|
Konu Kimliği: Konu Sahibi Yitiksevda,Açılış Tarihi: 06 Eylül 2009 (18:16), Konuya Son Cevap : 12 Eylül 2009 (15:46). Konuya 38 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
06 Eylül 2009, 18:16 | Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 2 Üyelik T.:
10 Nisan 2008 | 38.Haftanın Misafiri sevginin_bedeli 38.Haftanın Misafiri sevginin_bedeli Medineweb yönetiminin istişareleri sonucu SevgininBedeli kardeşimiz haftanın misafiri seçilmiştir.Kendisine özele girmeden sorularınızı sorabilirsiniz. İlk soruyu kardeşime ben sorayım kendinizi biraz tanıtırmısınız Ne işle meşkulsünüz İslami ilimler bazında ne tür bir birikiminiz mevcut: |
Konu Sahibi Yitiksevda 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Akılsız Bedenler | Makale ve Köşe Yazıları | Medine-web | 1 | 2319 | 20Haziran 2017 01:11 |
Kibir hastalığı / mevlüt hönül | Makale ve Köşe Yazıları | Yitiksevda | 0 | 2222 | 24 Mayıs 2016 17:24 |
Hainler! – Dokuzlu Çete ve Karakter(siz)leri /... | Makale ve Köşe Yazıları | İslaminesil | 1 | 2045 | 19 Mayıs 2016 23:06 |
Çocuk İstismarı ve Ensest – Modern Lût Toplumu /... | Makale ve Köşe Yazıları | İslaminesil | 1 | 2018 | 19 Mayıs 2016 23:02 |
Vicdanla Cüzdan Arasında / MEVLÜT HÖNÜL | Makale ve Köşe Yazıları | Yitiksevda | 0 | 1987 | 19 Mayıs 2016 22:59 |
06 Eylül 2009, 18:41 | Mesaj No:2 |
Durumu: Medine No : 5998 Üyelik T.:
02 Ocak 2009 | RE: 38.Haftanın Misafiri sevginin_bedeli konukluğunuz hayırlı olsun sevginin_bedeli kadeşim... tüm misafirlerimizin de zevkle cevapladığı pişmaniye tadında sorularımı sizede yöneltmek isterim insanlarla iletişiminiz nasıldır? güler yüzlü müsünüz? ağlar mısınız? ağlarsanız neden? hiç unutamadığınız en kötü gününüz? hiç unutamadığınız en mutlu gününüz? mutluluk sizin için ne ifade ediyor? kimler için nelerden vazgeçersiniz taviz verirsiniz? hayat felsefeniz nedir? iki yolunuz var birincisi kariyer ikincisi aşk ?hangisini seçerdiniz? yaptığınız en büyük çılgınlık? Hayatı Bir resimle anlatmanız istenseydi Ne cizerdiniz ? Hiç gün batımını izlediniz mi? Her güneşin batışında ömrünüzden bir günün gidişi sizi üzüyor mu? Hayatta en cok kıymet verdiğiniz? bi şeyle uğraşmaktan ne zaman vazgeçersiniz? size göre sevgi size göre macera size göre hayal size göre kardes size göre dost size göre aile size göre eş size göre hayat.. size göre insan size göre özlem sizegöre hasret size göre beklemek size göre gitmek size göre mutluluk size göre endişe size göre özgürlük bi gün herşeyi bırakıp kaçmak isteseniz nereye gidersiniz? (-) ler (+) ları hep götürür mü? sonuna kadar dayanır mısınız yoksa hemen mi pes edersiniz? ölmeden önce yapmam gerek dediğiniz bişe var mı? ne tarz müzikler dinlersiniz? forumda sizi en mutlu eden olay? forumda sizi en çok üzen olay? hayat size ne öğretti? hayatınızda illa yapın dediğin bişe var mı bize? son olarak KuM TaNeSİ? kolay gelsin... |
06 Eylül 2009, 19:30 | Mesaj No:4 |
Durumu: Medine No : 5710 Üyelik T.:
18 Aralık 2008 | RE: 38.Haftanın Misafiri sevginin_bedeli
Sizce İnsan kimdir? insanı var eden şey nedir?, onu diğer canlılardan ayıran özelliği nasıl bulunabilir? insan düşünen bir canlımıdır, politik bir canlımıdır, isyankar bir canlımıdır, taklit eden bir canlımıdır? yoksa itaat eden bir canlımıdır yada başka bir şey mi?. peki bunlardan hangisi doğru olandır. yanlız sizden ezbere cevap vermemenizi rica edeceğim, bana klasik cevaplar vermeyin. Adınıza sevginin bedeli demişsiniz, sevgi her derde derman sihirli bir ilaçmıdır? yoksa bu bir yanılgımıdır? eğer sevgi her şeyi çözer diyorsanız, düşünsel çatışmalar, kültür çatışmaları yada inanç çatışmalarını çözmeye neden gücü yetmiyor? sizce sevgi adaleti mahkum edebilirmi? |
07 Eylül 2009, 09:19 | Mesaj No:5 |
RE: 38.Haftanın Misafiri sevginin_bedeli
selamun alyeküm arkadaşlar. bu haftanın misafiri olarak beni ağırlamanız beni gerçekten çok onore etmiştir. bundan büyük şeref duyuyorum. inşaallah hayırlı geçecek bir hafta olur bizim için. bu arada sorularınız gelmeye başlamış bile. herşeyden önce şunu belirtmeliyim ki bana göre insanın ilmi oldukça cüz'i (kısıtlı)dir. dolayısıyla sorduğunuz sorulara vereceğim cevaplardaki yanlışlıklar hatalar tamamiyle (ilmimin/bilgimin azlığı nedeniyle) bana aaittir. doğru ve güzel olan herşey ise rabbimindir (rabbimin lütfudür) | |
07 Eylül 2009, 09:28 | Mesaj No:6 | |
RE: 38.Haftanın Misafiri sevginin_bedeli Alıntı:
ben bir kamu kurumunda idareci olarak çalışan orta yaşlarda evli ve üç çucuğa eşimle beraber ebeveynlik yapmaktayım. eğer kızmazsanız ismimi belirtmek istemiyorum. ama bunu telafi etmek amacıyla hem allahı hatırlatan hem de abd oluşumuzu hatırlatan anlamında abdullah diyebilirsiniz. islami ilimler bazındaki birikimimin gün geçtikçe/ bilgiye ulaştıkça ne kadar da az ve yetersiz olduğunu öğreniyorum. ancak şunu belirtmeliyim ki; rabbimin kelamını arı duru öğrenmeye çalışıyorum bu anlamda temel kaynağım kur'an-ı kerimdir. hadisler ise vahye ters düşmediği/ vahiy süzgecinden geçtiği sürece benim için çokçok önemlidir. | ||
07 Eylül 2009, 10:00 | Mesaj No:7 | |
1-müslümanlar olarak yeniden toplumsal inşa sürecinde neler yapılmalıdır. herşeyden önce islamı sahih bir şekilde öğrenmeliyiz. çünkü insanlara dolayısıyla topluma ulaşabilmek ya da birşeyleri ulaştırabilmek için kendimizin bir sermayemizin olması gerekir. ancak bu sermayenin de sahih olması şarttır. bu anlamda islam tarihi boyunca kuran okunmuş anlaşılmaya çalışılmış/ kimi zaman doğru anlaşılmış ama kimi zaman da yanlış ya da eksik anlaşılmıştır. bize düşen günümüz şartlarında kuranı doğru okumak/anlamak ve toplumsal inşa sürecinde vahyi temel harç olarak kullanmaktır. bunun anlamı şudur; 1400 yıl önceki sosyal, ekonomik, kültürel, ahlaki çöküntü içindeki insanlardan resulün eliyle vahyi bir toplum meydana geldi. bugün de yaşamakta olduğumuz problemleri ancak vahy ile düzeltebiliriz. şekilsel olarak değil muhteva olarak aasrı saadeti günümüze taşımalıyız... 2-çok çeşitli fikirlere ve gruplara ayrılan ümmetin vahdeti hakında neler söylemek istersiniz. insan düşünelbilen varlıktır. ancak basma kalıp düşünen değildir. dolayısıyla halihazırda dünya üzerinde 6-7 milyar insan yaşıyorsa eğer, 6-7 farklı düşünen insan var demektir.fikirlerin çeşit çeşit olması, insanların aynı ümmet içinde -aynı aile içinde- dahi gruplara ayrılması kadar doğal bir şey yoktur. ancak bizler müslümanlar olarak ortak noktalarımız belirlemeliyiz. şöyleki; yüce rabbimiz kuranı kerimde ehli kitaba şöyle sesleniyor: De ki: “Ey kitap ehli! Bizimle sizin aranızda ortak bir söze gelin: Yalnız Allah’a ibadet edelim. Ona hiçbir şeyi ortak koşmayalım. Allah’ı bırakıp da kimimiz kimimizi ilah edinmesin.” Eğer onlar yine yüz çevirirlerse, deyin ki: “Şahit olun, biz müslümanlarız. Âl-i İmrân 64 bu ayete dikkatle baktığımızda kendimize de bir pay çıkarabiliriz. elbette hz. peygamberin vefatından bu yana kuranı okuyan herkes aynı şeyi anlamamıştır. bu durum bugün de aynen devam etmektedir. bizler hiçbir grubtan/cemaatten/ yapıdan/fırkadan bu anlamda bizimle aynı düşünmeye zorlayamayız. durum bu olunca insanlara farklılıklarından/farklı düşünmelerinden dolayı asla kötü davranmamalıyız. doğru bildiklerimizi en güzel şekilde ve yumuşak huylulukla insanlara aktarmaya gayret etmeliyiz. yani farklı düşünebilir, çeşitli fikirlere sahip olabilir ve farklı gruplara ayrılmış olsak da bizler herşeyden önce insan olmamız ve artı değer olarak müslüman olmamız hasebiyle birlikte yaşamayı/ höşgürülü davranmayı ve moda deyim ile ötekiyi kabul etmeliyiz. o zaman belki farklılıklarımızla bir birliktelik sağlayabiliriz. şunu da unutmamalıyız ki; vahy dışında sahip olduğumuz ve kesin doğru olarak bildiğimiz bilgiler -buna deneylerle sabit olmuş bilgilerde dahil- birgün yanlışlanabilir. | ||
07 Eylül 2009, 10:36 | Mesaj No:9 |
RE: 38.Haftanın Misafiri sevginin_bedeli
konukluğunuz hayırlı olsun sevginin_bedeli kadeşim... teşekkür ederim. allah arzı olsun.. tüm misafirlerimizin de zevkle cevapladığı pişmaniye tadında sorularımı sizede yöneltmek isterim buyurun lütfen! insanlarla iletişiminiz nasıldır? çok iyi olduğunu düşünüyorum. inş. yanılmıyorumdur. güler yüzlü müsünüz? kesinlikle evet. ağlar mısınız? ağlarsanız neden? evet zaman zaman ağlarım. ağlama hususunda benim için ölüm çok etkilidir.ölen biri olduğunda hep hüzünlenir, eğer ölen bir yakınım ise mutlaka ağlarım. hiç unutamadığınız en kötü gününüz? hatırlamak istemiyorum. hiç unutamadığınız en mutlu gününüz? evlendiğim gün. mutluluk sizin için ne ifade ediyor? paylaşmayı. kimler için nelerden vazgeçersiniz taviz verirsiniz? kim olduğu önemli değil karşımdaki için eğer daha hayırlı olduğuna inanıyorsam aksine olan herşeyden vazgeçmeye çalışırım. hayat felsefeniz nedir? eğer hayatı paylaşırsam hayattan zevk alırım. tersi bir durumu hiç sevmem iki yolunuz var birincisi kariyer ikincisi aşk ?hangisini seçerdiniz? ikisini bir arada götürsek nasıl olur? yaptığınız en büyük çılgınlık? asla kimseyla paylaşmam bunu. Hayatı Bir resimle anlatmanız istenseydi Ne cizerdiniz ? gözü yaşlı, yüzü kir içinde bir lokma ekmeği yemeye çalışan bir çocuk çizerdim Hiç gün batımını izlediniz mi? Her güneşin batışında ömrünüzden bir günün gidişi sizi üzüyor mu? evet gün batımını izledim hem de çok. insan sonsuz yaşamak ister dolayısıyla ömrümden giden her gün beni gerçekten çok üzüyor... Hayatta en cok kıymet verdiğiniz? insanca bir yaşam ama herkes için... bi şeyle uğraşmaktan ne zaman vazgeçersiniz? sanırım yanlış yaptığımı anladığımda. size göre sevgi bu soru bana sorulmamalıydı. değil mi ama sevgi zaten benim... size göre macera değişiklik. mesela buz gibi bir nehire 15-20 metreden atlamak. size göre hayal hayaller bana göre her zaman gerçeklerin gerisinden gelir. hadi bir de örnek vereyim. 11 eylül öncesinde derin darbe diye bir film yapılmıştı. o filmde dünya ticaret merkesi hariç wevyorktaki herşey yok olmuştu. anca şimdi o iki kulenin yerinde yeller esiyor.... size göre kardes mutlaka olması gereken size göre dost herşeyini paylaşabilen. size göre aile hayatın en tatlı yanı size göre eş herşeyden önce insan ve dost ama dosttan çokçok daha yakınım size göre hayat.. elimizde eriyen kar. size göre insan eşrefi mahlukat size göre özlem ulaşamadığım herkes ve herşey sizegöre hasret inanıyorum ki bir gün bitecek size göre beklemek en sıkıcı durum size göre gitmek çıktığın kapıyı çarparak gitme ki, döndüğünde açabilesin. size göre mutluluk paylaşmak size göre endişe sonucu kestirememek size göre özgürlük insanca yaşamanın ilk şartı bi gün herşeyi bırakıp kaçmak isteseniz nereye gidersiniz? cennete (-) ler (+) ları hep götürür mü? hayır ne münasebet çoktan seçmeli test mi yapıyoruz?... sonuna kadar dayanır mısınız yoksa hemen mi pes edersiniz? kararlılık güzeldir. ölmeden önce yapmam gerek dediğiniz bişe var mı? evet var. hakkına girdiğim insanlardan helallik almak... ne tarz müzikler dinlersiniz? genelde halk müziği ve hareketli oyun havaları... forumda sizi en mutlu eden olay? forumda daha çok yeniyim forumda sizi en çok üzen olay? etnik köken ile ilgili anlamsız ve sonuçsuz tatışmalar hayat size ne öğretti? aslında çok şey öğretti; her insanın insan olarak değerli olduğunu, aynı zamanda ortalıkta insan diye gezinen birçoklarının insanlık vasfını kaybettiğini, her doğru bildiğinin bir gün yanlışolabileceğini... vs.vs hayatınızda illa yapın dediğin bişe var mı bize? evet kuranı çok okuyalım ama her okuduğumuzda adeta ilk kez okuyormuşçasına... son olarak KuM TaNeSİ? kum tanesi bilmem ki ne diyeyim. allah ecrini versin... kolay gelsin... teşekkürler... | |
07 Eylül 2009, 10:37 | Mesaj No:10 | |
teşekkür ederim allah razı olsun kardeşim | ||
Konuyu Toplam 23 Kişi okuyor. (0 Üye ve 23 Misafir) | |