|
Konu Kimliği: Konu Sahibi günışığı,Açılış Tarihi: 22 Ağustos 2007 (13:34), Konuya Son Cevap : 08 Aralık 2024 (18:31). Konuya 1439 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
17 Mayıs 2013, 11:29 | Mesaj No:841 |
Durumu: Medine No : 27502 Üyelik T.:
20 Nisan 2013 | Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Başkalarının kusurlarından bahsetmek istediğin vakit, kendi kusurlarını hatırla. O zaman başkalarının kusurlarıyla alakadar olmaya hakkın olmadığını hatırlarsın. Hz. Muhammed (s.a.v)
__________________ Allah ile oldukdan sonra Ölüm de Ömürde hoşdur |
18 Mayıs 2013, 08:43 | Mesaj No:842 |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Bismillahirrahmanirrahim Berâ İbni Âzib radıyallahu anhümâ şöyle dedi: Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem yatağına uzandığında sağ tarafı üzerine yatar ve şöyle dua ederdi: "Allahümme eslemtü nefsî ileyke, ve veccehtü vechî ileyke, ve fevvadtü emrî ileyke, ve elce'tü zahrî ileyke, rağbeten ve rehbeten ileyke, lâ melcee ve lâ mencê minke illâ ileyke. Âmentü bi kitâbikellezî enzelte ve nebiyyikellezî erselte: “Allahım! Kendimi sana teslim ettim. Yüzümü sana çevirdim. İşimi sana ısmarladım. Rızanı isteyerek, azabından korkarak sırtımı sana dayadım, sana sığındım. Sana karşı yine senden başka sığınak yoktur. İndirdiğin kitaba ve gönderdiğin peygambere inandım.” Buhârî, Daavât 5. Ayrıca bk. Buhârî, Vudû‘ 75; Müslim, Zikir 56–58; Ebû Dâvud, Edeb 98. alıntıdır | |
18 Mayıs 2013, 21:05 | Mesaj No:843 |
Durumu: Medine No : 21933 Üyelik T.:
23 Kasım 2012 | Cevap: Günün Hadis-i Şerifi
Resûl-ü Ekrem Aleyhissalât-ü Vesselâm Buyurdular ki: Dikkat ediniz! Emel ve arzularınız uzayıp size ecelinizi unutturmasın! Aksi takdirde kalpleriniz katılaşır… | Hadis-i Şerif- İbn-i Mâce
__________________ “Biz bu cihandan göçelim ol dost iline uçalım Arzu hevâdan geçelim gel dosta gidelim gönül.” — Yunus Emre k.s. |
18 Mayıs 2013, 21:39 | Mesaj No:844 |
Durumu: Medine No : 17068 Üyelik T.:
03 Mart 2012 | Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Kim bağışlarsa, Allah da onu bağışlar; kim affederse, Allah da onu af*feder. Kim öfkesini yutarsa, Allah onu mükâfatlandırır. | Hadis-i Şerif(Camiüssağir)
__________________ لاَ يُكَلِّفُ اللّهُ نَفْسًا إِلاَّ وُسْعَهَا "Allah hiç kimseye taşıyabileceğinden daha fazlasını yüklemez." || BAKARA 286. || MAZARET insanın kendine söylediği en büyük ''YALAN''dır !! .. Velhasıl-ı kelâm. Namaz, duâ, gayret, nâsip. . . |
19 Mayıs 2013, 12:14 | Mesaj No:845 |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Bismillahirrahmanirrahim İyâz İbni Himâr radıyallahu anh’den rivayet edildiğine göre Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu: “Allah Teâlâ bana: O kadar mütevâzi olun ki, kimse kimseye böbürlenmesin; kimse kimseye zulmetmesin, diye bildirdi.” Müslim, Cennet 64. alıntıdır | |
20 Mayıs 2013, 12:04 | Mesaj No:846 |
Kim Allah için sever, Allah için kızar, Allah için verir ve Allah için menederse, o kimse imanın kemaline ermiş olur. Hadis-i Şerif - Ebu Dâvud
__________________ “Biz bu cihandan göçelim ol dost iline uçalım Arzu hevâdan geçelim gel dosta gidelim gönül.” — Yunus Emre k.s. |
20 Mayıs 2013, 12:10 | Mesaj No:847 |
“Eğer siz ALLAH’a gereği gibi güvenseydiniz, (Allah), kuşları doyurduğu gibi sizi de rızıklandırırdı. Kuşlar sabahları kursakları boş olarak çıktıkları halde akşam doymuş olarak dönerler.” (Tirmizî Zühd 33. Ayrıca bk. İbni Mâce, Zühd 14)
22 Mayıs 2013, 09:59 | Mesaj No:849 |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi
Bismillahirrahmanirrahim Ebû Hüreyre radıyallahu anh’den rivayet edildiğine göre Peygamber aleyhisselâm: – “Vallâhi imân etmiş olmaz. Vallâhi imân etmiş olmaz. Vallâhi imân etmiş olmaz” buyurdu. Sahâbîler: – Kim imân etmiş olmaz, yâ Resûlallah? diye sordular. – “Yapacağı fenalıklardan komşusu güven içinde olmayan kimse!” buyurdu. Buhârî, Edeb 29; Müslim, Îmân 73. | |
23 Mayıs 2013, 09:19 | Mesaj No:850 |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi
Bismillahirrahmanirrahim Câbir İbni Abdullah radıyallahu anhümâ şöyle dedi: Vefâtından üç gün önce Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem’i şöyle buyururken dinledim: “Her biriniz (başka şekilde değil) ancak Allah’a hüsnüzan ederek ölsün.” Müslim, Cennet 81, 82 | |
Konuyu Toplam 38 Kişi okuyor. (0 Üye ve 38 Misafir) | |