![]() |
Rasulullah(sav) ın Göz Yaşları ..... Abdullah bin Mes'ud (r.a.) rivayet ediyor: Resûlullah (s.a.v.) bana, "Bana Kur'ân oku" buyurdu. "Kur'ân sana indirildiği halde ben mi sana okuyacağım?" dedim. "Evet, onü başkasından dinlemeyi seviyorum" buyurdu. Nisa Sûresini okumaya başladım. "Kıyamet gününde her ümmetten peygamberleri o ümmet üzerine bir şahit ve seni de bunlar ve bütün insanlar üzerine bir şahit olarak getirdiğimiz zaman onların hali nasıl olacak?" âyetine geldiğimde gözlerinden yaşlar boşanıyordu. Durdum. "Dilediğini iste, dileğin yerine getirilecek" buyurdu. Buharı, Fezâilü'l-Kur'ân: 32, 33; Mu'cemü'l-Evsat, 2:353 (16107);Tirmizî, Tefsir 5:237 (3024 |
Cvp: Rasulullah(sav) ın Göz Yaşları ..... bu olay benı hep huzunlendırır... alemlere rahmet efendımızın inci yasları nede anlamlı ve nede ıbretlık... ıbretlık dıyorum cunku gelmıs gecmıs gunahları affolmus sultanın ummetı için huzunlenmesı, bizim bugun yolda muhtac kardesımıze yaptıgımız merhametsızlıgı yuzumuze vuruyor... allah razı olsun |
SAAT: 17:01 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.