|
Konu Kimliği: Konu Sahibi Mihrinaz,Açılış Tarihi: 19 Ekim 2024 (13:22), Konuya Son Cevap : 27 Ekim 2024 (19:37). Konuya 10 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
19 Ekim 2024, 13:22 | Mesaj No:1 |
Medineweb Baş Editörü Durumu: Medine No : 14593 Üyelik T.:
15 Kasım 2011 | Yeni Doğan Çetesi Firavunluğu Yeni Doğan Çetesi Firavunluğu Yenidoğan çetesi, yoğun bakım mafyası; adına ne derseniz... Bebek hastaları, anlaştıkları özel hastanelere yönlendirerek SGK'yı ve hasta yakınlarını dolandırmışlar. İstanbul, Çorlu ve Tekirdağ'da. Öğrendikçe düştüğümüz dehşet artıyor, detaylar korkunç. SGK'dan fazla para almak için, yenidoğan ünitelerinde bazılarını fazladan yatırmışlar. Bazılarını, gerekmediği halde yoğun bakıma almışlar. Bazılarına doktorsuz ünitelerde yanlış, yetersiz müdahale edilmiş. Bazılarının durumu olduğundan ağır gösterilerek faturalar şişirilmiş... Haksız kazanç uğruna bebeklerin hayatlarıyla oynamış, 10'unun ölümüne sebep olmuşlar. Evet iki gündür iliklerimize kadar titrediğimiz Firavun'un anne karnına uzanan zulmü içimizden çıktı. Biz bu firavunlarla birkikteyken sorarım size Filistin için Gazze için bir çözüm geliştirebilir miyiz? Umudun umudu bile yok bizden. Allah'ın laneti bebelere uzanan, gözü yaşlı anne baba bırakan zalimlerin üzerine olsun. Netanyahudan, sırp kasabından ne farkınız var. Nasıl kıydınız? Nasıl ve ne ara canavarlaştiniz? Vicdan, ahlak değerlerini nerde üzerinizden çıkarıp attınız. Bunu bu kadar rahat nasıl yapabildiniz? Hadi bir kişi iki kişi eliyle olur kötülük bir çete oluşturacak doktor-hemşire-başhekim sıfatlı bu kadar kötü nasıl biraya gelebildiniz. Sağlık, eğitim kronik kötülük kaldırır mı? Para-güç-itibar için elini kana bulayan hemde bebek kanına bulayanlar içimizdeki Firavunlardir. Ben Gazze için üzülmeyi bıraktım biliyor musunuz? Bize aglamamışız bizim firavunları bırakmış, görünür firavunu taşlamışız. Sarayı olan firavunları taşlamak kolaymış peki ya bizim batakligimizda yetişen firavunlar. Haberleri biliyorsunuz zaten. Herşey ortaya döküldü, saçıldı. Siyaset, eğitim, sağlık, emniyet heryer çeteleşmiş. Olayların ortaya döküldüğü ve yargıya taşımaya değer görüldüğü Twitter, sosyal medya bile bir nevi çete aslında. Oraya taşınmayan suç duyurularının, şikayetlerin hiçbir adli değeri yok. Başın dertteyse, hak arayacaksan twitter yetiş. Bakanlık goygoydan öte gitmeyen şahane açıklamalarından birini yapmış. Şu ülkede yargı mekanizması bir tek garibana mı işliyor? Bunların denetimini teftişini zamanında yapmayıp şimdi kime horozluk yapıyorsunuz? Özel hastanelerin yeni doğan yoğun bakım yatak sayısı devletin iki katı. Neden uçsuz bucaksız şehir hastanelerinde yeni doğan için yeterli yatak sayısı yok.. Bırakın hepsini, dünyanın neresinde kendisine “devlet” diyen bir yapıda “yenidoğan çetesi” olur? Onlarca hastane, onlarca doktor bir araya gelip daha bebek yaşta çocukların hayatı üzerinden hırsızlık yapar da bu aylarca farkedilemez. Nerede olur, nasıl olur? 5 yıl terör örgütü üyeliğinden hapis yatan biri nasıl memur olarak çalışabiliyorsunuz? Kan donduran telefon kayıtları... "50 saturayonlu bebekmi olur" deyip yoğun bakımda çocuğu öldür talimatları. Enfeksiyon kalmalarına sebebiyet verip arka kapılarda vicdanlarını öldüren bu mikroplara bebekler emanet edildi. Dini imanı para olanlara vicdanı, ahlakı para olanlarda eklensin. Haber detaylarını bulabilir paylaşabilirsiniz. Vallaha bunalımla yatıyor bunalımla kalkıyoruz. Her güne ayrı bir skandal. Gazze kendini kurtardı. Karşılarında canlı kanlı halis lanet düşman var. Hadi bakalım bizim firavunluk bataklığı nasıl kuruyacak, yakamızı, canımızı, neslimizi, aklımızı nasıl kurtarıcaz? Hepsi bizden görünüyor. Hepsi sureti haktan görünümlü firavun, karun, belamı baur... Öyle böyle işgal altında değiliz ve tek yetkili merciimiz Allah.
__________________ ~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~ |
Konu Sahibi Mihrinaz 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Gazze'den Daha Çaresiz Bir Dünya | Makale ve Köşe Yazıları | Mihrinaz | 0 | 33 | 23 Aralık 2024 15:52 |
Dedesi Ruhunun Yanında | Serbest Kürsü | Sükutu-Ezber | 4 | 75 | 17 Aralık 2024 19:46 |
Peygamberler Neden Sadece Ortadoğu'ya Geldi? | Peygamberler(a.s) | Esma_Nur | 1 | 67 | 16 Aralık 2024 08:47 |
Namaz Hep Vardı | Namaz-Abdest-Teyemmüm | Mihrinaz | 0 | 55 | 16 Aralık 2024 08:36 |
Esad Ailesinin Keyfi Tutuklamaları | Makale ve Köşe Yazıları | Mihrinaz | 3 | 93 | 09 Aralık 2024 17:02 |
19 Ekim 2024, 15:14 | Mesaj No:2 |
Durumu: Medine No : 59105 Üyelik T.:
03 Şubat 2018 |
Yeminle bunalımda buhrandayız. Hangi haberi girsem paylaşsam seçemez oldum hangisinden hangisi birinci sayfa haber oldu ülke hepsini paylaşmaya yeminln gücüm yermyr. Allah belasını versin. Nasıl bi cetesiniz savcı basmış, gözdağı vermiş siyasilerden görüşmediği elini sıkmadigi kimse yok adamın. Dayısı olan hep işini görüyoduda gariban bu kadar babayı almıyodu be. ADI GEÇEN O HASTANELER Şüpheli Fırat Sarı'nın elebaşısı olduğu suç örgütünün, Akabe Sağlık Tesisleri AŞ'ye ait özel Avcılar Hospital Hastanesi, Özel İstanbul Şafak Sağlık Hizmetleri AŞ'ye ait Özel Avrupa Şafak Hastanesi ve Özel İstanbul Şafak Hastanesi, Medilife Sağlık Hizmetleri ve Yonca Sağlık Hizmetlerine bağlı Özel Bağcılar Medilife Hastanesi ve Özel Beylikdüzü Medilife Hastanesi, Refik Arslan AŞ'ye bağlı Özel Bağcılar Şafak Hastanesi, Beymed AŞ'ye ait Özel Birinci Hastanesi, Doğamed AŞ'ye ait Özel Doğa Hospital Hastanesi, Reyap AŞ'ye ait Özel Reyap İstanbul Hastanesi ve Çorlu Reyap Hastanesi, Ekip Sağlık AŞ'ye ait Özel TRG Hospitalist Hastanesi, Esenler Güney Hastanesi, Silivri Kolan Hastanesi'nin yenidoğan yoğun bakım ünitelerini kiralayarak işletmesini devraldığı ve söz konusu hastanelerden tamamında doktorlar yerine hemşirelerin sağlık hizmeti sunduğu aktarıldı. 21 ŞÜPHELİ BEBEK ÖLÜMÜNDEN SORUMLULAR İddianamede, şüpheliler Fırat Sarı ve İlker Gönen'in 10 kez "kasten öldürmenin ihmali davranışla işlenmesi", "nitelikli dolandırıcılık", "suç işlemek amacıyla örgüt kurma" ve 11 kez uygulanmak üzere "resmi belgede sahtecilik" suçlarından toplamda 177 yıl 6 aydan 582 yıl 9'ar aya kadar hapisle cezalandırılmaları talep edildi. En çok korkumuz cezalarını almadan üç beş aya davullu zurnalı çıkmaları. Zalimden daha zalim bunlar. Kanım dondu valla ya
__________________ Ben yalnızca sevdiklerimden korkarım. Çünkü beni sadece onlar incitebilirler |
19 Ekim 2024, 15:40 | Mesaj No:3 |
03 Şubat 2018 |
Kandonduran iddialar şunlar etkin pişmanlıktan faydalanmak isteyen üyelerin kan donduran ifadeleri ortaya çıktı. Erkek hemşire Hasan Basri Gök, ifadesinde, bir bebeğin ağır narkotik ilaçlarla uyutulduğunu belirtirken, diğer hemşire Hakan Doğukan Taşçı ise doktor yerine epikriz raporu yazdığını, usulsüz ilaç satışını nasıl yaptığını anlattı. Bir bebek hastaneye geldi. Geldiğinde durumu kötü değildi fakat yatışının 2 ya da 3. gününde durumu kötüleşmeye, kalp anomalisi sıkıntısı yaşamaya başladı. Fırat Sarı, bebeği kalp ameliyatı ile ilgili herhangi bir tedavi yapılamayacak, olumsuz koşullardaki Birinci International Hastanesine sevk ettiği için bebeğe hastanede herhangi bir ameliyat işlemi uygulanamadı." Hastanede bebekten sorumlu kişi Hakan Doğukan Taşcı’ydı. Hatta bebeğin ailesi ile görüşen Doğukan, kendisini doktor olarak tanıtmış ve bebeğe doktor sıfatı ile müdahale ediyordu. Bebeğe uygulanabilecek tek ilaç bir kalp ilacıydı. Hakan Doğukan bu ilacı veriyordu. Bir ara ilacı kesti. Ağır narkotik ilaç ile bebeği uyuttu. Sonrasında bebek müdahale edilmesine rağmen kalp anomalisi olduğu için günden güne morarmaya başladı ama Hakan Doğukan Taşcı verdiği ilaçlar ile bebeği yaklaşık olarak 1.5 ay kadar tuttu” BİRÇOK BEBEK İNSANLIK DIŞI ÖLDÜ "Ve insani ve tıbba uygun olmayan koşullar ve bunun gibi birçok sebepten bir sürü bebek insanlık dışı bir şekilde öldü, Bu şahıslar 1. Basamak olan hastayı epikrizlerde hep 3. basamak göstererek ve 112 komuta kontrol merkezine rüşvet vererek bebek satın alarak kaç yıldır milyonlarca TL para kazandılar." Yoğun bakım denetiminde entibe görünen nefes alan bebekker sorulunca az önce düzeldi demişler. Durumu hastane yetkililerine sorduğumuzda az önce düzeldi gibi cevaplar aldık. Hatırladığım kadarıyla bu hastaneler arasında Zeytinburnu’nda bulunan Özel Santa Plus Hastanesi, Bayrampaşa’da bulunan Özel Baypark Hastanesi vardı. Ayrıca yine bu durumda olan başka hastanelerde vardı. Ancak şuanda isimlerini hatırlayamamakla birlikte evraklarını daha sonra size teslim edebilirim. Ben daha önceki tarihlerde 112 Acil Sağlık Başhekimliği yaptım." " 112 ÇALIŞANLARI PARA KARŞILIĞINDA" "Burada görev yaparken kulağımıza 112 çalışanlarının para karşılığında hastaları sürekli aynı hastanelere yönlendirdiği duyumlarını alıyorduk. Özel hastanelerde görmüş olduğumuz durumlar ve kulağımıza gelen duyumlar üzerine denetimleri sıklaştırdık. Yapmış olduğumuz denetimlerde yoğun bakımdaki bebeklere ait tedavi dosyalarının günlük olarak doldurulmadığını, bazı tedavi şekillerinin bebeğin durumu ile uyumlu olmadığını tespit ettik.”
