![]() |
Cevap: Mevlanadan Sözler ArO*c* Alıntı:
|
Cevap: Mevlanadan Sözler ArO* Alıntı:
|
Cevap: Mevlanadan Sözler [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] “Ne zaman gökyüzüne bir nefes, bir duâ gönderdin de ardınca ona benzer bir iyilik gelmedi?” Hz. Mevlânâ |
Cevap: Mevlanadan Sözler Yaşlanmaktan kork, gençliğinin kıymetini bilememişsen. Unutulmaktan kork, arkanda iyi bir eser bırakmamışsan. Ölmekten kork, ölmeden önce ölmeyi becerememişsen.. Hz.Mevlana |
Cevap: Mevlanadan Sözler [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] “İçinde sıkıntı görünce onun çâresine bak; çünkü dalların hepsi kökten biter. İçinde genişlik, ferahlık görünce ona su ver. Kalb ferahlığının verdiği meyvayı da, dostlara ve ahbaplara sun.” Hz. Mevlânâ |
Cevap: Mevlanadan Sözler İnsanı inciten kişinin, Allâh’ı incittiğinden haberi yoktur.. O bilmiyor ki, bu küpün suyu, Hakk ırmağının suyu ile birleşmiştir.. Hz. Mevlana |
Cevap: Mevlanadan Sözler [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] "Günlerden sükut ! Issız ve hecesiz kalmayı tercih ettim, Bir ikindi ağırlıgında tutuldum ölüm kokusuna. Ölümü anmaktan korkmuyor ruhum, Ölümle aralanıyor hayatın kapıları. Ölmek ne güzel şeydir, Hele ki sükutla..." (Hz.Mevlana) |
Cevap: Mevlanadan Sözler [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] Sevmeyi öğrendim. Sonra güvenmeyi… Sonra da güvenin sevgiden daha kalıcı olduğunu, Sevginin güvenin sağlam zemini üzerine kurulduğunu öğrendim. Hz. Mevlana.. |
Cevap: Mevlanadan Sözler Hüzün daIgası çarptıysa bir insanın yüreğine; ya MevIa’sını özIemiştir, ya da MevIa’sı onu. -Hz. Mevlana |
Cevap: Mevlanadan Sözler [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] Körlük gözde kalsın, Sağırlık kulakta, Dermansızlık dizde kalsın, Sükûnet dudakta. Lakin yürek sağırlaşmasın, Körleşmesin, dermansız kalmasın ki; Seni görsün, Seni duysun, Sana koşsun çatlarcasına. Yürekte yaşanmazsa, Göz görüneni neylesin? Gönül hissetmezse, Kulak duymuş neylesin? Kalp sevmedikçe, El dokunmuş neylesin. Mevlâna Celâleddin-i Rûmî |
SAAT: 18:51 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.