![]() |
Cevap: Medineweb Üyeleri Her Güne Bir Arapça Kelime.. Alıntı:
Meşeyna meas sadıkatî fi hadikatil menziliha. sümme ekelna ettüffahe fi metbahi menziliha Sonra kelimesi "sümme" dir. Burada ayrı iki cümle var. Bu açıdan "sümme "kullanılır. Arkadaşımla birlikte onun bahçesinde yürüdük (1.cümle) Sonra onun mutfağında elma yedik (2.cümle) "Sonra" anlamına gelen "Ba'de" kelimesi tek cümle içerisinde kullanılır. Mesela: "Eve gittikten sonra onunla konuştum " cümlesinde ba'de kullanılır |
Cevap: Medineweb Üyeleri Her Güne Bir Arapça Kelime.. allah razı olsun hocam fi hadikatil menziliha onun evin bahçesinde demek oluyor değil mi evet mantıklı evinin bahçesi evinin mutfağı allah razı olsun hocam hocam başta harfi cer var ama onun evinin bahçesi zincirleme isim tamlaması olur mu yani isim tamlaması kuralını uygulamalıyız mı |
Onun evinin bahçesi:Hadikatül menziliha Hadikatül menziliha: Muzaf -M.ileyh Menziliha: Muzaf-Muzafun ileyh |
Cevap: Medineweb Üyeleri Her Güne Bir Arapça Kelime.. bade daha sonra anlamına gelir.summe hemen sonra bildigim kadarı ile.. |
Ali okula gitti. Sonra eve geldi. ( Burada sonra ifadesi sümme ile kullanılır) Ali okuldan geldikten sonra ders çalıştı. ( Burada sonra ifadesi ba'de olarak kullanılır) |
Cevap: Medineweb Üyeleri Her Güne Bir Arapça Kelime.. maşaallah not alıcam bende |
gramer bilgisini az çok bilmek tek başına yeterli olmuyormuş onu anladım cümle kurma denemelerime yardım eden hoca da olunca daha iyi öğreniyorum allah razı olsun fecr hocadan sizing verdiğiniz bilgileri de okudum daha tekrar edeceğim |
Cevap: Medineweb Üyeleri Her Güne Bir Arapça Kelime.. melle fiilinin anlamı türü ve hangi babtan olduğun söyleyiniz siz de bir cümle kurunuz ben de deneme yapacağım |
kesinlikle tavsiye ediyorum ...bugün zaman ayıramadım..ama notları yazıcam inşallah cümlelerle beraber.. |
Cevap: Medineweb Üyeleri Her Güne Bir Arapça Kelime.. melle bıkmak ve usanmak demek mihrinaz şimdi dikkat ettim resmine seime de mi bıkmak usanmak anlamına geliyor |
SAAT: 12:49 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.