|
Konu Kimliği: Konu Sahibi CaferTayar,Açılış Tarihi: 05 Kasım 2007 (19:23), Konuya Son Cevap : 05 Ağustos 2009 (14:12). Konuya 18 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
10 Mart 2008, 22:36 | Mesaj No:11 |
Durumu: Medine No : 176 Üyelik T.:
15 Eylül 2007 | Cvp: efendimize duyduğumuz**sevgi
haklısın her kelimesinde şimdi insanlar birbirini sevmektense birbirinden kaçıyorlar yunus emre'nin dedigi gibi gelin tanış olalım işi kolay kılalım sevelim sevilelim dünya kimseye kalmaz! |
12 Mart 2008, 20:34 | Mesaj No:12 |
Cvp: efendimize duyduğumuz**sevgi
keşke "bu ne dünya kardeşim seven sevene" diyebilseydik kurana sarılıp sünnetlere yapışıp birbirimizi sevebilseydik | |
20 Nisan 2008, 00:50 | Mesaj No:13 |
sevgiliye ithaf Ya Habiballah! Merhametinden nisan yağmurları kabarır Hüsnünden bahar tazelenir âlemlerde İklimlere ihsan gözlerinden sunulur daima Âlemin cana can katan gayesisin Ya Resulallah! Sükûtunda kışın şiddeti, sessizliği soğutur Sevginin ateşinde karlar aşk, aşk diye eriyip akar Rüzgâr senin rayihanla raks eder gökyüzünde Gönüller mana hazzını senin azminden alır Ya Resulallah! Sen bütün şu âlemde güneşsin yaz ve kışıyla Seni örnek alanlar tertemiz olur iç ve dışıyla Sen ki afaktan enfüse her şeyiyle zarifsin Akıl ölçülerinde en hoş ve de güzel tarifsin Ya Resulallah! Bilmenin ilminde hecelerken zatını naatlarla Sevmekle gıyabında zatını en sevgiyle Gönül iklimlerinde öyle bir tasarrufun var ki Hikmetinle kuşatıp, kudretinle hükmedersin Ya Resulallah! Tohumlar aşkından iştiyak ile çiçeğe döner Nimetler bollaşır sevginle rahmetler çoğalır Edep ya Hu şifresinde mahbub-el Muhammedi Senin çemberinin yörüngesinde tespihtir Ya Resulallah! Hasretle arayanlar vardır gizemli meçhullerde İzine yönel ipte iz sürebilmek adına Mührü muhabbet tasdik edince dil çözülür Nasibi rahmandandır ve dahi Aşkın tarzıdır Ya Resulallah An hazzında aşkın o hay solukları belirirde Sevdaların saf ateşini yakarda gönülleri Sen olmasaydın şu âlemde güzel açığa çıkmayacaktı Karanlık dünyamızda her şey çirkin olarak kalacaktı Ya Resulallah İkramı bol gönlü yücesin şefaatinle daima Bizki dil sevdasında yöneliriz risalet-i babına Biliriz ki sensizliğe hasret besteleri okurken bile Sen ise bizleri sevginle kuşatmaktasın Ya Resulallah Bir naat-ı şahanedir dünyamızdan zatına atfolunur Selatu selam iledir gönüllerden gönlünüze arz olunur Sözler ki methini eylerken en can içre Sana hasretimizin tezahürüdür bu dizeler Ya Resulallah varıdatı sıryani | |
20 Nisan 2008, 20:19 | Mesaj No:14 |
Durumu: Medine No : 16627 Üyelik T.:
11 Şubat 2012 | Cvp: sevgiliye ithaf Gönlünüze Sağlık Hocam. Mahcub bi çare yalvaran gözlerle sana halimi arz ediyorum, Bir kerecik benim de saçlarımı okşar mısın..? Sinene yaslayıp"evladım"diye haykırır mısın..? Boşa feryatlarım,haykırışlarım,naralarım... Çünkü sen bana değil ben sana uzağım... Nankör benim,haşa sana nasıl gel diye emredebilirim... Bağışla... Sana gelen yollarda koşmam gerekirken yürüdüğüm için, Bağışla, duamda seni isterken,sinemi çatlatıp,arşı velveleye veremediğim için... |
20 Nisan 2008, 22:10 | Mesaj No:15 |
Cvp: sevgiliye ithaf
