|
Konu Kimliği: Konu Sahibi Hbst,Açılış Tarihi: 03 Mart 2013 (20:19), Konuya Son Cevap : 03 Mart 2013 (22:46). Konuya 20 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
03 Mart 2013, 20:19 | Mesaj No:1 |
Özellikle hafızlardan yardım istiyorum Özellikle hafızlardan yardım istiyorum S.A. Direk konuyu anlatıyorum arkadaşlar imamhatip öğrencisiyim okulumuzun bir projesi kapsamında hafızlık yapmaya başladım ilk dönemin başından beri yapıyorum. Başladığımızda 70 kişiydik şuan ise sadece ben varım herkes bıraktı. Benim en büyük hayalim hafız olmaktı hala da öyle. Ama şeytan mı uğraşıyor anlamıyorum öyle zorlanıyorum ki.. Normalde ezberim kuvvetldir iki üç kez okuduğum aklımda kalır ama hafızlıkta öyle olmuyor işte. Belki başında olduğumdan bilmiyorum ama ezber yapmadığım zaman çok mutsuzum, ezbere başladığımda da ya yarın veremezsem diye çok kaygılıyım. Başka hafızlık yapanlarla konuşuyorum etrafındakiler de yapıyor olunca öyle hissetmiyosun diyolar ama okulda tek yapan benim. Özellikle hafızlara, hafızlık hocalarına soruyorum; bu normal midir? | |
Konu Sahibi Hbst 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Özellikle hafızlardan yardım istiyorum | Hafızlık | "Tebessüm" | 20 | 9385 | 03 Mart 2013 20:19 |
03 Mart 2013, 20:32 | Mesaj No:2 | |
Durumu: Medine No : 5879 Üyelik T.:
28 Aralık 2008 | Cevap: Özellikle hafızlardan yardım istiyorum Alıntı:
öncelikle kesinlikle kendin karar vermelisin gerçekten istiyor musun? ondan sonra ise azim ve irade olacak eğer ezberin iyiyse, mümkün mertebe su tatil bu tatil diye ara verme hafızlıkta, ara verdiğinde birçok isteksizlikler olabilir, tek bile olsan olur yeter ki hergün 1 sayfa da olsa ezber yap ve dinlet, | |
03 Mart 2013, 20:45 | Mesaj No:3 |
Cevap: Özellikle hafızlardan yardım istiyorum
Allah razı olsun. Gerçekten kendim istiyorum inşallah başarırım. Çok teşekkürler
| |
03 Mart 2013, 20:49 | Mesaj No:4 |
28 Aralık 2008 | Cevap: Özellikle hafızlardan yardım istiyorum |
03 Mart 2013, 21:01 | Mesaj No:5 |
Geçen dönem okuldan zaten 4 te çıktığım içn günde yarım sayfa ezberliyodum düz olarak baştan aşağıya doğru bu dönem de birer sayfa vermeye çalışıyorum aynı şekilde ama çok aksıyor işte.
| |
03 Mart 2013, 21:05 | Mesaj No:6 | |
bu şekilde devam et,, sonra ise 30 cüz bitince bu sefer 1. cüzün 19 ve 20 yani yei ezber ve eski ezber 2 sayfa ver, 1sayfa altına düşme bence, hee ezberde kolaylık olsun diyorsan hafızlıktan önce,, 30 cüzü ezberle yasini rahman vakıa fetih mülk kıyameh süreleri gibi süreleri ezberle sonra basla hafızlığa benım dediğim şekilde, varsa etrafınızda yada forumda var ezberleme yöntemleri sunulmuştur incelersiniz.. | |
03 Mart 2013, 21:17 | Mesaj No:7 |
Yasin,tebareke,mülk, duhadan aşağısını ezberledim düz derken de sayfayı aşağıdan yukarı ezberleyenler var ya onu kast etmiştim. Normalde ben de son sayfalardan gidiyorum 12.cüzün son sayfasındayım daha | |
03 Mart 2013, 21:23 | Mesaj No:8 | |
ben 12 sayfa ile giderken bir arkadsım aynı gidiyorduk, gün boyu kurstan kaçardık gezerdik , akşam herkes yatınca 2 yeni sayfa ezberleri yarımşar sayfa ezberler yatardık, sabah üzerine tekrar ev onikisayfayı verip tekrar kusrdan kaçardık) | |
03 Mart 2013, 21:32 | Mesaj No:10 |
28 Aralık 2008 | Cevap: Özellikle hafızlardan yardım istiyorum |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |