![]() |
Cevap: Medineweb Üyeleri Her Güne Bir Arapça Kelime.. Alıntı:
|
Cevap: Medineweb Üyeleri Her Güne Bir Arapça Kelime.. bu fiilin kök anlamı ve mastar anlamı aynımı..mazide anladı,muzaride anlıyor..masdar da anlamak..şeklindemi |
Cevap: Medineweb Üyeleri Her Güne Bir Arapça Kelime.. Toplam 1 Eklenti bulunuyor. bu fiilin türü kaçıncı babdan olduğu ve emirini yazar mısınız |
Cevap: Medineweb Üyeleri Her Güne Bir Arapça Kelime.. ferra fiilinin emir cemi müennes muhataba siygasını söyleyiniz ferra fiilinin muzari tesniye müzekker muhataba siygasını söyleyiniz ferra fiilinin mazi cemi müzekker gaib siygasını söyleyiniz |
Cevap: Medineweb Üyeleri Her Güne Bir Arapça Kelime.. mehmet akif,bu sorduğun sorular fehime içinde geçerlimi..onun siygalarını da bulsak diye soruyorum.. |
Cevap: Medineweb Üyeleri Her Güne Bir Arapça Kelime.. mihrinaz hızlı mı geçtim ben ferra fiiline geçtim digger fiile verilen cevaplar doğruydu |
Cevap: Medineweb Üyeleri Her Güne Bir Arapça Kelime.. günde birkaç fiil üzerine çalışalım dedim ama siz bilirsiniz bir de cümle kurma işini de yapmaya çalışsak zaten arapça öğretmenimiz fecr hocada var yanlışımızı düzeltir |
فَرَّ Mazi يَـفِرُّ Muzari EMİR ÇEKİMİ فِرَّ (Firra) :Kaç (erkek) bu kelime اِفْرِرْ (ifrir) olarak da kullanılır فِرَّا (Firrâ): İkiniz kaçın (erkek) فِرُّوا (Firrû): Siz kaçın (erkekler) فِرِّي (Firrî) : Kaç (bayan) فِرَّا (Firrâ) : İkiniz kaçın (bayan) اِفْرِرْنَ (İfrirne): Siz Kaçınız (bayanlar) |
Cevap: Medineweb Üyeleri Her Güne Bir Arapça Kelime.. فهمت لها fehimtü leha ben onu(bayan) anladım fecr hocam doğru cümle kurmuş muyum fiilin çekimini biliyoruz ama cümle kurma pratiğimiz ne yazık ki yok uzun cümleler kurmak isterim |
O ifadeyi hem erkek hem kadın kullanır. "Ben onu anladım"anlamındadır. Bunu söyleyen kadın da olabilir erkek de olabilir. |
SAAT: 03:22 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.