|
Konu Kimliği: Konu Sahibi ali,Açılış Tarihi: 16 Temmuz 2010 (02:21), Konuya Son Cevap : 08 Ağustos 2010 (00:52). Konuya 38 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme: |
16 Temmuz 2010, 02:21 | Mesaj No:1 |
islam'da NİKAH AKDİ nikah sözleşmedir.bu dinide olsa, resmide olsa, örfide olsa, sonuç değişmez. nikah ile bir bayana cinsel ve muamelat anlamında anlaşma yapıyorsunuz.ey hatun varmısın beraber ağlamaya gülmeye.varmısın ekmeğimizi yatağımızı paylaşmaya.varmısın birbirimize ait olmaya.varmısın bu anlamda dünyaya kapalı olmaya. nikah budur. dini olarak olsun,resmi olarak olsun kıyılan nikah bu sözleşmenin ilan edilmesinden ibaret olduğunu düşünüyorum. resmi nikah zorunlu bence.o kadının hakkını mirasını sigortalamaktır. bazı kesimlerde resmi nikah bazılarında dini nikah alerjisi neden var nızanım. dini nikah ; bu sözleşmeyi kuran gölgesinde kabul ediyorum demektir. resmi nikah ;mevcut yasal düzenin gölgesinde kabul ediyorum demektir. birincisi inanç ve ibadet anlamında,diğeri beşeri muamelat anlamında kabul edilir.
__________________ “Min cin û mirov afirandine ku tenê ji min re îbadet bikin.” (Zarîyat: 56) | |
Konu Sahibi ali 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
islam'da NİKAH AKDİ | Evlilik-Nikah Konuları | kawakeb31 | 38 | 16492 | 16 Temmuz 2010 02:21 |
tilavet | Hafızlık | ukba yolcusu | 1 | 2237 | 03 Ağustos 2009 12:52 |
Benimle evlenir misin? | Evlilik-Nikah Konuları | Esma_Nur | 8 | 3061 | 26 Nisan 2008 16:06 |
edeb | İslami Kavramlar | Esma_Nur | 6 | 2068 | 01 Mart 2008 23:32 |
16 Temmuz 2010, 23:22 | Mesaj No:3 |
Medineweb Site Yöneticisi Durumu: Medine No : 1 Üyelik T.:
14Haziran 2007 |
1-dediğiniz islam devleti kur'an kanunları islam ahkamları uygulanan sistem ise,beşeri sistemlere meyletmek şirktir.her sistem kendi kanunlarını uygular.ama nikah konusunda çokda önemli fark yok. 2-yaşadığımız islam coğrafyasında islam ahkamı geçerli olmadığına göre,ana konuya değinmemiz gerekirken makyajla uğraşmak beyhudedir. 3-kadın erkek evliliği yani nikah bir ilandan ibarettir.nikahım manası şudur;"ey insanlar zina yapmıyorum,töhmet altında kalmıyayım,bu benim eşimdir,namusumdur,dokunulmazdır,dönür olunamaz vs vb..."anlamına gelir. 4-nikah iki şahit huzurunda kıyılır.bu belediye nikahıda olur imam nikahıda...şartlar yerine gitirilse amaca ulaşılmıştır. 5-resmi nikah ali arkadaşımızın dediği gibi,kadının hakkını sigortalamaktır.bunun islamcasına mehir denilir,resmiyetcesine ise medeni nikah denilir.bana göre amaca ulaşıldıktan sonra ,ha dini ha resmi nikah FARKI YOK. saygılar.. |
16 Temmuz 2010, 23:26 | Mesaj No:4 |
Durumu: Medine No : 2 Üyelik T.:
10 Nisan 2008 |
Abdulmelik abini dedikleri onaylıyorum ve Nikah=İlan etmektir duyurmaktır şüpheye yer bırakmamaktır sözleşmedir.Bu Belediye Nikahı olur Dini Nikah Olur Düğün İle İlan Olur Nikahın amacı duyuru ve tüm şüpheleri kaldırma amaçlıdır.
__________________ Sakın başkasının kölesi olma; çünkü ALLAH seni hür yaratmıştır . -İmam Ali- (a.s) |
17 Temmuz 2010, 20:36 | Mesaj No:6 |
Durumu: Medine No : 16627 Üyelik T.:
11 Şubat 2012 | müslümanlardan yazmak uzun geldi müslims yazdım. peki o zaman şöyle sorayım. sayın müslümanlardan feministmi oldunuz? |
17 Temmuz 2010, 20:59 | Mesaj No:7 |
Durumu: Medine No : 16627 Üyelik T.:
11 Şubat 2012 |
islamda kadın ve erkeğin eşit olduğu noktalar var, kadının ön planda olduğu noktalar veya erkeğin ön planda olduğu noktalar var. bunu rabbimiz yaratan olarak yaratılış fıtratını bildiğinden bizlere bildirmiştir. mehir konusuda böyle, vaciptir yani. ve bence bilinçli olan müslüman mehir konusunu hafife almaması gerekir. mehrin esası kadını mağdur etmemektir. yani kadını aşağılayan değil, kadına verilen önemin ispatıdır. evlilk sözleşmeside böyledir. kadın evlenirken erkeğine bazı şartlar ileri sürer kocasıda kabul ederse o şartlar evliliğin sözleşmesi olur. karşı intiba uyandırdığınızı düşünerekten sordum sanki kadın aşağılanıyormuş gibi.... |
18 Temmuz 2010, 22:44 | Mesaj No:8 |
14Haziran 2007 |
Sayın Müslümanlardan, öncellikle şu konuda anlaşalım. islam hukuku yaşadığımız coğrafyanın ana yasasımıdır? hayır.. laik devlet sistemi kendi beşeri hukukunu uygulamaktadır.bizim tartışmamız gereken konu beşeri düzenin hukukunu eleştirmek değil,beşeri hukukun üztündeki vahy hukukunun hakim olması üzerinde kafa yormamız gerek. aksi takdirde devenin neresi doğru ki eğrisini eleştireceğiz? nikah konusunda gelince ; islamda nikah amacı ve hukuku : 1-sahih nesli koruma 2-ihtiyaç olan kadın erkek ilişkisini helaleştirme 3-zinadan muhafaza,fıtratı koruma 4-eşlerin karşılıklı ve topluma karşı görev ve hukukunu koruma 5-kadının olası boşanma yada erkeğin ölümü halinde,kadının mağduriyetini sigortalama 6-bu ilişkiyi toplumun kabullerine mal edip evrenselleştirme islamda nikah budur amacı budur. bu amacı belediye nikahı yada islam nikahı farketmiyor.yeterki amaç yerine gelsin. ama laik hukukta zina yasak değildir.babasız çocuk yasak değildir. vs vs.. devenin düzeltilecek tarafı yok. ama ilan bakımından sigortalanması bakımından nikahın ana amacı yerine gelmektedir.. |
19 Temmuz 2010, 16:53 | Mesaj No:9 | |
Alıntı:
Yapmasa da olur. Yapsa da olur. Eğer ihtiyacı yoksa yapmasa da olur.. İhtiyaç neye ihtiyaç olabilir. ki ? Devletin kanunlarından yararlanma şeklinde olabilir. Yani vatandaşlık hak ve hürriyetinden Örneğin, kendisi vefat ettiğinde eşi ve çocukları devlet tarafından tanınmaz , onlara emekli maaşı verilmez vs gibi | ||
19 Temmuz 2010, 22:11 | Mesaj No:10 |
14Haziran 2007 | bağlı olduğunuz sosyal devletin şemsiyesi,güvencesi,sigortası altına girmek için resmi nikah gereklidir. |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |