|
Konu Kimliği: Konu Sahibi sessiz23,Açılış Tarihi: 18 Mayıs 2008 (02:31), Konuya Son Cevap : 05 Nisan 2011 (23:05). Konuya 13 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
18 Mayıs 2008, 02:31 | Mesaj No:1 |
Hafiz Olmak Isteyenler Hafiz Olmak Isteyenler Hafiz Olmak Isteyenler! Bismillah TABERANİ VE BEYHAKİ'DEN RİVAYET EDİLEN HADİSTE ŞÖYLE BUYRULUYOR: ''KUR'AN-I KERİM'İ EZBERLEYEMEYEN,BU ARZUYU KALBİNDE SÜRDÜREN KİMSE İÇİN İKİ KAT SEVAP VARDIR.EZBERLEMEYE GAYRET EDİP DE BAŞARAMAYAN,AMA BUNUN İÇİN ÇALIŞMAYI TERK ETMEYEN KİMSEYİ DE U TEALA HAFIZLARLA BERABER HAŞREDECEKTİR.'' | |
Konu Sahibi sessiz23 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
11 Ayın Sultanı ramazan | Oruç-Ramazan | sessiz23 | 0 | 2021 | 22 Ağustos 2009 23:40 |
Etkili Öğretmenlik Eğitimi | Çocuk ve Aile Sağlığı | sessiz23 | 1 | 2493 | 27 Nisan 2009 01:29 |
Çocuğun Gelişim Çağları | Çocuk ve Aile Sağlığı | sessiz23 | 0 | 2263 | 27 Nisan 2009 01:25 |
Çocuk eğitimi-Duygusal Gelişim | Çocuk ve Aile Sağlığı | sessiz23 | 0 | 2072 | 27 Nisan 2009 01:21 |
Çocuğu Tanımanın Eğitimdeki Yeri ve Önemi | Çocuk ve Aile Sağlığı | sessiz23 | 0 | 1944 | 27 Nisan 2009 01:18 |
02 Nisan 2011, 13:50 | Mesaj No:2 |
Cevap: Hafiz Olmak Isteyenler
kuranı kerimi uygulamadıktan sonra ezberlemenin bir mantığı yok. bende bir ara heveslenmiştim ama sonra uygulamanın daha efdal olduğunu gördüm. uygulanmadıktan sonra yapılan ezber papağanlıktan öteye gitmez.
__________________ İmanı olanın, imkanı tükenmez. | |
02 Nisan 2011, 14:32 | Mesaj No:3 | |
Durumu: Medine No : 164 Üyelik T.:
14 Eylül 2007 | Cevap: Hafiz Olmak Isteyenler Alıntı:
Hafızlık denilen şey zaten genel anlamda akıl balıg olmadan önce yapılıyor, bu yaslarda insan mükellef degildir, nasıl uygulama olacak .) Takip ettiğim kadarıyla olaylara cok fazla radikal yaklaşımlarınız var .) yaşınızın toylugu sebebiyle sanırım .) Hadisle sabit edilmis, gayretine hafızlık sevabı almıssın. Bu sana yetmez mi .))
__________________ *Buda geçer ya hu* | |
02 Nisan 2011, 14:37 | Mesaj No:4 |
toylukla ne alakası var. 30 yaşında olup beyinsiz olanlar var. atacağınız lafları farklı kulvarlarda denemenizi tavsiye ederim.. hafızlık sevabı mevzularına gelince 1'e 10 sevap adı altında kerameti kendinden menkul tabirlerle yaklaşmaya hacet yok .. adı üzerinde akıl baliğ olmadan önce yapılan bir durum. bu cümleniz bile izaha fazla gerek bırakmıyor.
02 Nisan 2011, 14:48 | Mesaj No:5 | |
02 Nisan 2011, 14:54 | Mesaj No:6 |
toysun kelimesini şahsıma kişisel saldırı olarak algıladım ki başka izahı yoktur.ama seni eskiden bu yana tanıdığım için no problem. tavsiyelerin yerinde, arada geliyorlar uyarım ablacık
02 Nisan 2011, 15:00 | Mesaj No:7 | |
Toyluk ve saldırı .)) bu nasıl denklem böyle. İnsanın toy zamanı en atesli oldugu dönem anlamına gelir. Genelde düsünmeden hareket edilir ama ileriye dönük kişilik belirleme vaktidir. Din iman kitap adına celallenmek marifet işidir lakin arada bizide kaynatma
02 Nisan 2011, 15:10 | Mesaj No:8 |
Cevap: Hafiz Olmak Isteyenler )) yok bana konuştuğum zaman sen sus, karışma çocuksun daha diyorlar toy diyince öyle algıladım.bide bu hafızlıkla ilgili düşüncemi radikal çıkış veya toyluk olarak algılama gerçek bu .. zincirler kırıldığı an (sorgulama babında) din adı altında ümmeti ne kadar uyuttuklarını görünce ister istemez tepki oluşuyor. mesela abla sen hafızlıkla ilgili hadisle sabit edilmiş diyorsun o hadisi inceledin mi yoksa öyle okudun mu? ben mesela incelerim mevzumu mütevatir mi akla uygun mu değil mi vs.vs.
02 Nisan 2011, 17:08 | Mesaj No:9 |
Durumu: Medine No : 6340 Üyelik T.:
19 Ocak 2009 | Cevap: Hafiz Olmak Isteyenler
Yukarıdaki hadisin kaynağı net değil,Taberani ve Beyhaki denilmiş ama hadis numarası ve hangi babta olduğu söylenmemiş.Araştırmamda bu hadisin M.ZEKERİYYA KANDEHLEVİ'nin FEZAİLUL A'MAL adlı kitabında geçtiğini buldum.M.ZEKERİYYA KANDEHLEVİ 1892 yılında doğmuş,1982 yılında vefat etmiş.
__________________ Selam Hidayete Tabi Olanlara Kur'an Senin Lehinde ve Aleyhinde Hüccettir(Müslim) |
02 Nisan 2011, 17:56 | Mesaj No:10 | |
Durumu: Medine No : 13038 Üyelik T.:
14 Aralık 2010 | Cevap: Hafiz Olmak Isteyenler Alıntı:
Yukarıdaki sözlerinizin her satırına imzamı atıyorum. Keşke bazı mevzularda da sizinle fikirbirliğine varabilseydik demeketen de kendimi alıkoyamıyorum. Yukarıdaki rivayetin metnine gelince sanki kuranı hıvz eden herkesin cennete gideceği vurgusu vardır. bu anlam kurana ve sünnete aykırıdır kanımca. O hadis olarak yapılmış rivayetinde sanırım kaynak açısından sıkıntıslı olduğunu fecr hocam gerekli açıklmayı yapmıştır. Birde şunu söyleyeyim radikal islamcı olarak sizi tanımladılar buna bu tür ithamlara şiddetle karşıyım.Radikal islamcıda ne oli öyle bunuda anlamak mümkün değildir. Zaten kim dinin hakikatlerini söyleyince ve onu yaşayınca hemen bir kulp yapışırırlar. Allah'a emanet olunuz
__________________ Kimin Ne Dediği Değil / Allah'ın Ne Dediği Önemli. | |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |