|
Konu Kimliği: Konu Sahibi Medineweb,Açılış Tarihi: 22 Şubat 2014 (15:13), Konuya Son Cevap : 30 Eylül 2023 (21:04). Konuya 873 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme: |
08 Ekim 2014, 01:22 | Mesaj No:131 |
Durumu: Medine No : 38944 Üyelik T.:
09 Şubat 2014 | Cevap: DHBT İstişare bölümü 3. 112. ve 115. ayetlerde söz konusu edilen ve havarilerin isteği üzerine Hz. İsa'nın gökten bir '' yemek sofrası'' indirilmesi için dua etmesi dolayısıyla adını almıştır. Dinin ikmal edilmesinden ve bunun manevi nimet olmasından kinaye olarak bu adın verildiğini kabul edenlerde vardır. Ayrıca 1. ayette akidlerin yerine getirilmesi emredildiği için '' ukud'' ( akidler) okuyanları azap meleklerinin elinden kurtaracağı için '' münkıze'' ( kurtarıcı ) ve dini hükümler çeşitli ayetlere serpiştirildiği için '' muba'sire'' adı da verilmiştir. Bu sure hangisidir? a. Bakara b. En'am c. Zilzal d. Maide |
08 Ekim 2014, 01:46 | Mesaj No:132 |
09 Şubat 2014 | Cevap: DHBT İstişare bölümü İnanması zor görünüyor değil mi? Ama Rabbim isterse herşey olur. İnsanoğlunun mantığı belirli bir sınırda. Bu örneği inançsız bir kişiye asla inandıramazsın. Ama inanan kişi delilsiz tevekkül eder. İnananla inanmayanın arasındaki en büyük farkda budur. Allahın kulu Nevfel b. Abdullah savaşta şehit düşer. Medine'ye dönen Hz. Peygamberimiz ve sahabiler hayatta kalanların mutluluğu, şehit düşenlerinde hüznü içindedir. Nevfel b. Abdullah'ın aileside savaştan dönenleri karşılamaya gelmiştir. Annesi, hanımı ve çocukları, onun şehit düştüğünden haberleri yoktur. Hz. Peygamberimizi görünce önüne çıkıp Nevfel b. Abdullah'ı sormuşlar, fakat Peygamber Efendimiz (sav) o kadar üzgündür ki, ailesine nasıl cevap versin, şehit düştüğünü söyleyememiş ve arkasından geleni göstererek ona sorun demiştir. Arkasından gelen Hz. Ömer'de şehit düştüğünü haber vermeyince arkasındaki kişiyi göstererek ona sorun. Bu arada ailesi merak ve sevinçle Nevfel b. Abdullah'ı hemen karşılarına çıkacakmış gibi beklemeye ve sırasıyla sahabilere sormaya devam etmişler. Hz. Osman 'da cevap veremeyip, arkasındaki Hz. Ebubekir'i işaret ederek ona sorun demiştir. Nevfel b. Abdullah'ın ailesi sabırsızlanarak Hz. Ebubekir'in karşısına çıkmışlar ve aynı soruyu ona da sormuşlardır. Hz. Ebubekir durmuş ve düşünmüş. İçinden '' Ya RAbbi Peygamber Efendimiz bu aileye şehitlerinin olduğunu söyleyememiş de ben mi ! bu evlatlarını ve eşini merakla bekleyen hanımlara acı haberi ben nasıl verebilirim ki'' diye düşünürken Ah Nevfel b. Abdullah Ah diye öyle içini çekmiş ki, arkasından beyaz ata binmiş Nevfel b. Abdullah aceleyle gelerek buyur ya Ebubekir (ra) demiş. Bu olayın hemen akabinde Cebrail aleyhisselam Peygamber Efendimize gelerek şöyle buyurmuştur. '' Allah'ü Teala en sevdiği kulunu asla üzer mi? Hz. Ebubekir bir kez daha Ah deseydi bütün şehitleri diriltecekti'' demiştir. Daha sonra Nevfel b. Abdullah Yemame savaşında tekrar şehit düşmüştür. |
09 Ekim 2014, 00:42 | Mesaj No:133 | |
Durumu: Medine No : 13402 Üyelik T.:
25 Şubat 2011 | Cevap: DHBT İstişare bölümü Alıntı:
| |
09 Ekim 2014, 00:49 | Mesaj No:134 |
25 Şubat 2011 | Cevap: DHBT İstişare bölümü
dhbt giriş belgeleri gündüz açıklandı benim bulunduğum yerde olmayacak en yakın sınav merkezini seçmiştik allahtan bildiğim yerde sınav yerim çıktı |
09 Ekim 2014, 00:53 | Mesaj No:135 |
25 Şubat 2011 | Cevap: DHBT İstişare bölümü
arkadaşlar son durumlar nasıl ben bayram dönüşünde bile derslere baktım ama işler ve çocuklarla ne kadar bakabildiysem artık dhbt'den birçok konu bitirdim soru çözüyorum ama daha bitirmem gereken konu var kpss'de çok soru çözmemenin eksikliğini yaşadım diye bu sınava daha çok soru çözerek hazırlanıyorum çözdüğüm sorular ösym tarzı değil ama konuları öğretici sorular bir face sitesinde de ösym tarzı sorulara bakıyorum okul dersleri başladı biraz okul dersleri biraz dhbt çalışıyorum |
09 Ekim 2014, 01:34 | Mesaj No:137 | |
09 Şubat 2014 | Cevap: DHBT İstişare bölümü Alıntı:
mehmet akif örnek sorulara baktığın sitenin adını vermende , bir sakınca yoksa bize de bildirir misin? Ayrıca çalışmalarında Rabbim kolaylık versin... | |
09 Ekim 2014, 02:21 | Mesaj No:138 | |
c. Enfal | |
09 Ekim 2014, 02:23 | Mesaj No:139 | |
| |
09 Ekim 2014, 09:59 | Mesaj No:140 | |
25 Şubat 2011 | Cevap: DHBT İstişare bölümü Alıntı:
face'den giriyorum gruba katıldım adı TÜM DİYANET PERSONELİ bulamazsan söyle linkini vereyim | |
Konuyu Toplam 30 Kişi okuyor. (0 Üye ve 30 Misafir) | |