|
Konu Kimliği: Konu Sahibi Minam,Açılış Tarihi: 06 Ocak 2014 (18:04), Konuya Son Cevap : 06 Ocak 2021 (21:07). Konuya 10 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
06 Ocak 2014, 18:04 | Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 2893 Üyelik T.:
03 Ağustos 2008 | İste Tecvid bu duR :) İste Tecvid bu duR :) [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] Bir hoca efendi'nin evini terk eden hanımını ikna için yazdıgı mektup; Cevriyem... Sebeb-i Med'den hemzem, neden muttasıl iken munfasıl olduk? Arızaya baglama ne olur.. lazım-i sükun ol, evine dön. Söz, bir daha gunne yapar gibi kafanı ütülemiyecegim! kelimelerimi seçerken özellikle muhaffef olanları tercih edeceğim.. Sen konuşurken hep dinleyeceğim.. Arız-i olur durur isen kaç vecih olur isen ol kabulümsün.. İsmamına kurban olduğum, yalvartma gayrı.. mahrecim sıfatım kalmadı.. avam kıraatı gibi dagıldım.. sekte sonrası nefesi kesilen, acemi imama döndüm.. Gel, dön evine eskisi gibi iklab olalım.. Daha olmadı kendine uydur, te'ye ugramış dal gibi mütecaniseyn et beni.. İsteklerim olur ise nacizane i'male yapmadan kısa yollu kasr edecem.. sana karşı makabli kesreli ra gibi ince olacam.. Ne olur sende birşeyler söyle.. Huruf-i mukattaa gibisin, anlamıyom seni.. biraz muhkem ol, canımı yee.. söylediklerimi tahaddi olarak algılama.. beni dirayet tefsiri gibi, kafana göre yorumlama.. söylediklerimin siyakına-sibakına da bak.. hatta sebeb-i nüzulune de bak.. her dediğime inanasın diye illa mekki sure gibi yemin mi edeyim.. her konuda zahirime bakma benim.. müteşabih yönlerimi hep menfii yorumlama.. anlayasın diye tertil üzere konuşuyorum.. sende derdini böyle anlat.. kelam-ı hadr'ın kulak kepçemden geri dönüyor.. Koyduğun kurallar kalıcı olsun.. birgün kural koyuyorsun, ertesi gün nesh ediyorsun.. her yaptığını, her söyledigini tefsir etmek için sülalenden en az 10 kişinin rivayetine başvuruyorum.. Sana yalvardığım kadar kıraatimi düzeltmeye uğraşsaydım, Ahmet Hoca'dan Yasin'i geçerdim... Geleceksen gel gelmeyeceksen diğer 3 hakkımı kullanıp talak-ı selaseyi kafana geçireceğim...
__________________ حَسْبُنَا اللهُ وَنِعْمَ الْوَكِيلُ |
Konu Sahibi Minam 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Hutbe:İyiliği Emretmek ve Kötülükten Sakındırmak | Tebliğ-İrşad-Vaaz-Hutbe-Nasihat | nurşen35 | 1 | 2779 | 25 Mart 2014 19:25 |
Hutbe:Asr-ı Saadetten Kardeşlik Örnekleri | Tebliğ-İrşad-Vaaz-Hutbe-Nasihat | Minam | 0 | 2085 | 24 Mart 2014 20:03 |
TAVUKLU YILDIZ ŞEHRİYE SALATASI /medineweb mutfağı | Salatalar | mehmet akif2 | 4 | 2386 | 24 Mart 2014 19:40 |
Niyetlerimiz Hâlis Olsun... | Kıssalar-Hikayeler-Nasihatler | Beytül Ahzan | 1 | 2386 | 12 Mart 2014 21:41 |
Diyanet İlmihali 1. Cilt soru cevap... | DHBT-Hazırlık/Notlar/Özetler | Mihrinaz | 6 | 7192 | 10 Mart 2014 21:04 |
18 Ocak 2014, 00:08 | Mesaj No:2 |
Cevap: İste Tecvid bu duR :) Artık geri gelecekse bile vazgeçmiştir...
__________________ Hay'dan gelir, Hu'ya gideriz. | |
07 Şubat 2014, 20:12 | Mesaj No:3 |
Durumu: Medine No : 2893 Üyelik T.:
03 Ağustos 2008 | Cevap: İste Tecvid bu duR :) Huruf-i mukattaa gibisin, anlamıyom seni çok hoş ya
__________________ حَسْبُنَا اللهُ وَنِعْمَ الْوَكِيلُ |
07 Şubat 2014, 20:53 | Mesaj No:4 |
Durumu: Medine No : 668 Üyelik T.:
19 Aralık 2007 | Cevap: İste Tecvid bu duR :) beni dirayet tefsiri gibi, kafana göre yorumlama.. söylediklerimin siyakına-sibakına da bak.. her dediğime inanasın diye illa mekki sure gibi yemin mi edeyim.. |
16 Nisan 2014, 01:10 | Mesaj No:6 |
Durumu: Medine No : 21933 Üyelik T.:
23 Kasım 2012 | Cevap: İste Tecvid bu duR :)
cok guzel anlatms kendını ama
__________________ “Biz bu cihandan göçelim ol dost iline uçalım Arzu hevâdan geçelim gel dosta gidelim gönül.” — Yunus Emre k.s. |
03 Temmuz 2018, 23:32 | Mesaj No:8 |
Medineweb Baş Editörü Durumu: Medine No : 14593 Üyelik T.:
15 Kasım 2011 |
Koyduğun kurallar kalıcı olsun.. birgün kural koyuyorsun, ertesi gün nesh ediyorsun.. her yaptığını, her söyledigini tefsir etmek için sülalenden en az 10 kişinin rivayetine başvuruyorum.. Sana yalvardığım kadar kıraatimi düzeltmeye uğraşsaydım, Ahmet Hoca'dan Yasin'i geçerdim... ))) Hay Allah...
__________________ ~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~ |
21 Temmuz 2019, 00:37 | Mesaj No:10 |
Durumu: Medine No : 14298 Üyelik T.:
08 Ekim 2011 |
Ilmiyle butunlesmis bir şahsiyet vay be
__________________ Mutlu sonlar için tek ihtiyacınız olan; inançlı bir yürek |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |