|
Konu Kimliği: Konu Sahibi KalbinNûru,Açılış Tarihi: 16Haziran 2007 (20:34), Konuya Son Cevap : 02 Aralık 2023 (23:57). Konuya 215 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
27 Nisan 2014, 22:50 | Mesaj No:141 |
Durumu: Medine No : 13055 Üyelik T.:
18 Aralık 2010 | Cevap: GüNüN FıKrAsI :) :) NasıL GüLmeyeyiM... Üç arkadaş tren istasyonuna gitmişler. İçlerinden biri gişeye yaklaşıp bilet almış ve trenin kalkmasına ne kadar zaman olduğunu sormuş. -Bir saat on beş dakika. Arkadaşlarına dönmüş: Daha çok var, hadi gidip şu karşıki kafede çay içelim. Oradan buradan derken lâf lâfı açmış. Birden tren düdüğüyle kendilerine gelmişler. Koşarak dışarı fırlamışlar ama, nafile. Tren kaçmışSormuşlar: -Sonraki tren ne zaman? -Bir buçuk saat sonra. Yine dönmüşer kafeye. Yine çay, yine lâf ve derken yine düdük sesi. Koşmuşlar ama bu defa da treni kaçırmışlar. Bir saat sonra bir tren daha varmış. Dönmüşler kafeye. Ama bu kez uyanık duruyorlar. Trenin sesini duyar duymaz kalkmışlar ve koşmaya başlamışlar. İçlerinden ikisi; biri bir vagona, diğeri baska vagona zar zor yetişmiş. Üçüncü ise geride kalmış ve yetişememiş. Bir süre dövündükten sonra başlamış katıla katıla gülmeye. Durumu gören istasyon memuru dayanamayıp sormuş: -Hem treni kaçırdın hem gülüyorsun! -Nasıl gülmeyeyim! Onlar beni uğurlamaya gelmişti..
__________________ "Bir yαrım αklın kuyusundα öbür yαrım αşkın kuytusundα... Cennet ve cehennem αrαsındα.Ucu sırαttαn geçen bir uçurum kenαrındα... Â'râftα..... Ârâfın dα αrαsındα...Ar ve αf yαrαsındα..." |
28 Nisan 2014, 14:49 | Mesaj No:142 | |
Durumu: Medine No : 42248 Üyelik T.:
28 Nisan 2014 | Cevap: GüNüN FıKrAsI :) :) Alıntı:
__________________ بير كون موتلاكا | |
30 Nisan 2014, 12:29 | Mesaj No:144 |
Durumu: Medine No : 42248 Üyelik T.:
28 Nisan 2014 | Cevap: GüNüN FıKrAsI :) :)
Temel bir gün eczaneye girer ve - Abi tavuk var mı? diye sorar eczacı da -Burası eczane burda tavuk olmaz ilaç olur der bunun üzerine Temel hiç birşey demeden çıkar ve ertesi gün yine gelip -Abi tavuk var mı? diye sorar eczacı biraz sinirlenerek -Bak kardeşim dünde sordun ama burası eczane burda tavuk olmaz ilaç olur der ve Temel yine hiç birşey demeden dükkandan çıkar ve hergün gelip aynı soruyu sorar Eczacı artık Temel'den bıkmıştır ve kocaman bi kağıda "TAVUK YOKTUR" yazarak cama asar Temel ertesi gün tekrar gelir camdaki yazıyı görür ve içeri girip sorar -Abi Tavuk ne zaman gelecek?
__________________ بير كون موتلاكا |
10 Mayıs 2014, 20:59 | Mesaj No:145 |
Durumu: Medine No : 13301 Üyelik T.:
04 Şubat 2011 | Cevap: GüNüN FıKrAsI :) :)
Bir gün okulda öğretmen öğrencilere sorar: -kimler cennete gitmek ister parmak kaldırsın? temel dışında bütün sınıf parmak kaldırır. öğretmen temele sorar sen neden parmak kaldırmıyorsun? temel" haçen anam okuldan hemen sonra eve cel dedu" cevabını verir |
10 Mayıs 2014, 22:52 | Mesaj No:146 |
Durumu: Medine No : 32854 Üyelik T.:
30 Ekim 2013 | Cevap: GüNüN FıKrAsI :) :)
İki deli yolda gidiyorlarmış 1. deli susamış demişki ; ben susadım su içmeye gıdıyom 2. deli demiş hazır gitmişken benım yerımede iç, tmm demiş gitmiş biraz sonra gülerek gelmiş 2. deli sormuş neden gülüyorsun 1. deli kendi yerime temiz senın yerıne pis su içtim
__________________ Beni almadan gidiyor ömrüm... |
28 Mayıs 2014, 21:22 | Mesaj No:147 |
18 Aralık 2010 | Cevap: GüNüN FıKrAsI :) :) Adamın biri bir gün ağacın altında namaz kılıyormuş. Ağaçta bulunan başka biri de onu izliyormuş. Namazını bitiren adam daha sonra namazının kabul olması için Allah'a dua etmeye başlamış. - "Allahım sen namazımı kabul et." Ağaçtaki adam: - "Etmem" diye cevap vermiş. Adam şaşırmış. Tekrarlamış: - "Allahım sen kıldığım namazı kabul et." - "Etmem." Adamın şaşkınlığı iyice artmış. Yine: - "Allahım sen namazımı kabul et" demiş. Ağaçtaki adam tekrar: - "Etmem"deyince adam sinirlenmiş. - "Etmezsen etme. Zaten abdestsiz kılmıştım."
__________________ "Bir yαrım αklın kuyusundα öbür yαrım αşkın kuytusundα... Cennet ve cehennem αrαsındα.Ucu sırαttαn geçen bir uçurum kenαrındα... Â'râftα..... Ârâfın dα αrαsındα...Ar ve αf yαrαsındα..." |
30 Mayıs 2014, 22:08 | Mesaj No:148 |
18 Aralık 2010 | Cevap: GüNüN FıKrAsI :) :) ROMAN YAZMIŞ Bir akıl hastanesinde bir deli, öteki deliye: - Ben bir roman yazdım, al oku; bakalım beğenecek misin, demiş. Ve kendisine kalınca bir kitap vermiş. Öteki deli, bir hafta boyunca okumuş romanı. Sonunda arkadaşı deliye: - Romanın çok ilginç, demiş; yalnız biraz kalabalık, çok isim var içinde. Kitabı veren deli: - Al, demiş, ikinci cildini de oku. Ve kalınca bir kitap daha vermiş. Yine aradan bir zaman geçmiş. Romanın ikinci cildini de alan deli: - Bunu da okudum, demiş; gerçekten çok ilginç ama, bu da çok kalabalık; çok isim var içinde... O sırada akıl hastanesinin doktoru gelmiş üstlerine: - Verin bakayım, demiş, o telefon rehberlerini. Ne zaman aldınız bunları; ben de kaç gündür onları arıyordum
17Haziran 2014, 17:01 | Mesaj No:149 |
Durumu: Medine No : 27691 Üyelik T.:
26 Nisan 2013 | Cevap: GüNüN FıKrAsI :) :)
Tebessüm Nasrettin Hoca pazarda zeytin satıyormuş... İki üç sokak ileride oturan yarıbuçuk tanıdığı bir kadın gelmiş. Kadın: - Zeytinin iyi mi?... Hoca: - Tadına bak. Kadın: - Ben orucum. ... ... Hoca: - Madem oruçlusun zeytini al git parasını sonra ver. Hocanın birdenbire aklına düşmüş; Ramazanlık değilmiş çünkü... Hoca: - Tuttuğun oruç ne orucu ki? Kadın: - Üç sene önceden borcum vardı da onları tutuyorum. Hoca tam zeytinleri veriyormuş vazgeçmiş... Kadın: - Biraz önce al git dedin nolduda vazgeçtin Hoca? Hoca: - Get anam get... Allah'a olan borcunu üç senede veriyorsan bizim borcu ne zaman getirirsin kimbilir. |
25Haziran 2014, 15:02 | Mesaj No:150 |
Durumu: Medine No : 24048 Üyelik T.:
01 Ocak 2013 | Cevap: GüNüN FıKrAsI :) :) Anadolunun küçük bir ilçesine yeni atanmış olan kaymakam şöförüyle birlikte köylere doğru geziye çıkarlar. Yolda giderken bir amcanın eşeğini ipinden çekerek götürdüğünü görürler.Daha önce köy hayatını pek bilmeyen kaymakama eşek ve amca komik gelir.Şöförüne; ''amcanın yanında duralım biraz amcaya takılayım'' der: -Hayırdır amca çocuğu nereye götürüyon? hahaha -Okula götürüyorum evlat. -Ha ha ha ilahi amca çok güldürdün bizi...Hiç eşek okula gider mi? -Valla ben götürüp yazdırayım da okursa kaymakam olur okumazsa şöför.
__________________ O yüz , her hattı tevhid kaleminden bir satır; O yüz ki , göz değince Allah ' ı hatırlatır. |
Konuyu Toplam 7 Kişi okuyor. (0 Üye ve 7 Misafir) | |