kutlu doğumun bu yüksek mana hazzında sizleri böylesine bir dostun ümmetliğine şevklendirebilmişsem ne mutlu | |
05 Kasım 2008, 20:57 | Mesaj No:16 |
Cvp: en güzel sevgi**hazzı Sevgiyi sevip, düşmanlığa düşman olmak inançla coşan bir gönlün en mümeyyiz vasfıdır." diyor Gönül İnsanı. Aynı Gönül İnsanı; "Sevgi; öyle bir dil kullanır ki, o dili herkes anlar." sözleriyle, herkesin muhtaç olduğu sırlı formül olan ' sevgi' yi ve onun en belirgin vasfını bizlere anlatıyor. Sevgi, mutluluk ve huzurun temeli; kaynağında vefâ ve fedakârlık olan, susadıkça içilen, içildikçe de ruhlara ferahlık vesilesi olan bir ırmak. Sevgi, bunalan yüreklere nefes olan ve sıkıntılı anlarda omuza dokunan bir dost eli. Sevgi; paylaşmak.. bencil duygulardan fersah fersah uzak olmak... Sevgi, hayatın gâyesi.. insanların ömürleri boyunca peşinden koştukları hakikat. Birileri her şeye rağmen mutlu ve huzurlu iken, birileri her şeye rağmen mutsuz ve huzursuz. Oysaki huzurun en mühim kaynağı sevgi. Çünkü kâinat sevgi üzerine kurulmuş, her şey sevgiyle yerine getiriyor vazifesini. Gezegenler, yaratıldıklarından beri, hiç terk etmediler güneşe olan sevgilerini; sevgi ile bütünleşip, ona selâma duruyor, sevgi ile tamamlıyorlar devr-i dâimlerini. Kış bahara, bahar yaza, yaz sonbahara sevgi ile devrediyor vazifesini. Hiçbiri de sıralamada birbirleriyle kavga etmiyor, birbirini kıskanmıyor. İnsanoğlu dünyaya gözlerini açtığında karşısında sevgi ve şefkat çağlayanı bir anne buluyor. Canlılardan cansızlara bütün yaratılmışlar, sevgi dünyasından paylarına düşeni almışlar. Kâinat böyle bir tabloyu seslendirirken, insanlar acaba bu sevgi atmosferinden ne kadar faydalanıyor? Hepsi de aç yüreklerini sevgiyle doyurabiliyor mu? Maalesef hayır. Ham, mütekebbir ve sevgiden nasibini alamamış talihsiz ruhlar, her zaman sevgiye düşmandır. Kalblerinin zümrüt tepelerindeki sevgi cevherini özümseyemeyenler, gerçek sevgiyi ve ' Sevgili' yi tanıyamamış bahtsızlardır. Sevgiyi ancak dertliler anlar, dertliler sezer. Dertle hem dem olmayan sinelerde gerçek sevgi de yoktur. Sevgiye düşmanlık edenler, göz ve gönüllerini kör etmişlerdir. Kur' ân-ı Mu' cizü' l-Beyân' ın ifadesiyle ' kalbleri mühürlenmiştir onların." Onlar yazık etmişlerdir kendilerine. ' Gerçek Sevgili' ye ulaşan köprü de sevgiden geçer. Rahmet yüklü bulutların, çorak iklimleri yeşillendirdikleri gibi, bizler de hep sevgi damlalarıyla yeşillendirmeliyiz etrafımızı. "Yaratılan her şeyi, Yaradan' dan ötürü" sevmeli ve iyilik, güzellik, hoşgörü bizim yamaçlarımızın açan gülü, çiçeği olmalı ve yaşadığımız dünyayı sevgi cennetinden bir bahçe hâline getirmeliyiz | |
06 Kasım 2008, 08:21 | Mesaj No:17 |
Cvp: efendimize duyduğumuz**sevgi EFENDİM Benden 1400 yıl önce yaşaman beni o kadar yaralamıyor, benden kilometrelerce uzakta yaşamış olmanda, beni asıl yaralayan senin yolunda yürüyememek senin dediğin gibi yaşayamamaktır. Sadece asırlarımız ve mekânlarımız değil korkarım kalplerimizde ayrı düşmüş. Senin getirdiğin dine yıllarca bayraktarlık etmiş bir milletin torunlarıyız. Ama senden uzak yine senden uzağız. Namazlarda bile yeterince yakın değil kalplerimiz sana. Neden? Neden? Birçoğumuz bunu bile düşünmüyor. Olsa olsa seni yeterince sevmemekten ya resul seni yeterince sevmemekten. Seni seviyorum ya resul. Bunu haykırmak istiyorum. Artık senden uzak kalmak sevgiden merhametten hakikatten uzak durmak istemiyorum. Seni, âlemleri iç içe en ince detayına kadar mükemmel bir sanatla tezyin eden San-i hakimin en yüce sanatı olduğun için seviyorum. Seni, tüm âlemi yaratan ve tüm ihtiyaçlarımı karşılayıp har an duama cevap veren Halik-ı rahim sevmemi emrettiği için seviyorum. Seni, yüzün suyu hürmetine yaratılan şu kainatta yine senin yüzün suyun hürmetine yaratıldığım için seviyorum. Seni, İnsanı insan eden, esfel-i safilinden kurtarıp ala-i illiyin e çıkaran iman nimetine ermemize vesile olduğun için seviyorum Seni, bizlere eşrefi mahlûkat olduğumuzu öğrettiğin hem her davranışın hem de insanlığın kemal noktasını gösterdiğin için seviyorum. Seni, ümmetini kendinden çok düşündüğün için bizi bizden çok sevdiğin için seviyorum. Seni, Âlemlerin Rabbi sana habibim dediği için onun sevdiklerini sevmememizi yerdiklerini yermemizi emrettiği için seni seviyorum. Seni, Kuran’ın senin eline indiği ve o mübarek lisanınla bize ulaştığı ve yine o mübarek kitapta Âlemlerinin rabbi seni muhatap kabul ettiği için seviyorum. Seni, bizzat sen seni sevmemizi istediğin için seviyorum. Seni sevmenin karşılığında dünyada gelip geçmişlerin en hayırlısı olan senin sevgine ulaşacağımı bildiğimden seviyorum. Seni, seni sevmenin öbür dünyada senin şefaatine mazhariyete vesile olacağını bildiğimden seviyorum. Seni, sana yakın olmak için, ALLAHa yakın olmak için seni, ALLAH rızası için seviyorum Ey bana yaratılmışların en sevgilisi annemden, babamdan, kendimden ve vatanımdan daha sevgili olan,.isimlerinden birini taşımakla müşerref olduğum, alemlere rahmet, peygamberim Muhammed Mustafa. Senden uzak kalan adın anıldığında salâvat getirmeyen sünnetine ittiba etmeyen, günahlara dalan seni ve getirdiklerini unutan bizim için yaptıklarını, bize gerçek ölümsüzlüğü gösterdiğini bize hâlikımızı tanıttığını unutan bu gence yardım et. Bu durumdan kurtar. Bu dünyada ve öbür dünyada yalnız bırakma Sen buyuruyorsun ki “ahirette kişi sevdiği ile beraberdir” inşALLAH yanında oluruz ey resul. Seni fani, kötü, hevamıza hitap eden şeylerden daha çok sevmişizdir. Ey resul ALLAHtan diliyorum ki beni sana komşu yapsın. Ve o mübarek cemalini göstersin. O mübarek elini öptürsün. Kevser havuzu başında mübarek cemalini görmek dileğiyle ALLAHümme salli ala seyyidina Muhammed in ve ala ali seyyidina Muhammed | |
05 Ağustos 2009, 14:11 | Mesaj No:18 |
Durumu: Medine No : 5998 Üyelik T.:
02 Ocak 2009 | RE: efendimize duyduğumuz**sevgi
Hz. Ali'ye sormuşlar, Rasulullah'a olan sevginiz nasıldı? "Resulullah'ı susuz bir insanın suya hasreti gibi severdik" buyurmuştur. bizede öyle sevmeler nasib et Allah ım.. |
05 Ağustos 2009, 14:12 | Mesaj No:19 |
Durumu: Medine No : 5998 Üyelik T.:
02 Ocak 2009 | RE: en güzel sevgi**hazzı
''Sevdiğini ölçülü sev ki, bir gün düşmanın olabilir. Kızdığına da ölçülü buğzet ki, bir gün dostun olabilir.'' (Tirmizî, Birr, 60) çok doğru.. |
Konuyu Toplam 5 Kişi okuyor. (0 Üye ve 5 Misafir) | |