|
Konu Kimliği: Konu Sahibi mehmet akif2,Açılış Tarihi: 13 Nisan 2014 (02:04), Konuya Son Cevap : 20 Nisan 2014 (13:14). Konuya 116 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
16 Nisan 2014, 19:18 | Mesaj No:71 |
Medineweb Baş Editörü Durumu: Medine No : 14593 Üyelik T.:
15 Kasım 2011 | Cevap: Bu Haftanın Misafiri "eRkam_turabii" kardeşimiz hoşgeldiniz..misafirliğiniz hayırlı olsun
__________________ ~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~ |
16 Nisan 2014, 19:28 | Mesaj No:72 |
Durumu: Medine No : 40187 Üyelik T.:
20 Mart 2014 | Cevap: Bu Haftanın Misafiri "eRkam_turabii" kardeşimiz Hosbulduk kardeşim sizde hosşgeldiniz eywallah..
__________________ Ben sizi Allah’ın kitabına ve Resulü’nün sünnetine çağırıyorum: Gerçekten sünnet öldürülmüş ve bidat diriltilmiştir.Hz.Huseyin |
16 Nisan 2014, 22:25 | Mesaj No:73 |
Medineweb Editörü Durumu: Medine No : 41016 Üyelik T.:
08 Nisan 2014 | Cevap: Bu Haftanın Misafiri "eRkam_turabii" kardeşimiz
Rabbimize teslimiyet nedir,nasıl olur diye sorsam,,,,
|
16 Nisan 2014, 23:09 | Mesaj No:74 |
20 Mart 2014 | Cevap: Bu Haftanın Misafiri "eRkam_turabii" kardeşimiz İlk Önce Hosgeldin Abla,medinewepe Rabbimiz Müminlerin vasıflarını Müminin süresinde belirtir ki : onlar, namazlarında huşû içinde (kalbi ve bedeniyle tam teslimiyet halinde)dirler. (Mü’minun 2) Allaha teslimiyet yani teslim olma Allahın bütün emir ve kurallarına kayıtsız ve şartsız boyun eğmek ve itaat etmektir. Teslimiyetin ailk basamağıda imandır ,İman sorgusuz sualsiz boğun eğişin ,Rabbe yönelmenin ,Herşeyin Allahtan olduğuna inanışın göztergesidir. Nasıl olur demişssiniz abla o kadar zor değil Allahtan geldik dönüşümüz yine onadır ayeti herşeyi ortaya koyuyor,Duyduk ve itaatetdikde bunun uygulamasıdır...
__________________ Ben sizi Allah’ın kitabına ve Resulü’nün sünnetine çağırıyorum: Gerçekten sünnet öldürülmüş ve bidat diriltilmiştir.Hz.Huseyin |
16 Nisan 2014, 23:23 | Mesaj No:75 |
Medineweb Editörü Durumu: Medine No : 41016 Üyelik T.:
08 Nisan 2014 | Cevap: Bu Haftanın Misafiri "eRkam_turabii" kardeşimiz
hoşgördüm inşaAllah abi sende hoşgeldin,,, Müslümanlar olarak gerçek anlamda sabrı bilmiyoruz ,,,sence sabır nedir nerde sabır göstermek gerekiyor,,,bizlere sabrın anlamını anlatırmısın,,,, |
16 Nisan 2014, 23:47 | Mesaj No:76 | |
20 Mart 2014 | Cevap: Bu Haftanın Misafiri "eRkam_turabii" kardeşimiz Alıntı:
Hosbulduk Abla. Aslında sabır denince aklımıza genelde bu gelir işte kaza ve musibetler..Cevremizi iyi analiz etdiğimizde belalarda sabır deriz lakin Sabır ayetlerde namazdan önce gelir;Allah diler ki; Allahtan sabırla ve namazla yardım isteyin,Allah elbetdeki sabredenlerle beraberdir..bakara süresi bize düşen acaba sabredip güzel mükafatları almak mı ? yoksa sabretmeyip acalece gelecek olan lezzetlerin sonuçlarına katlanmak mı? Neye Sabır, Allahtan gelecek bela ve musibetlere mi