![]() |
Yemin Kelimesi Ve Kendisiyle Yemin Edilenler Yemin Kelimesi Ve Kendisiyle Yemin Edilenler konusunda 1 sayfada 5 kayitli hadis var Fasil : YEMİN BÖLÜMÜ Konu : Yemin Kelimesi Ve Kendisiyle Yemin Edilenler Ravi : İbnu Abbas Hadis : Resulullah (sa) yemin teklif ettiği bir kimseye şöyle söyledi: "Haydi! Kendinden başka ilah olmayan Allah`a kasem ederek o kimsenin yani iddia sahibinin sende hiçbir şeyi olmadığına yemin et!" HadisNo : 5811 Fasil : YEMİN BÖLÜMÜ Konu : Yemin Kelimesi Ve Kendisiyle Yemin Edilenler Ravi : İbnu Ömer Hadis : Resulullah (sa)`ın yaptığı yeminlerin çoğu şöyleydi: "Kalpleri çeviren Zat`a yemin olsun, hayır!" HadisNo : 5812 Fasil : YEMİN BÖLÜMÜ Konu : Yemin Kelimesi Ve Kendisiyle Yemin Edilenler Ravi : Ebu Said Hadis : Resulullah (sa) yeminde mübalağa edince: "Hayır! Ebu`l-Kasım`ın nefsini elinde tutan Zat-ı Zülcelal`e yemin olsun ki..." derdi. HadisNo : 5813 Fasil : YEMİN BÖLÜMÜ Konu : Yemin Kelimesi Ve Kendisiyle Yemin Edilenler Ravi : Ebu Hureyre Hadis : Yemin ettiği zaman Resulullah (sa)`ın yemini: "Hayır! Allah`a istiğfar ederim ki..." şeklindeydi. HadisNo : 5814 Fasil : YEMİN BÖLÜMÜ Konu : Yemin Kelimesi Ve Kendisiyle Yemin Edilenler Ravi : Katile Bintu Sayfi Hadis : Resulullah (sa)`a bir Yahudi uğradı ve: "Siz Müslümanlar Allah`a benzerler koşuyor ve sirke düşüyorsunuz ve diyorsunuz ki: "Allah istedi ben de istedim." Yine diyorsunuz ki: "Ka`be`ye yemin olsun!" Bunun üzerine Resulullah (sa) Ashab`a, yemin etmek istedikleri zaman "Ka`be`nin Rabbına kasem olsun!" demelerine ve: "Allah istedi sonra da ben istedim" demelerini emretti. HadisNo : 5815 |
SAAT: 14:47 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.