|
Konu Kimliği: Konu Sahibi Medineweb,Açılış Tarihi: 11 Kasım 2012 (16:00), Konuya Son Cevap : 18 Kasım 2012 (14:26). Konuya 72 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
15 Kasım 2012, 14:48 | Mesaj No:61 |
Durumu: Medine No : 20682 Üyelik T.:
08 Ekim 2012 | Cevap: Bu Haftanın Misafiri '' muallime'' Ablamız
abla yazdıkların için Allah razı olsun evet hiçbir sıkıntı hayat boyunca sürmüyor biri bitiyor diğeri başlıyor.Rabbim bizleri sabredenlerden eylesin .selam ve dua ile..
__________________ Hüzünle titreyen gönüle ince bir âh dokunur, Kalbi kırık olanın kalbine Allah dokunur... |
15 Kasım 2012, 15:23 | Mesaj No:62 |
Durumu: Medine No : 17068 Üyelik T.:
03 Mart 2012 | Cevap: Bu Haftanın Misafiri '' muallime'' Ablamız
Selamun Aleyküm bacım,misafirliğiniz hayırlara vesile olsun inşaALLAH .soru -cevap bölümünden adınıza aşinayım aslında ama yinede sizi yakından tanımak için bu konuyu okumak istedim ve iyi ki de okumuşum .sayenizde ilmi öğrenirken amaç mı araç mı diye sorgulamamı sağladınız.Rabbim ilminizi ve azminizi artırsın inşaAllah.selam ve dua ile ..
__________________ لاَ يُكَلِّفُ اللّهُ نَفْسًا إِلاَّ وُسْعَهَا "Allah hiç kimseye taşıyabileceğinden daha fazlasını yüklemez." || BAKARA 286. || MAZARET insanın kendine söylediği en büyük ''YALAN''dır !! .. Velhasıl-ı kelâm. Namaz, duâ, gayret, nâsip. . . |
15 Kasım 2012, 15:41 | Mesaj No:63 |
Durumu: Medine No : 13301 Üyelik T.:
04 Şubat 2011 | Cevap: Bu Haftanın Misafiri '' muallime'' Ablamız
maşaAllah bu ne bereketli bir konukluk muallime abla teşekkür ediyorum cevaplar için kolaylıklar dilerim |
15 Kasım 2012, 17:25 | Mesaj No:64 |
Durumu: Medine No : 13966 Üyelik T.:
27Haziran 2011 | Cevap: Bu Haftanın Misafiri '' muallime'' Ablamız
Başımıza rasullerin başına gelenler gelmiyor,çünkü o putperestlere biz mslümanlara tebliğ ediyoruz(.Bazı sözleri duyar gibiyim) muallimeden alıntı.. soru..müslümanlara neyi tebliğ yapıp,neye davet ediyorsunuz... İşte sizin karşı geldiğiniz( Tasavvuf)nefis terbiyesi olmadığı için sadece ibadetler zahirde olup batına hitap etmediği için insanların ne okudukları Kuran gırtlakalrından aşağı iniyor.nede hayatımızı tanzim etmemize yarıyor .Herkes nefsinin kusurlarıyla başbaşa.Güzel ahlaklı kişi yüz kişiden kaç tanedir.Herkes birbirini aldatmaya çalışıyor.İnsanoğlu nefis terbiyesi yapmadan bir adım dahi gidemez. muallimeden alıntı... soru..islamdaki nefis terbiyesi nasıl olmlıdır ki makbul olsun bi kaç soyut örneklerle verebilirmisiniz.. SORU.Sizce rasulullahın açıkça söylemesi gerekenler ilk başta neydi ortak koşanlara,ki ortak koşanlar olduğuna göre bunlar Allaha inanan ama ortak koşarak inanıyorlarmış değil mi.HİCR SÜRESİ.. 94. Sana emrolunanı açıkça söyle ve ortak koşanlardan yüz çevir! 95. (Seninle) alay edenlere karşı biz sana yeteriz. 96. Onlar Allah ile beraber başka bir tanrı edinenlerdir. (Kimin doğru olduğunu) yakında bilecekler! 97. Onların söyledikleri şeyler yüzünden senin canının sıkıldığını andolsun biliyoruz.
__________________ önce yazdığım katılım yaptığım beğeni yaptığım paylaşımların arasında azda olsa kuran ve sünnete uygun olmayan düşünceler olabilir.Bunların bana sorulmadan dikkate alınmasından mesul değilim... ... |
15 Kasım 2012, 17:34 | Mesaj No:65 |
Durumu: Medine No : 14876 Üyelik T.:
01 Aralık 2011 | Cevap: Bu Haftanın Misafiri '' muallime'' Ablamız
sayın bilinmez sorularınızı gördüm bu akşam hicri yılbaşı programımız var ,yarında ders.ama inşallah cevaplıyacağım.
__________________ |
15 Kasım 2012, 18:31 | Mesaj No:66 |
Durumu: Medine No : 13966 Üyelik T.:
27Haziran 2011 | Cevap: Bu Haftanın Misafiri '' muallime'' Ablamız saygılar abla,tabiki ne zaman müsait olursanız o zaman cevaplarsınız inşaallah..
__________________ önce yazdığım katılım yaptığım beğeni yaptığım paylaşımların arasında azda olsa kuran ve sünnete uygun olmayan düşünceler olabilir.Bunların bana sorulmadan dikkate alınmasından mesul değilim... ... |
16 Kasım 2012, 18:38 | Mesaj No:67 |
Durumu: Medine No : 14872 Üyelik T.:
01 Aralık 2011 | Cevap: Bu Haftanın Misafiri '' muallime'' Ablamız maşallah arkadaşım ne bereketli bir insansın okuyorum okuyorum doyamadım allah ilminide talebelerinide arttırsın inşallah seni normal hayatta tanımak büyük bir lutuf olurdu dualarında bizleride an |
16 Kasım 2012, 19:33 | Mesaj No:68 | |
Durumu: Medine No : 17173 Üyelik T.:
08 Mart 2012 | Cevap: Bu Haftanın Misafiri '' muallime'' Ablamız Alıntı:
| |
17 Kasım 2012, 01:01 | Mesaj No:69 |
01 Aralık 2011 | Cevap: Bu Haftanın Misafiri '' muallime'' Ablamız
Sayın Bilinmez'e cevap Nefis terbiyesi nasıl olur? İkitane Allaha inanan yoktur kardeşim .Ancak kalplerindeki mal evlat kadın şehvet putuna tapanlar vardır ki Tasavvufun ana geyesi de Kalbi bu pisliklerden temizlemektir. O gün ne mal fayda verir ne de evlat.Ancak Allaha Selimul kalp ile gelenler müstesna .(Şuara 88-89) Sizde kalpte put olmasın diyorsunuz.Tasavvuf da put olmasın diyor. Kalbi tezkiye temizlemek neyle olur.? Güzel ahlak ile olur.Rasulullahın ahlakı Kurandı.Tasavvuf Kuran ahlakının hepsini yaşamasıdır. ''Dikkat ediniz ,vucutta öyle bir et parçası vardır ki ,o iyiolursa bütün vücut iyi olur,bozuk olursa bütün vücut iyi olur.İşte o et parçaı kalptir.''(Sahihi buhari) Yani amellerin düzelmesi ve bozulması kalbin bozulmasına yada düzelmesine bağlıdır.Tasavvufun gayesi de bu kalbi düzeltmek ,onu zikrullah ile süsleyip korumaktan ve hastalığını da tedavi etmekten başka bir şey değildir. Nefsini tertemiz yapan kişi muhakkak umduğuna ermiş,onu alabildiğine örten kişi elbette ziyana uğramıştır.(Şems 9-10) Eğer ilim tek başına yeterli olsaydı.Rabbim yalnız Kuran-ı azimuşşanı gönderir Rasulullaha gerek kalmazdı. Rasululah Efendimiz Kuranın tatbikini öğretmiştir. Nasıl ki sahabe Rasululahın sohbetinde bulundukları için yüce mertebelere ererek Sahabe oldularsa ,Rasululahın bu sünnetine uyarak Bir mürşidin sohbetinde bulunmak gereklidir. Alimler peygamberlerin varisleridir. Önemli olan uyulmaya layık mürşidin kim olduğu hakiki mürşid olup olmadığıdır.Zira bunların yalancıları da çoktur.Tasavvuf karşıtlarını haklı çıkaracak işler ayyuka çıkmıştır.Lakin yanlış yapan tasavufçulara bakarak Gerçek Tasavufu inkarda insafsızsızlık ve basiretsizliktir. Aynı hristiyanların bize (Avrupada yaşadığımız için)İslamı tebliğ edip Allaın varlığını ve (Teslise inanalara )bir olduğunu tebliğ edip kuran ayetlerini gösterdiğimiz zaman ki sözleri ''Müslümanlık hak olsaydı Müslümanlar bu kadar yanlış şeyler hatalar hilebazlıklar yapmazlardı diyorlar.Müslümanlarnı hatalarını İSLAMA mal ederek İslamın hak olmadığını söylüyorlar. Soru :Müslümanların yanlışları İslamın Hak olmadığını mı gösterir? Soru:Bazı Tasavuf ehlinin yanlışları Tasavvufun Hak olmadığını mı gösterir? ''De ki :Eğer Allahı seviyorsanız bana uyunuz ki Allah'da sizi sevsin ve günahlarınızı bağışlasın Allah son derece bağışlayıcı ve esirgeyicidir.(Ali imran 31)'' Eğer hakiki bir mürşide uymak şirk olsaydı.Rasululaha da uymak şirk olurdu.Taş parçası olan kabenin önünde eğilmek te ,Rezzak olan Rabbim dururken patrondan maaş beklemekte şirk olurdu. ''Ey iman edenler !Allahtan korkun ve sadıklarla beraber olun.''(Tevbe 119) Zaman müsade verir Allah(CC)sana rahmetiyle yönelerek irşad ve islah olmanı dilerese ,Kamil mürşidini ağırlaman kaçınılmazdır. Müslümanın yapması gereken 1-Sahih bir imana sahip olmak 2-İlim (En azından haram helal mekruh müfsidi ilmihali bilmek) 3-Amel 4-İhlas ve ihsan(İşte tasavvufun maddesi bu ,Kurandaki güzel ve sui ahlakla ilgili herşey ) (ilk üç maddeyi yapmayan kişinin tasavufta bir adım gitmesi mümkün degildir) Mürşidi bulan kişi zikre devam ederek ,hocasının ders ve sohbetiyle onun yol yordam göstermesiyle nefsinin istekleriyle mücadele eder. Bizim yolumuzda mücahede edenlere biz elbette yollarımızı gösteririz.şüphesiz ki Allah ihsan erbabıyla beraberdir.(Ankebut 69) Tasavvufun Kurandan delileri yoktur diyenlere Allahu Tealanın Kuran ilimlerini açmasını niyaz ederiz. Kısacası Tasavvuf , Sahih itikad demektir. Tahkiki iman demektir. Başta beş vakit namaz olamk üzere bütün ibadetleri dosdoğru eda etmek demektir. Günahlardan kaçmak İhlas ve ihsan makamına ermek Kurana ve sünnet ve şeriata bağlılık yüksek ahlak izzet sahibi olmak Disiplin ve çalışkanlık demektir.Tembellik değildir. Büyük ve küçük cihad demektir . Emri bil maruf nehyi anil münker demektir. Hülasa Tasavvufu kabul etmeyenler en azından sessiz kalsınlar,ama şirk veya puta tapıcılıkla itham edip kendilerinin dünya ve ahiretlerini berbat etmesinler. Tasavvuf ehlide Kimsenin kınmasından korkmayarak Allah dostlarının yolundan ayrılmasınlar.Bağlı bulundukları şeyhin Kuran ve sünnete şeriata bağlılığını anlamak için ilim edinsinler. ''.......Onlar hiçbir kınayanın kınamasından korkmazlar''Maide 54 Hubbi dervişan kilidi cennet-est Düşman-ı işan seza-i ...-est ****************************** Bu konu oldukça uzundur.Zaten misafirliğinde Tasavvuf çekişmesine dönüşmesinden de ictinab etmiştim.Bazılarınında bu fikirleri kabul etmediğini biliyorum .İlla bir şey söylemek isteyenler başka başlıkta konu açarlarsa katılımda bulunurum.Lakin buna gerek te yoktur.ilimlerine güvendiğimiz Esadullah ve Yitiksevda bir araya gelerek Münazarada bulunacaklar ve kasete alarak bizlere de dinleteceklerini söylediler. inşallah gerçekleşir. Misafirlikten müsade istiyorum , medine webte çok şey öğrendiğim.Burada yazan her fikri dikkatli tarafsız okumaya gayret ettim.Siz de bunu yapabilirsiniz .İsrailin gazzeye saldırmasını bile tasavvuf ehline bağlayarak gerçek düşmanlarını tanımayacak kadar ,basiretsiz ve insafsız olmaktan ,kaçınabilir, Tasavvuf ehlini Şeyhlerini Allahtan üstün tutarlar iftirasından sakınabilirsiniz. *************************** Herkese katkılarından dolayı teşekkür ederim.
__________________ |
17 Kasım 2012, 01:05 | Mesaj No:70 | ||||
01 Aralık 2011 | Cevap: Bu Haftanın Misafiri '' muallime'' Ablamız Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Amin ecmain
__________________ | ||||
Konuyu Toplam 10 Kişi okuyor. (0 Üye ve 10 Misafir) | |