|
Konu Kimliği: Konu Sahibi NUR,Açılış Tarihi: 21 Eylül 2007 (13:14), Konuya Son Cevap : 20 Ocak 2022 (09:35). Konuya 27 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
21 Eylül 2007, 13:14 | Mesaj No:1 |
Medineweb Arapça- Türkçe Diyaloglar Medineweb Arapça- Türkçe Diyaloglar Günlük Konuşma المحادثة اليوميّة 1ـ مَرحباً. صَباحُ الخَير (مَساءالخَير). -Merhaban. sabâhu’l-hayr veya mesâu’l-hayr. -Merhaba, hayırlı sabahlar (akşamlar) . 2ـ مَرحَباً بك. صَباحُ النّور (مَساءُالنّور). -Marhaban bik; sabahu’n-nur; veya mesau’n-nur . -Sana da merhaba, hayırlı sabahlar (akşamlar). 3ـ السّلام عليكم ، كَيف حَالُكُم. -Esselâmu aleyk ü m; keyfe halukum . -Esselamu Aleyk ü m. Nasılsınız? 4ـ وعليكم السّلام ورَحْمَة الله وبَركاتهُ، بِخَير والحَمدلله. -Ve aleyküm ü’s-selam ve rahmetullah i ve berakatuhu; bi hayr vel hamdülillah . -Ve Aleyküm esselam ve Rahmetüllah i ve Berekâtuhu, Allah’a hamd olsun, iyiyim. 5ـ إلى اللّقاء. مع السّلامة. -İlellikâ; m’aasselame . -Görüşmek üzere. Selametle. 6ـ في آمان الله . مع السّلامة. -Fiemânillâh;m’aa’s-selame . -Allah’a emanet olun, sağlıcakla kal.
__________________ EN GÜZEL AŞK: ALLAH! | |
Konu Sahibi NUR 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Hadîsi anlamak için nelere dikkat etmeli | Hadis-i Şerif | NUR | 0 | 2597 | 10 Ağustos 2009 21:09 |
Allah Rızası İçin Hadis Uyduranlar/Medineweb | Hadis-i Şerif | Mihrinaz | 1 | 3001 | 10 Ağustos 2009 21:07 |
18.HAFTANIN KONUSU:Çocuklar Dünya Hayatının Süsü... | Hafta'nın Konusu | NUR | 1 | 3001 | 10 Ağustos 2009 00:05 |
35.Haftanın Misafiri Elifzişan | Hafta'nın Misafiri | kurtmehmet | 11 | 6851 | 09 Ağustos 2009 23:35 |
Çocuklar Ümmetin Geleceğidir! | Çocuk ve Aile Sağlığı | NUR | 0 | 2605 | 07 Ağustos 2009 23:03 |
21 Eylül 2007, 13:24 | Mesaj No:2 |
RE: arapça türkçe**diyologlar -Ehlen ve sehlen. -Hoş geldiniz. 8ـ شكراً جزيلاً. -Şükran cezîlen. -Çok teşekkür ederim. 9ـ ما اسمك ولقبك ؟ إسمي ولقبي. -Masmuk ve lakabuk? İsmi ve lakâbî. -Adın ve soyadın ne? Adım ve soyadım. 10ـ مِن أين أنتَ ؟ أنا من تركيا. -Min eyne ente? Enâ min turkiya. -Neredensin? Ben Türkiye’denim
21 Eylül 2007, 13:26 | Mesaj No:3 |
re: Medineweb Arapça- Türkçe**Diyologlar 13ـ أين تدرُسُ؟ وماذا تدرُسُ؟ أدرس في كلية الإلهيّات، لقد بدأت فيها بعد أن أكملت الإبتدائيّة والثانويّة في مدينتي. -Eyne tedrusu? Ve mâze tedrusu? Edrusu fî kulliyeti’lilahiyat; lakad bedetü fîhâ bade en ekmeltü el- ibtidaiyyete vessaneviyyete fi medinetî. -Nerede okuyorsun? Ne okuyorsun? İlahiyat Fakültesinde okuyorum, ilk ve liseyi şehrimde bitirdikten sonra başladım.
21 Eylül 2007, 22:05 | Mesaj No:4 |
Cvp: arapça türkçe**diyologlar MaşaAllah baya güzel bi konu zaman buldukça inşaAllah bizde devam edelim,Allah razı olsun kardeşim.. | |
21 Eylül 2007, 22:40 | Mesaj No:5 |
Medineweb Site Yöneticisi Durumu: Medine No : 1 Üyelik T.:
14Haziran 2007 | Cvp: arapça türkçe**diyologlar
elinize sağlık hocam.Kuran lisanı bizim anadilimizden öte önemlidir.dinimizi teknik olarak,akademik olarak öğrenmenin yolu arapçadan geçmektedir.bu konudaki paylaşımlarınızı zevkle bekliyoruz. pratik arapça metinlerini verirken irablı olmasını tavsiye ediyorum.çünkü herkes irab bilmiyebiliyor ki genelde de bilinmez maalesef.eğer harekeli verirsek daha sağlıklı faideli olur kanısındayım.gerçi latincesini vermeniz bu açığı kapatıyor ama zevk orjinalde saklıdır شكراً جزيلاً |
21 Eylül 2007, 23:32 | Mesaj No:6 |
re: Medineweb Arapça- Türkçe**Diyologlar
herkesin anlaması ve arap harlerini okuyamayanlar için türkçe yazılışlarıyla beraber verdim .fakat yazıyı kopyalarken boyutta sorun yaşıyorum. sanırım düzeltmişsiniz ben de uğraştım fakat beceremedim. yazıda sorun olursa yine düzeltirseniz sevinirim... leyse bişeyin
25 Eylül 2007, 22:44 | Mesaj No:8 |
Cvp: arapça türkçe**diyologlar وعليكم السّلام ورَحْمَة الله وبَركاتهُ، بِخَير والحَمدلله Bi hayrin Elhamdulillah.. ve enti/ente_? | |
13 Ocak 2008, 19:57 | Mesaj No:10 |
Durumu: Medine No : 25 Üyelik T.:
14Haziran 2007 | Cvp: arapça türkçe**diyologlar
Nûr ya bu çok güzel. sen ilâhiyat mı okuyorsun. ben arapça öğrenmek istiyorum çünki ilahiyat önlisans okuyorum şuanda tek başına nasıl öğrenilebilir ki. sen eğer böyle güzellikleri biliyorsan paylaşalım bizlerde istifâde edelim inşâallâh.
|
Konuyu Toplam 12 Kişi okuyor. (0 Üye ve 12 Misafir) | |