı un Tuz Üzeri için: 2 yemek kaşığı tereyağı ve kırmızı biber Hazırlanışı Temizlenmiş işkembeyi küçük olarak doğrayın. Bir avuç tuz ve yarım çay bardağı sirke ile ovun. Yarım saat bekletin. Bu süre sonunda iyice yıkayın. Etle beraber düdüklü tencereye alın üzerine çıkacak kadar su ilave edip kaynamaya bırakın kaynamaya başlayınca üzerinde biriken köpükleri bir kevgirle alın. Tencereyi kapatıp 45 dakika kadar pişirin. Ayrı bir tencerede biraz zeytinyağı ve 2 yemek kaşığı unu, un kokusu çıkana kadar kavurun. Üzerine, topaklanmaması için 2 bardak soğuk su ekleyin. Karıştırıp işkembe ve etin üzerine dökün. Kaynayana kadar ara sıra karıştırın. Servis ederken üzerine biberli tereyağı gezdirin. Bu çorba ezilmiş sarımsak ve sirkeyle beraber lezzetli olur. Afiyet olsun.. |
Yapılır mı bu şimdi editim te/sli/m Yiyen hastalık yüzü görmeden kışı atlatır ))) Yemeyen bütün kışı burun çekerek hapşırık tıksırık geçirir))) Eline sağlık editimga/li/p |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Toplam 1 Eklenti bulunuyor. Alıntı:
Hasta falan olmazsın daha cicekver |
Nefis gözüküyor :) Ablacım bu işkembenin kokusunu sarımsakla mı bastıracağız? günlerce hijyenik operasyonlar ile kokusunu yok edemedim.gülümseyen000 |
Alıntı:
Yerken zaten sarmısakla yiyoruz ..yoksa tadı nerde olur..cicekver Ayrıca hoşgeldiniz sitemize... |
Su damlam ben iskembeyi karisik yapiyorum.esma abla duymasnda Paca Dil Iskembe Hasliyorum ayri ayri nefis oluyo hatta bizim hoca kelle bile katiyormus:):) |
sabun mu ? hiç düşünemedim ya :) deneyeceğim.teşekkürler hoş bulduk. |
Alıntı:
|
SAAT: 11:39 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.