|
Konu Kimliği: Konu Sahibi Huzurİslam,Açılış Tarihi: 03 Ocak 2010 (21:03), Konuya Son Cevap : 07 Ocak 2010 (15:40). Konuya 62 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
04 Ocak 2010, 22:03 | Mesaj No:31 |
RE: 53.Haftanın Misafiri ''Medinelii''
Haftanın misafiri Tuğçe Hn. Merhaba; Size bir soru da ben sorayım , Hz. peygamber'i anlama konusunda, bir sapma açısından söz edebilmek için , bir istikamet açısı olması gerekir, o halde kendisine bakarak, yanlışı bulacağımız doğru açı nedir ? Teşekkürlerimle.. | |
04 Ocak 2010, 22:13 | Mesaj No:32 | |
Durumu: Medine No : 1808 Üyelik T.:
11 Mayıs 2008 | RE: 53.Haftanın Misafiri ''Medinelii'' Allah razı olsun merhaba, Alıntı:
YANDIM YA RASULLLAAAAAHHHHHHHHH.... diyenleri duymuşsunuzdur, cûşa gelip söylerler (güya) ardına baktığınızda uygulanan bir sünnet yok, sünnetin yönüne eğilim yok BU NASIL YANMAKTIR KARDEŞİM? hayatının ortasına oturmuş bir hayat gibi düşünmeli, onun etrafında eksen olmalı, onun gibi yaşamalı. eğer istikamet yaşamaksa, onu yaşamamak bu istikametten sapmak olur. | |
05 Ocak 2010, 09:43 | Mesaj No:33 |
Durumu: Medine No : 5710 Üyelik T.:
18 Aralık 2008 | RE: 53.Haftanın Misafiri ''Medinelii''
İslam, isyan ve teslimiyet arasında nasıl bir ilişki vardır. ben islamın teslimiyetten ziyade başkaldırı öğretisine sahip olduğu kanısındayım. islam önce isyandır, sonra teslim olmaktır ve teslim oluş sürekli kontrol altında tutulan bir durum olmalıdır dersem doğru söylemiş olurmuyum. yani islamdaki teslim oluş kayıtsız ve şartsız değildir, kontrollüdür ve ancak başkaldırıdan sonra teslim olunabilir düşüncesi doğrumudur. |
05 Ocak 2010, 15:11 | Mesaj No:34 |
11 Mayıs 2008 | RE: 53.Haftanın Misafiri ''Medinelii''
neye karşı isyan neye karşı teslimiyet, bunun belirtisini iyi tespit etmek lazım. islam, islam olmayana başkaldırıdır bu doğru ve dahi islam bir ve Tek olana teslim olmaktır. fakat burdaki ufak ayrıntı islam olmuş birinin İSLAM OLMAYANA başkaldırısı sözkonusudur. bunun içinde islam önce başkaldırıdır diyemeyiz.çünkü islamı yaşarken onun içinde bir başkaldırı yaşanamaz, o zaman istikamet islam olmaz, islam ise sadece ve sadece Rabbe teslim olmaktır. |
05 Ocak 2010, 16:03 | Mesaj No:35 |
Durumu: Medine No : 5710 Üyelik T.:
18 Aralık 2008 | RE: 53.Haftanın Misafiri ''Medinelii''
Hemen çıkışıp islam ile başkaldırı arasında ne alaka var, islam teslim olmaktır demediğiniz için sizi takdir ederim. bilirsiniz islam kayıtsız şartsız teslim olmaktır denir ve kime teslim olunacağı sonraki konu oluverir. Ama bir konuda size katılamayacağım, islam islam olmayana başkaldırıdır demişsiniz. ben islam zalime başkaldırıdır demeyi tercih ederim. müslüman olan zalim olamazki diyebilirsiniz ama pratik hayat bu düşüncenin doğru olmadığını haykırıyor. Dünya mazlum müslümanlarla dolu olduğu gibi zalim müslümanlarlada doludur. Dünya zalim gayri müslimlerle dolu olduğu gibi mazlum gayrimüslimlerlede doludur. Dünyada zalim müslümanlar olduğu gibi mazlum gayrimüslimlerde vardır. islam önce zulme başkaldırıdır ve sonra adalete teslim olmaktır, kim için ve kime yönelik olursa olsun. O halde bir soru daha sorayım; islam gayri müslime başkaldırı ise, olay müslüman milliyetçiliğine dönüşmezmi? yani sonuna kadar pisliğe batmış bir müslüman için kendi halindeki bir putpereste başkaldırılırmı yada hiç bir sebep yokken bir putpereste silah çekilirmi? |
05 Ocak 2010, 19:12 | Mesaj No:36 | |
Durumu: Medine No : 5998 Üyelik T.:
02 Ocak 2009 | RE: 53.Haftanın Misafiri ''Medinelii'' Alıntı:
| |
05 Ocak 2010, 19:16 | Mesaj No:37 |
Durumu: Medine No : 5998 Üyelik T.:
02 Ocak 2009 | RE: 53.Haftanın Misafiri ''Medinelii'' hayırlı olsun misafirliğiniz..kolay gelsin medineli.. tüm misafirlerimizin de zevkle cevapladığı pişmaniye tadında sorularımı sizede yöneltmek isterim insanlarla iletişiminiz nasıldır? güler yüzlü müsünüz? ağlar mısınız? ağlarsanız neden? hiç unutamadığınız en kötü gününüz? hiç unutamadığınız en mutlu gününüz? mutluluk sizin için ne ifade ediyor? kimler için nelerden vazgeçersiniz taviz verirsiniz? hayat felsefeniz nedir? iki yolunuz var birincisi kariyer ikincisi aşk ?hangisini seçerdiniz? yaptığınız en büyük çılgınlık? Hayatı Bir resimle anlatmanız istenseydi Ne cizerdiniz ? Hiç gün batımını izlediniz mi? Her güneşin batışında ömrünüzden bir günün gidişi sizi üzüyor mu? Hayatta en cok kıymet verdiğiniz? bi şeyle uğraşmaktan ne zaman vazgeçersiniz? size göre sevgi size göre macera size göre hayal size göre kardes size göre dost size göre aile size göre eş size göre hayat.. size göre insan size göre özlem sizegöre hasret size göre beklemek size göre gitmek size göre mutluluk size göre endişe size göre özgürlük bi gün herşeyi bırakıp kaçmak isteseniz nereye gidersiniz? (-) ler (+) ları hep götürür mü? sonuna kadar dayanır mısınız yoksa hemen mi pes edersiniz? ölmeden önce yapmam gerek dediğiniz bişe var mı? ne tarz müzikler dinlersiniz? forumda sizi en mutlu eden olay? forumda sizi en çok üzen olay? hayat size ne öğretti? hayatınızda illa yapın dediğin bişe var mı bize? son olarak KuM TaNeSİ? kolay gelsin... |
05 Ocak 2010, 20:38 | Mesaj No:38 | ||
11 Mayıs 2008 | RE: 53.Haftanın Misafiri ''Medinelii'' Alıntı:
bunu diyeceğinizi biliyordum | ||
05 Ocak 2010, 21:06 | Mesaj No:39 |
RE: 53.Haftanın Misafiri ''Medinelii''
Ben hızımı alamayıp bir soru daha sorsammı.......... Terleyin biraz Kuran Hz. Muhammed gibi bir şahsiyeti inşa ederken, nasıl bir inşa planı uygulamıştır ? Maddeler halinde yazarmısınız Not: Ucunda kitap hediyesi var bu sorunun | |
05 Ocak 2010, 21:08 | Mesaj No:40 |
11 Mayıs 2008 | RE: 53.Haftanın Misafiri ''Medinelii''
insanlarla iletişiminiz nasıldır? sosyal biriyim, insanları mutlu etmek, dertlerine çözüm bulmak ve hallerıyle hallenmek mutlu eder beni. burada göründüğü gibi antipatik biri değilim güler yüzlü müsünüz? bilmem, bunu çevreme sormak lazım : ) ağlar mısınız? ağlarsanız neden? çok duygusalımdır, çok çabuk ağlarım. mesela sokakta hasta bi kedi bile görsem tutamam kendimi, varın siz düşünün: ) hiç unutamadığınız en kötü gününüz? 14 şubat 2006 annemin vefatı hiç unutamadığınız en mutlu gününüz? 03. 08. 2009 nişanlandım: ) mutluluk sizin için ne ifade ediyor? bir kimsenin ihtiyacını gidermek benim için mutlluluktur, birini sevmek, birini affetmek bunlar benim için tarıfsız huzur veren duygular. kimler için nelerden vazgeçersiniz taviz verirsiniz? çocuklar için kendi haklarımdan vazgeçebilirim, ailem(eşim) için gururumdan feragat edebilirim arkadaş ve çevremdeki insanlar ve diğer canlılar için sessiz kalmayı tercih edebilirim. hayat felsefeniz nedir? kimseyi incitmemek, kimseden incinmemek. iki yolunuz var birincisi kariyer ikincisi aşk ?hangisini seçerdiniz? aşk. yaptığınız en büyük çılgınlık? öyle deli dolu olduguma bakma, büyük bir çılgınlık yapmadım hiç: ) Hayatı Bir resimle anlatmanız istenseydi Ne cizerdiniz ? biri kapalı biri açık iki kapı... açık olana doğru ilerleyen sayılar... Hiç gün batımını izlediniz mi? Her güneşin batışında ömrünüzden bir günün gidişi sizi üzüyor mu? evet hatta hergün izlerim bizim evden gün batımını izlemk çok güzel, hayata beni bağlayan şey gitmek istediğim yer hergün biraz daha varıyor olmam, bu yüzden kısmen seviniyorum. Hayatta en cok kıymet verdiğiniz? hizmet bi şeyle uğraşmaktan ne zaman vazgeçersiniz? o işi mükemmel bir şekilde bitirdiğime inandığım zaman size göre sevgi Allah'ın hiçken beni var etmesi size göre macera her anı son an gibi yaşamak size göre hayal kırıklarının canımı çok acıttığı bir şey size göre kardes müslümanlık size göre dost arkanı döndüğündde var olandır size göre aile hiç ailem olmadı. size göre eş galiba o bana aile olacak size göre hayat.. birgün biteceğini bile bile hala kalmaya yeltendiğim yer size göre insan muamma size göre özlem anne sizegöre hasret baba size göre beklemek sabrın şikayete uğramadan yaptığı sanat size göre gitmek kalana sancı olmak size göre mutluluk iki gözümün varlığına şükretmek size göre endişe sevdiklerimden haber alamama size göre özgürlük tesettür bi gün herşeyi bırakıp kaçmak isteseniz nereye gidersiniz? medineye (-) ler (+) ları hep götürür mü? bence (+) lar (_) leri adam etmek için gider sonuna kadar dayanır mısınız yoksa hemen mi pes edersiniz? yerine göre değişiyor. ölmeden önce yapmam gerek dediğiniz bişe var mı? ölmek ne tarz müzikler dinlersiniz? kulağa hoş gelen, dinlendiren müzikleri severim. [color]forumda sizi en mutlu eden olay?[/color] emanetimin evlenmesi forumda sizi en çok üzen olay? şu en son nişan sohbetim başlıklı konuda yaşananlar [color]hayat size ne öğretti?[/color] gidenin dönmediği bir efsanenin figüranı olduğumu hayatınızda illa yapın dediğin bişe var mı bize? günlük tutun: ) son olarak KuM TaNeSİ? çok sevecen, varlığında yalnız mutlu olmayı istemeyen biri, onunla birlikte birileride mutlu olmalı, kulluk miracında kimin elinden tutarım diye düşünenlerden, pek tanışma fırsatımız olmadı ama gözlemlediğim kadarıyla Razılığından Razı olunacak biri |
Konuyu Toplam 41 Kişi okuyor. (0 Üye ve 41 Misafir) | |