nefislerin hevasına mı kafirlerin zulümlerinemi kötü komsuyamı? Zalim idareciyemi Hastalığa karşı sabır Anne babaya karşı sabır... sabır sabır sabır .... Herseye sabır.... haksızlığa karşı sabır Hayır.... Zalime karşı sabır Hayır.... Hayatın idamesinde insanların da fıtrı yapılarını göz önünde bulundurduğumuzda imtihan gereği basala bela musibet yada vs gibi sabrı zorlayaı sebebler karşımıza çıkabilir ,burda uygulanması gereken metod ve yöntem elbetdeki Allah resulünün yaptıklarıdır, gün geldiğinde ammar ailesine sabredin karşılığında cennet var diyebilir gün geldiğinde aksam namazını hayberde kılacaz diyebilir.... Burda çıkarılması gereken dersler gücün ve kuvvetin yer ve zaman kullanımıdır...Günlük hayatda sabrımızın zorlanması genel itibarı ile avam tabaka sınıfını cıkarırısak ortamdaki arkadaşlar ve çevremizdir ,Cünkü Müslüman Allahtan gelene bas göz üstüne dediği için ona herdaim sabırlıdır..lakin kuldan gelene tahammül edilmesi gereken yerde edilir gereken yerde de Hz ibrahimin metodu gibi karşılarına balta ile çıkılabilir.. Herseyi Allahtan bilip hastalıkta bela ve musibetlerde akla gelebilecek herseyde sabretmek Allah resulünün hasletlerindendir. Allah c.c. buyur ki; Sabredenlerin mükafatını, yapmakta olduklarının daha güzeliyle vereceğiz. Nahl süresi Allah sabredenleri sever. Ali İmran
__________________ Ben sizi Allah’ın kitabına ve Resulü’nün sünnetine çağırıyorum: Gerçekten sünnet öldürülmüş ve bidat diriltilmiştir.Hz.Huseyin | |
17 Nisan 2014, 01:05 | Mesaj No:77 |
Durumu: Medine No : 13402 Üyelik T.:
25 Şubat 2011 | Cevap: Bu Haftanın Misafiri "eRkam_turabii" kardeşimiz
erkam turabi bu sorulara da cevap verebilir misin aslında burda yenisin ama az çok bilirsin diye düşünüp soruyorum medineweb üyelerinden bu özellikler kimlere ait sizce En İyi Nicki En İyi imzası En İyi Avatarı En Aktif Üyesi En Yenilikçisi En İyi Çıkış Yapanı En Sabırlısı En Gizemlisi En Yardımseveri En Kırılganı En Delidolusu En Kibarı En Sempatik Üyesi En Popüleri En Çok Konuşanı En Karizmatik Üyesi En Fanatiği En Komik Üyesi En Neşelisi En Somurtkanı En Ciddi Üyesi En Sakini En Suskun Üyesi En Duygusalı En Melek Üyesi En Cadi Üyesi En Çok Güvendiğiniz En Sevdiğiniz Üyesi Yorumlarını En Beğendiğiniz |
17 Nisan 2014, 01:11 | Mesaj No:78 |
25 Şubat 2011 | Cevap: Bu Haftanın Misafiri "eRkam_turabii" kardeşimiz Dost ,insanın acı gününde ,dost insanın iyi gününde yanındaysa dost dostur,bundna ötesi menfaatdır... |
17 Nisan 2014, 18:30 | Mesaj No:79 | |
20 Mart 2014 | Cevap: Bu Haftanın Misafiri "eRkam_turabii" kardeşimiz Alıntı:
__________________ Ben sizi Allah’ın kitabına ve Resulü’nün sünnetine çağırıyorum: Gerçekten sünnet öldürülmüş ve bidat diriltilmiştir.Hz.Huseyin | |
17 Nisan 2014, 18:56 | Mesaj No:80 |
25 Şubat 2011 | Cevap: Bu Haftanın Misafiri "eRkam_turabii" kardeşimiz |
Konuyu Toplam 28 Kişi okuyor. (0 Üye ve 28 Misafir) | |