|
Konu Kimliği: Konu Sahibi FECR,Açılış Tarihi: 20 Şubat 2013 (18:32), Konuya Son Cevap : 21 Şubat 2013 (17:51). Konuya 16 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
21 Şubat 2013, 14:00 | Mesaj No:11 | |
Durumu: Medine No : 13301 Üyelik T.:
04 Şubat 2011 | Cevap: Doğum Günü Kutlamamak Alıntı:
bak arkadaşım kimin ne kadar bildiği yaşla alakalı değildir..kendimizden çok daha küçükler bazen bize hiç aklımıza gelmeyen akılları verirler..fecr hocamızın ilmi aşikardır Allah ondan razı olsun.şimdiye kadar sırf bu konu değil başka hatalarımız olduğu zamanda uyarıda bulundu saolsun..bu konudada daha ilk esma abla açmıştı doğum günü kutlamasını daha o zamandan aklımdaydı konu açıp uyarıda bulunmak ama büyüklerimden bekledim açıkçası..sonra devamı geldi ve bir uyarı yapılmazda dahda devamı gelecek..bu size yönelik şahsi bi uyarı değildi eğer öyle düşünmüş olsaydı hocamız o konu içinde yapardı uyarıyı genel bir konu açmasının sebebi bundan sonrası için bir uyarı niteliğindedir.sizin doğum gününüzün ardından olması sizi incitmiş oalbiliriki hoca açıklamış şahsi olmadığını.. bakın anneler günü,sevgililer günü,babalar günü,doğum günü,yeni yıl,kadınalr günü vs vs vs.....bunların hiçbirinin islamda yeri yoktur.nasılki noellere karşı gelişyoruz bunlara karşıda aynı tepkiti göstermemiz lazım.hatırlanılmak mutlumu ediyor başka bi gün hatırlasınlar sizi hediyeleşmek sünnettir seviniyormusunuz farklı günlerde alın hediyenizi hediyeleşin... İkinci olarak doğum gününe önem vermeyi Hırıstiyanlar, Müslümanlardan öğrenip,almışlardır. Mevlid, doğum zamanı demek değilmidir. Peygamber efendimizin doğum günü, bütün Müslümanların bayramıdır. Mevlid gecesinde, Peygamber efendimizin doğduğu için sevinenler affedilir. bu gece, Peygamber aleyhisselamın doğum zamanlarında görülen halleri, mucizeleri okumak, dinlemek çok sevaptır.hem Günah olmayan böyle adetleri taklit etmek caiz olur ki bunu ne şekilde kutlandığına da bağlıdır . tabii Bir Müslümanın, Hıristiyanların örf ve âdetlerini kabullenmesi, yaşaması, ihya etmesi, uygulaması kötü bir taklitten başka bir şey değildir. Başka milletlerin örf ve âdetlerini taklit yolunun açılmasını da tasvib etmeyiz ama orda küçücük açık bi kapı kalıyor hocam ... bakın bi önceki mesajınızda böyle yazmışsınız bikere mevkid kutlamak müslümanlarda olan bir adet değildir.diğer islam ülkelerinde kutlanamaz...mevlid de zaten sahabe yada tabiin döneminde değil osmanlı döneminde başlamıştır..yani bu hristiyanların müslümanlardan öğrendiği bir alışkanlık değil.vaize olmayı istiyorsunuz bildiğim kadarıyla bu konuyu daha derinlemesine araştırın derim size..çünkü mutlaka böyle sorular yada konularla karşılaşacaksınızdır...fiemanillah | |
21 Şubat 2013, 14:05 | Mesaj No:12 |
Durumu: Medine No : 20510 Üyelik T.:
01 Ekim 2012 | Cevap: Doğum Günü Kutlamamak FECR hocanın ilmiyle ilgili bir şey söylemedim, ilmi dediğiniz gibi aşikar zaten bunu kabul ettiğim için cevap bekledim yoksa kalkıp google yazardım en kötü ihtimal ordan öğrenirdim neyin ne olduğunu... bilmiyorum mesajda yazdıklarımı doğru kabul ediyordum ve öğrenmeye çalışıyorum izniniz olursa tabiii...
__________________ Derdi dünya olanin dünya kadar derdi olur... |
21 Şubat 2013, 14:24 | Mesaj No:13 |
Durumu: Medine No : 17068 Üyelik T.:
03 Mart 2012 | Cevap: Doğum Günü Kutlamamak öncelikle bir hoşluk yapmak adına arkadaşım için böyle bir konu açmıştım.sitede daha öncede böyle konular olduğunu bildiğim için yaklaşımın böyle olacağını bilemedim.gündeme gelen bilgilerlede iyiki açmışım dedim doğrusu.sizlere yaşattığım gerginlik için gerçekten özür diliyorum ama bu sayede farkına varmamız gereken meğer çok bilgimiz varmış...kişisel algılamamak için yorumlamaktan kaçınmıştım.ama konu muhatabı olarak fikrimi beyan etmeden de duramadım.fecr hocam bizlere daima yolumuzda ışık tutacak bilgilerle yaklaştığı için bu konudaki hassasiyetine teşekkür ediyorum.öncelikle bizler sıradan insanlar değiliz bu konuda örnek teşkil edecek mesleklere talibiz.ben konunun bu yönüne dikkat çekmek istiyorum . ben bu konularda ne kadar bilgili olursam öğrencilerime de o kadar doğru bilgi aktarırım diye düşünüyorum ve bu sitede olduğum için bir kere daha hamdolsun rabbime diyorum.sayenizde katedilcek çok mesafeler var ilim yolunda hocalarım.....selam ve dua üzerinize olsun...
__________________ لاَ يُكَلِّفُ اللّهُ نَفْسًا إِلاَّ وُسْعَهَا "Allah hiç kimseye taşıyabileceğinden daha fazlasını yüklemez." || BAKARA 286. || MAZARET insanın kendine söylediği en büyük ''YALAN''dır !! .. Velhasıl-ı kelâm. Namaz, duâ, gayret, nâsip. . . |
21 Şubat 2013, 14:43 | Mesaj No:14 | |
Durumu: Medine No : 13301 Üyelik T.:
04 Şubat 2011 | Cevap: Doğum Günü Kutlamamak Alıntı:
tabiki ne demek izin sizin | |
21 Şubat 2013, 17:32 | Mesaj No:15 |
Durumu: Medine No : 22196 Üyelik T.:
30 Kasım 2012 | Cevap: Doğum Günü Kutlamamak
kafam krştı özür dilerm en doğrusunu öğrenmek istiyorum hocam kutludoğum haftası sevgili peygamberiizin doğum için dğl mi ? ozman oda günah bana bunu açklarmısınız gerçekten kafam karıştı lütfen beni yanlış anlamayın herkez birşey diyor :( tabiki siz hocasınız bu yüzden size sormam gerektiğini düşündüm şimdiden allah razı olsun
__________________ duygular gereksiz olsaydı ALLAH başta yaradmazdı |
21 Şubat 2013, 17:41 | Mesaj No:16 |
Durumu: Medine No : 6340 Üyelik T.:
19 Ocak 2009 | Cevap: Doğum Günü Kutlamamak
Kutlu doğum haftası bundan 10-15 yıl öncesinde kutlanmaya başlandı. Hicri aya göre değil, Miladi aya göre yani Nisan ayında kutlanmaya başladı. İslam Tarihinde yani asrı saadette kutlu doğum diye bir kutlama olmamıştır. Bir şeyin olabilirliği için Kur'an ve Sünnet'ten delili olması lazım.
__________________ Selam Hidayete Tabi Olanlara Kur'an Senin Lehinde ve Aleyhinde Hüccettir(Müslim) |
21 Şubat 2013, 17:51 | Mesaj No:17 |
Durumu: Medine No : 22196 Üyelik T.:
30 Kasım 2012 | Cevap: Doğum Günü Kutlamamak
teşekkür ederim hocam beni aydınlattığınız için Allah razı olsun
__________________ duygular gereksiz olsaydı ALLAH başta yaradmazdı |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |