|
Konu Kimliği: Konu Sahibi mehmet akif2,Açılış Tarihi: 03Haziran 2014 (20:17), Konuya Son Cevap : 20 Mayıs 2018 (14:39). Konuya 229 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
05 Temmuz 2014, 12:45 | Mesaj No:121 | |
Durumu: Medine No : 33624 Üyelik T.:
11 Kasım 2013 | Cevap: DGS "sözel mantık" soru-cevap bölümü Alıntı:
Kesinlikle bazıları çok karışık.. :( Abla ciddi misin ben hepsi yanlış çıkar diye düşünüyordum 1 boşla kurtardık :D Aslında abla tablo oluşturdum ve tabloda sadece siyah anahtarın 2. kapıyı açtığını işaretledim başka bilgi bulamadım, soruların üzerinden denedim her şıkkı tablo da deneye deneye ilerledim mantıklı bi açıklamam yok ki İlk soruyu şöyle çözdüm ama doğru yöntem mi bilmiyorum, 2. kapıyı siyah anahtar açıyor, sarı anahtar 2 kapıyı açabiliyor 1 ve 3'ü açsa 2 anahtar bütün kapıları açabilir dedim | |
05 Temmuz 2014, 12:52 | Mesaj No:122 |
11 Kasım 2013 | Cevap: DGS "sözel mantık" soru-cevap bölümü
75. soruda da kırmızı anahtarın 1 ve 2. kapıları açabildiğini söylemiş. Soruda verilen bilgiler de aynı kapıları tam olarak açan ve açmayan iki kapı yoktur diyor. Ona göre tabloda ihtimalleri yazınca soruda kesinlik sorduğu için cevap E, sarı anahtar 3. kapıyı açadabilir açmayadabilir. 77. soruyuda soruda verilen bilgi yerleştirdikten sonra aynı kapıları tam olarak açan ve açmayan iki kapı yoktura göre çözdüm. Kırmızı ve mavi anahtar kapıyı açsa aynı kapıları açmış veya açmamış olcaklar.. Mavide ya sadece1 ya sadece 3 olcak.. [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] |
06 Temmuz 2014, 00:32 | Mesaj No:123 | |
Durumu: Medine No : 22954 Üyelik T.:
14 Aralık 2012 | Cevap: DGS "sözel mantık" soru-cevap bölümü Alıntı:
__________________ Güçlük kolaylıkla beraberdir, kendine gel, ümidi bırakma! Akıllı insan bilir ki, ölümün arkasında bile daha güçlü bir hayat beklemektedir. (Hz. Mevlana) | |
06 Temmuz 2014, 03:13 | Mesaj No:124 | |
Durumu: Medine No : 13402 Üyelik T.:
25 Şubat 2011 | Cevap: DGS "sözel mantık" soru-cevap bölümü Alıntı:
74 D 75 A mı | |
06 Temmuz 2014, 03:15 | Mesaj No:125 |
Durumu: Medine No : 13402 Üyelik T.:
25 Şubat 2011 | Cevap: DGS "sözel mantık" soru-cevap bölümü
anahtarla ilgili soruları görünce gözüm çok korktu sınavda hiç sözel mantık sorusu yapamazsam diye anahtarla ilgili soruyu biraz daha ayrıntılı açıklar mısınız |
06 Temmuz 2014, 03:29 | Mesaj No:126 | |
74-E 75-D buldum tabi ben de emin değilimuzgn
__________________ Güçlük kolaylıkla beraberdir, kendine gel, ümidi bırakma! Akıllı insan bilir ki, ölümün arkasında bile daha güçlü bir hayat beklemektedir. (Hz. Mevlana) | |
06 Temmuz 2014, 04:01 | Mesaj No:127 | |
her kapıyı en az bir anahtar açtığına göre, sarı anahtar 2 kapıyı açıyordu ya,diğer üçüncü kapıyı mesela mavi açsa bütün kapılar açılmış olur ama 3 farklı anahtarla değil 2 farklı anahtarla 75-E sarı anahtar 3. kapıyı açmazsa 1 ve 2 kapıları açmak zorunda...ama kırmızı da 1 ve 2 yi açıyor..bize iki anahtar aynı kapıları açamaz demişti 76-C SİYAHIN 2.KAPIYI AÇTIĞINI BİLİYORUZ sarı ve mavi 2. yi açıyorsa o zaman 2.yi sarı-mavi-siyah açar ama c şıkkında verilene bakarsak siyah-mavi 1. yi açamaz çünkü aynı olmaması lazımdı 77-yi anlamamışım
06 Temmuz 2014, 14:49 | Mesaj No:128 | ||
Alıntı:
Tebrikler, doğru cevap Nasıl çözdüğünü anlatır mısın abla ? Elimde çözüm var ve çözümde mehmet ile özge program geliştirmeyle gelişim psikolojisinden birini seçmek zorunda. Tabloyu kaç defa oluşturdum ama bende ihtimaller çok daha fazla oluyor. İki tablo oluşturulmuş çözümde. Anıl ile Duygu'nun Program Geliştirme departmanını seçtiği tabloyu aklım almıyor. Tablo şöyle ; Program Geliştirme; Anıl, Duygu, Mehmet ya da Özge Ölçme ve Değerlendirme ; Engin, Ufuk Gelişim Psikolojisi ; Mehmet ya da Özge Bende diyorum ki, Engin veya Ufuk neden Program geliştirmede olamıyorlar ? O zaman da Mehmet ile Özge farklı departmanlarda çalışmış olacaklar uzgn Mehmet ile Özge Program Geliştirmeyle Ölçme ve Değerlendirmeyi seçip Engin Ölçme ve Değerlendirmeyi Ufuk Gelişim Psikolojisini seçemez mi düşünceli000 Umarım anlatabilmişimdir | ||
06 Temmuz 2014, 15:19 | Mesaj No:129 | |
ihtimaller üzerinden gittim sanırımya da attım tuttu o anki ruh halimi bile hatırlayamıyorm,,acaba sihirli bi kalem mi geldi evet dediğin gibi bende de ihtimaller fazla oluyor.. acaba bu soruda mehmet ile özge nin arasında bir departman mı olması gerekiyordu,ya da mehmet ile özge 2. departmanda değillerdir diye bi ekleme olması lazım..eksik mi yazıldı diye düşündüm...mesela 75 i çözerken B ile E şıkları kesin yanlış diğer ihtimaller olabilir çıkıyor..
06 Temmuz 2014, 15:28 | Mesaj No:130 | |
Sanırım abla arada bir kişi olması şartı olursa sorun kalmıyor. Yoksa aklım almıyor uzgn | |
Konuyu Toplam 31 Kişi okuyor. (0 Üye ve 31 Misafir) | |