__________________ Ben yalnızca sevdiklerimden korkarım. Çünkü beni sadece onlar incitebilirler |
19 Ekim 2024, 15:45 | Mesaj No:4 |
03 Şubat 2018 |
İşte isim isim yeni doğan çetesi. Buraya eklemeye gücüm yetmedi.okuyun bu şerefsizleri. Tek temennim başkasi içinde emsal karar teşkil eder müebbet ceza yerler [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]
19 Ekim 2024, 16:35 | Mesaj No:5 |
03 Şubat 2018 |
Kötülüğün bir limiti olmalı. Ama yok.
20 Ekim 2024, 13:05 | Mesaj No:6 |
Durumu: Medine No : 4458 Üyelik T.:
19 Ekim 2008 |
Bu hstanelerden ikisi bana yakın ve gitmişliğimiz var. Benim özfikrim olaya karışanların hepsi ölmeli.bu ve benzeri olaylarda adalet sistemi düzgün işlemediği için tekrar ediyor. Ve yine özfikrim olarak adı açıklanan hastanelere yalın olanlar gidip cam çerçeve aşağı indirip ortalığı ayağa kaldırmalı. Yetkililer bir kapıdan içeri alıp diğer kapıdan dışarı salıyor:(
__________________ Birbirimize Fikirlerimiz uyuşmasa bile İNSAN olduğumuz için SAYGI duymamız lazım... Ne MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE.... |
20 Ekim 2024, 20:12 | Mesaj No:8 |
03 Şubat 2018 |
Diğer hastanelerinde teftiş edilmesi şart fakülte hastaneleri başta.giren çıkamıyor. Komplolar doğru çıkıyor. Ölen bebekleri bile satmışlar. Bebeklerdeki bi maddeyi lanet olası Amerikalı ünlüler bizim ünlülerde var tabi panda gözü diye bi operasyonu varmış bebeklerden bişey alıyorlarmış işte o madde için bebek ölümlerine göz yumuluyormuş. Bi aratın bulursunuz. Tek gözü gecici morarıyomuş yaptırmanın. Gençleşme aşısı yani aratın bakın.Bi ara Bahçeli'ninde tek gözü mordu düştüydu herhalde. Seda sayan bebek sünnet derisi diye itiraf etmişti hatırlarsanız bu masumu.kan donduran şeyler
21 Ekim 2024, 00:25 | Mesaj No:9 | |
Durumu: Medine No : 62825 Üyelik T.:
12 Ekim 2023 | Alıntı:
Ve genel olarak şöyle diyeyim: düşman içerden olursa, başka düşmana ihtiyacımız yok. Teknoloji ilerledikçe takip/kontrol sistemlerinin daha seri işlemesi beklenirken, her şeyin iyice ilkelleşmeye başlamasının sebebi sadece "bu böyle istendiği için" olabilir. Birileri bu ülkede düzen ve huzur istemiyor, o kadar. Peki kim istiyor? Sadece halk, sadece halk...
__________________ Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla "Andolsun biz bu Kur’an’ı, iyice anlaşılıp öğüt alınabilmesi için kolaylaştırdık. O halde düşünüp öğüt alacak kimse yok mu?" [Kamer Suresi 17, 22, 32 ve 40. Ayetler] | |
27 Ekim 2024, 10:42 | Mesaj No:10 |
Durumu: Medine No : 6340 Üyelik T.:
19 Ocak 2009 |
Lanet olasıcalarda numara bitmiyor! Ersin Çelik 27.10.2024 Pazar Korkunç bir noktaya geldik çattık. Günlerdir konuştuğumuz ve detayları ortaya çıktıkça “bu kadar da olmaz” dediğimiz ‘Yenidoğan Çetesi’ hakkında hazırlanan iddianamenin satır aralarını okuyorum. Başhekim, doktorlar, hemşireler, ambulans şoförleri, belediye çalışanları ve acilciler… Hepsi iyi eğitimler almış, zorlu sınavlardan geçmiş ve insana hizmet etme odaklı mesleklerine atılmışlar. Sonra da para için birer katile dönüşmüşler. Tapeleri okudukça insanın aklı ermiyor! Düşünmeden edemedim. Bebeklerin ölümüne sebep olarak veya sağlık sorunları istismar edilerek kazanılan o para var ya o para… Güya “nitelikli” ve toplumun üst tabakasından olan doktorları, hemşireleri insanlıktan çıkaracak büyüklükte miydi? Bu sorunun yanıtını “bir bilene” sordum ve aldığım yanıtlarla daha da şoke oldum. Önce biraz başa saracağım. Kim mu bu bir bilen? Kendisi doktor. Cerrah. Doktorlara meslekleri gereği can emanet edilir, benim bu arkadaşıma aklınıza gelen kıymetli ne varsa bırakabilirsiniz. İşini çok iyi yapan bir cerrahtır ama her şeyden önce ahlak ve namus adamıdır. Bundan 8 sene önce İstanbul’un çeperlerinde bir hastane açma girişiminde bulundu. Gecesini gündüze kattı. Hastane binasının en iyisini yapmak, hastalara hizmetin de en iyisini vermekti derdi. Aylarca bürokrasiyle uğraştı. Rüşvet yedirmediği için işleri yavaşlatıldı, engeller çıkartıldı. Ancak yılmadı, sabretti ve açtı hastanesini. Derken birkaç ay sonra aradı ve “Ortaklarla anlaşamıyoruz, beni ayırmak istiyorlar” dedi. Neden biliyor musunuz? Bizim doktor, kurdukları hastanenin başhekimi olarak; acilden giren her hastanın eline film, tomografi ve tahlil listesi tutuşturulmasına müsaade etmediği ve de hastanesindeki sezaryenle doğum oranı Türkiye ortalamasının çok altında olduğu için “istenmeyen ortak” ilan edilmişti. O gün şöyle dertlenmişti: “Ortaklar, ‘senin katı kuralların yüzünden para kazamıyoruz’ diyorlar. Oysa altı ayda hastane kendini döndürmeye başladı. Para kazanmaya geçti.” Bizim Doktor biraz daha sabretti, ortaklarını ikna etmek için uğraştı ama sonunda “ben haram yemem” diyerek ayrıldı. Bir muayenene açtı ve şimdi kendi deyimiyle; ekmek parasını çıkartıyor… Bu arada o hastane bir yıl sonra battı! Önceki gün aradım. Direkt şunu sordum: “Abi, ‘para için bebekleri öldüren bu vicdansızlar ve kurdukları düzen, yetişkinlere neler yapmaz ki’ diye kendi kendime soruyorum. Ama bunun yanıtı sende?” İlk sözü şu oldu: “Yenidoğan çetesi buz dağının görünen kısmı. Bana göre binde biri bile değil.” “Nasıl yani?” dediğinizi duyar gibiyim. Çünkü ben dedim! Şöyle devam etti: “Yoğun bakımda yatan erişkin hastalara yapılanlara bakmak gerek. Anjiyo, kolonoskopi, endoskopi, sistoskopi ve bir sürü gereksiz işlem yapılıyor. Hatta bu işlemleri yapmadan SGK’ya fatura kesiyorlar. Bir de ‘hastanın gününü uzatma’ var. Zorla bir şeyler buluyorlar. İşte basıyorlar oksijeni, özellikle son evre kanser hastaları, organları iflas etmiş yaşlı hastalara. Zorlanarak hastalara yapılan eziyet bir yana faturalar şişiriliyor adam bıraksan müdahale etmesen 10 dakika sonra ölecek. Zorlaya zorlaya ne kadar yaşatabilirlerse, ne kadar tutabilirlerse tutuyorlar. Gün gün fatura çıkarıyorlar. Birinci seviyeden geldiyse üç gün yatıyor. Sonra ikinci seviye fiyatı veriyor. Bu arada yatış-çıkış yapıyor, hastayı yoğun bakımdan çıkmış gibi normal servise yatırıyorlar. Sonra ertesi gün başka bir gerekçeyle bir daha yoğun bakıma giriyor. Lanet olasıcalarda numara bitmiyor.” Yenidoğan Çetesi’nin dinlemeye takılan telefon tapelerinde şöyle bir diyalog vardı: Şüpheli Hüseyin Günerhan: Kanka bunu yaz, ondan sonra erişkindeki dosya mosyaları yazabilirsin usulsüz diye. O.Ö: Hasta çarşafları mı? Hüseyin Günerhan: Hıhı hasta basamaklarını şişiriyorlar, usulsüzlükler, çarşafları şişiriyorlar dersin. Eks bekletiyorlar, yatışını uzatıyorlar hastaların diyebilirsin. Bu Hüseyin Günerhan, soruşturma sonrasında hasta kabul etmesi yasaklanan Esenler Güney Hastanesi’nin hemşiresi ve adı Yenidoğan Çetesi’nin örgütsel şemasında da geçiyor. Bizim doktora aralarındaki konuşmayı yollayıp, özellikle de “eks bekletiyorlar, yatışını uzatıyorlar hastaların” itirafının ne anlama geldiğini sordum. Aynen şunları söyledi: “Ex, ölen hasta demek. SGK sistemi gece 24’ten sonra güncelleniyor. Ölen hastayı ertesi güne kaydedip, bir gün daha ödeme alırlar. Burada en önemlisi yapılan gereksiz müdahalelerdir. Yatak parası 1 lira ise yapılan tetkiklerden 100 lira alırlar.” ‘Bizim Cerrah’ın bilgilendirmesi bununla sınırla olmadı, Gürhan’ın sözlerinden iki usulsüzlüğü daha deşifre etti: Bir: “Çarşaflar dediği ‘yatak çarşafı’ değil. Hastanın bulgularının yazıldığı, çarşaf gibi uzun bir takip formu var. Şişirdikleri de işte o listedeki bulgular.” İki: “Basamak dediği de hastaların aciliyet durumuna göre seviyelendirildiği ve her seviyenin farklı olduğu bir çizelge var. Yüksek seviye gösterip fiyat artırıyorlar. Hem de bu sayede yatış günlerini uzatıyorlardır. Bir de yeterli tedavi yapılmayıp hastanın iyileştirilmesi geciktirilir ki fazla yatsın.” Bir de şu çok mühim bilgiyi paylaştı: “Sezaryen oranlarının yüksek oluşu ile bebek yoğun bakım yatışı arasında direkt bağlantı vardır.” Peki, tüm bunları SGK bilmiyor mu? ‘Bizim Doktor’a göre bilen biliyor. Denetleme elemanları, “bir şekilde hallediliyorlarmış” yoğun bakımda şişirilen faturaları. Bu çetelerin bir tek hastanelerde değil, bürokraside de bağlantılar olduğu anlamı çıkıyor. Sadece hasta ve yakınlarını değil devleti de soyuyorlar. Hem de öyle böyle değil. Hastadan ayrı devletten ayrı vurgun! Bakın şu bilgi önemli: SGK’nın 2022 yılında 283 milyar 224 milyon lira olan sağlık harcamaları, 2023’ün sonu itibarıyla yüzde 95,3 artışla 553 milyar 143 milyon lirayı bulmuş. İki katı! Bu tutarın yüzde 66,4’ünü tedavi harcamaları, yüzde 33,6’sını ise ilaç, reçete hizmet bedeli ve diğer kalemler oluşturuyor. Tüm bu ödemelerin içinde özel hastanelerin hasta başına kestiği faturalar da var. İçinde bulunduğumuz 2024’ün SGK harcamalarını ise muhtemelen 2024’ün Mart ayında öğreneceğiz. Şu günlerde çetelerin çökertilmesi, ortaya çıkan bilgi, belge, itirafların nasıl bir etkisi olduğunu ise raporlar açıklanınca göreceğiz. ‘Bizim Doktor’un anlattıklarında ihbar yerine geçecek bilgiler var. “Herhangi bir savcı ya da Sağlık Bakanlığı yetkilisi bilgi almak isterse verir misin?” diye sordum. “Başım gözüm üstüne” dedi. Söylediklerini dikkate alan bir yetkili olursa ben aracı olurum. Zihnimi delip geçen o soruyla bitireyim: Bebeklere bu canilikleri yapanlar, yetişkinlere neler yapmamışlardır ki?
__________________ Selam Hidayete Tabi Olanlara Kur'an Senin Lehinde ve Aleyhinde Hüccettir(Müslim) |
Konuyu Toplam 5 Kişi okuyor. (0 Üye ve 5 Misafir) | |