|
Konu Kimliği: Konu Sahibi Esma_Nur,Açılış Tarihi: 17 Ekim 2022 (12:48), Konuya Son Cevap : 21 Kasım 2023 (21:51). Konuya 13 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
17 Ekim 2022, 12:48 | Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 4458 Üyelik T.:
19 Ekim 2008 | Sizce? Sizce? Ölülerin arkasından ağlamak o yaşarken ona yapamadıklarımızdandır! Vicdanımız bizi rahatsız eder . Belki ona değer vermedik belki ona yapmamız gereken vazifelerimizi yerine getiremedik. İşde ondandır arkalarından ağlamamız. Deniliyor ya sizce ?
__________________ Birbirimize Fikirlerimiz uyuşmasa bile İNSAN olduğumuz için SAYGI duymamız lazım... Ne MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE.... |
Konu Sahibi Esma_Nur 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Fetolar bitmez ama! | Taziye-İlan-Selamlaşma | Kara Kartal | 5 | 97 | 21 Ekim 2024 10:49 |
Bulaşık makinasında turşu yapıyoruz | Turşular | Esma_Nur | 0 | 52 | 18 Ekim 2024 23:05 |
Tarifsiz Acımız | Taziye-İlan-Selamlaşma | Vasat | 11 | 308 | 05 Eylül 2024 09:33 |
Yasdayız😭 | Taziye-İlan-Selamlaşma | Vasat | 9 | 220 | 31 Temmuz 2024 13:05 |
TEPKİNİZ NE OLURDU? | Esmanur | Vasat | 3 | 150 | 27 Temmuz 2024 11:42 |
17 Ekim 2022, 13:19 | Mesaj No:2 | |
Durumu: Medine No : 15316 Üyelik T.:
18 Aralık 2011 | Alıntı:
Ne Mutlu Müslümanım Diyene ... Bu çok iyi ayrıca | |
17 Ekim 2022, 16:18 | Mesaj No:3 |
Durumu: Medine No : 59105 Üyelik T.:
03 Şubat 2018 |
Belki kendimize ağliyoruzdur. Yakınımıssa ölen, bir daha görememek, konuşamamak . Fani oluşu kendi namına kabullenişten belki. Savaş çocuklarını, yoksulu yetimi görüp üzülen halimizide kendimize ağlamak gibi geliyor bana.ya ben o durumda olsaydım gibi.sonra acıda geçiyor unutuluyor.
__________________ Ben yalnızca sevdiklerimden korkarım. Çünkü beni sadece onlar incitebilirler |
18 Ekim 2022, 15:48 | Mesaj No:4 |
Medineweb Baş Editörü Durumu: Medine No : 14593 Üyelik T.:
15 Kasım 2011 |
Yakınını kaybeden her kişiye sorsan hem birbirinden farklı hemde birbirinin aynı cevaplar verebilirler..Kişiye göre çok değişiyor. Bazısı son anda yanında olmadığına, yalnız bıraktığına, yaoamadıklarına yani duasını alamadığına, derdine ortak olamadığina... Bazısı ise, ölenin yapamadıkalrina, yanlışlarına, geride bıraktığı enkazlara... Bazısı; giden gitmiştir artık. Bu kadardır. Genç ölümüne üzülmekle yaşlınınki bile aynı değil. Ateş düştüğü yeri yakar elbette. Lakin yetim-öksüz kalan çocuklar için, evladını kaybeden anne-baba için, eşini kaybeden için çok daha farklı anlamları var şüphesiz. Her can ölümü tadacak. Ağzımızın tadı bozulacak. Üzülür bir daha yemek yiyemem sanırsın ama tekrar acıkır yersin. Dibe vurur savrulur ama toparlanırsın. Bir gün 2 haftayla olmaz. Zaman alır ama olur.. Allah müslüman olarak yaşatsın, müslüman canlarimizi alsın. İman ile son nefesi vermek nasipeylesin. Geride kalan yaralarını sarıyor bir şekilde. ..
__________________ ~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~ |
18 Ekim 2022, 16:03 | Mesaj No:5 |
Medineweb Baş Editörü Durumu: Medine No : 14593 Üyelik T.:
15 Kasım 2011 |
Birde şu var; Kime sorsan özellikle büyüklerimizde; Allah cektirmeden, hık diye ölmek nasipetsin derler. "Birden kriz geçiren, trafik kazasında ölen için, hiç zulüm çekmeden, yataklara düsmeden öldü derler" Elden ayağa kalmak, hastalık çekmek istemezler. Elbette kimse kimseye yük olmak istemez ama nelerle imtihan olacağımızı bilemeyiz. En güzel, en imrenilesi ölüm gerçekten böylesi midir?
__________________ ~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~ |
19 Ekim 2022, 16:08 | Mesaj No:6 | |
19 Ekim 2008 | Alıntı:
Nasıl yaşarsanız öyle ölürsünüz, nasıl ölürseniz öyle haşrolursunuz. (Hadis-i Şerif) Bu hadis geldi aklıma birden birde bizim millette iyi insandı kimseye yük olmadan gitti derler. Yani biz millet olarak kim cennete kim cehennme gidecek tespit edebiliyoruz öylede özgüven yüksek bir milletiz )) kimin imrenilesi şekilde öldüğünü Allah c c bilir . Pamuk ipliği insanoğlunun hayatı Rabbim hepimize rahmet etsin amin
__________________ Birbirimize Fikirlerimiz uyuşmasa bile İNSAN olduğumuz için SAYGI duymamız lazım... Ne MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE.... | |
07 Aralık 2022, 21:51 | Mesaj No:7 |
19 Ekim 2008 |
[QUOTE=Mihrinaz;439720]Birde şu var; Kime sorsan özellikle büyüklerimizde; Allah cektirmeden, hık diye ölmek nasipetsin derler. "Birden kriz geçiren, trafik kazasında ölen için, hiç zulüm çekmeden, yataklara düsmeden öldü derler" Elden ayağa kalmak, hastalık çekmek istemezler. Elbette kimse kimseye yük olmak istemez ama nelerle imtihan olacağımızı bilemeyiz. En güzel, en imrenilesi ölüm gerçekten böylesi midir?[/ emine hocam bende ayakda iken tak diye alsın mevlam canımı derim yeri gelince hastalıklar tabiki günahlarımıza keffarettir . lakin iki cihanda afiyet isteyen resulumuz var rabbena atina duamız var .unutmayalımki beyninde neyi kurgularsan o önüne çıkıyor birde ağızdan çıkan sözler dua yerine geçer deniyor iki cihanda afiyet versin mevlam cümlemize eklemeden edemedim ::: ortalıkda özellikle sosyal medyada şöyle bir algı oluşduruluyor şöyleki: önce sen kendine değer vermelisin seninde bir hayatın var .önemli olan sensin kendine çok iyi bakmalısın! kendi üzerimden örnek vereym yıllardır çocukların her türlü ihtiyaçları ile ilgilendim anne olarak tek tek saymaya gerek yok sanırım okul okusunlar sosyal bir etkinliklerde bulunsunlar arkadşlarının içinde mahçup olmasınlar. bakımlı olsunlar kendime hiç zaman ayırmadım neden hoşlandığımı bile hiç düşünmedim eee? çocuklar allame olsa ne olacak? ben yaşlandım bu gazla gidersek aile kavramı diye bir şey kalmayacak.herkes kendi hayatını yaşasın çocukmuş ananne babaymış yardıma ihtiycı olan yakınımız veya arkadaşımızmış bizene! AİLE VE TOPLUMSAL İLİŞKİLERİMİZİ BİTİRMEYE ÇALIŞIYORLAR BENCE YA SİZCE?
__________________ Birbirimize Fikirlerimiz uyuşmasa bile İNSAN olduğumuz için SAYGI duymamız lazım... Ne MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE.... |
25 Eylül 2023, 16:52 | Mesaj No:8 |
19 Ekim 2008 |
Sureti aklımda ama sesini özledim !demiş şair Sizce özlemek sesini özlemek mi suretini özlemekmi?
25 Eylül 2023, 21:41 | Mesaj No:9 |
Durumu: Medine No : 59105 Üyelik T.:
03 Şubat 2018 | Resimler yüzünü hatırlatır. Sesini, kokusunu unutmaktan çok korkar insan. Özlemek belkide zamanla sevdiğinin kokusunu, sesini unutmak. En korktuğumuz belki
__________________ Ben yalnızca sevdiklerimden korkarım. Çünkü beni sadece onlar incitebilirler |
28 Eylül 2023, 09:02 | Mesaj No:10 |
19 Ekim 2008 |
Özlediğinin sesini ve kokusunu unutmak mümkün değil bana göre ..bunaklık gibi bir hastalık varsa mazallah o zaman olabilir normal insan unutamaz ☺
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |