![]() |
Cevap: Üstad Necip Fazıl'dan... Kara gökler kül rengi bulutlarla kaplı Evlerin bacasını kolluyor yıldırımlar İn cin uykuda yalnız iki yoldaş uyanık Biri benim biride SERSERİ KALDIRIMLAR. muhabbetle kalın |
Cevap: Üstad Necip Fazıl'dan... kaldırımlar şiirinin hangisiydi tam aklımda değil ama ben de şu yeri paylaşayım arkamda bir ses duysa yaralanırım onu bir başkasına ram oluyor sanırım |
Cevap: Üstad Necip Fazıl'dan... onlar ki her nefeste habersiz öldüğünden gelip oynamaktalar gelir gibi düğünden bu bölümü aklımda kaldığı kadarıyla yazdım sanırım necip fazılın "karacaahmet" şiirinden |
Cevap: Üstad Necip Fazıl'dan... Alıntı:
Karacaahmet şiiride favorilerim arasındadır.benim hatırımda kalan kısmı, söyle karacaahmet bu ne acıklı talih, taşlarına kapanmış ağlıyor koca tarih |
Cevap: Üstad Necip Fazıl'dan... son bölümünü hatırladığım çok sevdiğim bir şiirinden ... sordum etrafıma,neoldu ne var,nedir bu suratımdaki çukur yollar sanki yaşamaya güvenim kadar büyük bir şey çaldı benden O RÜYA Hangi şiirindendi başını bir türlü hatırlayamıyorum .hatırlayan bilen varsa lütfen ilk kısmını hatırlatın |
Cevap: Üstad Necip Fazıl'dan... Ebedi gençlik ölüm, desem kimse inanmaz; Taş ihtiyarlar, servi çürür, ölüm yıpranmaz. bu da karacaahmetten bir yer |
Cevap: Üstad Necip Fazıl'dan... Anlamak Anlamak yok çocugum, anlar gibi olmak var; Akıl için son tavır, saçlarını yolmak var.. Necip Fazıl Kısakürek |
Cevap: Üstad Necip Fazıl'dan... Bıçaklarım su oldu, boyuna bilenmekten; Bitti benlik madenim her ân törpülenmekten. |
Cevap: Üstad Necip Fazıl'dan... bunu aklımda kaldığınca yazacağım kolay mı kaf dağını çevirmek dolay dolay var ol ulvi zorluk yere bat sefil kolay necip fazıl |
Cevap: Üstad Necip Fazıl'dan... Dayan Kalbim Seni dağladılar, değil mi kalbim, Her yanın, içi su dolu kabarcık. Bulunmaz bu halden anlar bir ilim; Akıl yırtık çuval, sökük dağarcık. Sensin gökten gelen oklara hedef; Oyası ateşle işlenen gergef. Çekme üç beş günlük dünyaya esef! Dayan kalbim üç beş nefes kadarcık! (1972) Necip Fazıl Kısakürek |
SAAT: 17:31 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.