|
Konu Kimliği: Konu Sahibi zümrazülal,Açılış Tarihi: 15 Ocak 2014 (16:40), Konuya Son Cevap : 05 Ocak 2017 (19:50). Konuya 112 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
29 Ocak 2014, 21:12 | Mesaj No:71 |
Cevap: BAYAN ÖĞRENCİLERE...ilahiyat okumaktaki amacınız ve hedefiniz. Hayattaki zorluklar insanı her zaman daha dayanıklı ve güçlü kılar bunu unutmayın,zorluklardan kaçmak yerine üstüne yürüyün onlar sizden korksun... | |
29 Ocak 2014, 23:14 | Mesaj No:72 |
Cevap: BAYAN ÖĞRENCİLERE...ilahiyat okumaktaki amacınız ve hedefiniz. Hayattaki zorluklar insanı her zaman daha dayanıklı ve güçlü kılar bunu unutmayın,zorluklardan kaçmak yerine üstüne yürüyün onlar sizden korksun... | |
29 Ocak 2014, 23:18 | Mesaj No:73 |
Cevap: BAYAN ÖĞRENCİLERE...ilahiyat okumaktaki amacınız ve hedefiniz. | |
11 Mart 2014, 00:01 | Mesaj No:74 |
Durumu: Medine No : 38944 Üyelik T.:
09 Şubat 2014 | Cevap: BAYAN ÖĞRENCİLERE...ilahiyat okumaktaki amacınız ve hedefiniz.
ben aranıza yakın bir zamanda katıldım . sizin ailenizden olduğum için memnunum en yaşlı üyeniz olarak , ilahiyat 1. sınıfta okumaya başladım Benim ilahiyatla nasıl tanıştığımı anlatmak istiyorum.Kuranı Kerim öğrenmek için kuran kursuna gitmeye başladım. kurstaki en çalışkan öğrenci olmamla birlikte hocam beni üniversite sınavına girmem için teşvik etti. ben mümkün değil liseden mezun olalı çok uzun zaman oldu dediğimde benim hatırım için bir defa denemelisin dedi hocam.sadece 45 günlük çalışmayla sınava girdim. Sınavların sonucunun açıklandığını duydum. Fakat o zamana kadar evimde bilgisayarım olmadığı için kazanıp kazanamadığımı bilmiyordum.O gün cuma günüydü öncelikle Allahü Tealaya 'Rabbim ben sınavda çok başarısızdım şuan kazanamadığımı biliyorum.Rabbim Sen dilersen yoktan var edersin.ben senin yolunda yürümek ve senin yolunu öğretmek istiyorum dedim. Daha sonra kardeşimi arayıp internetten sınav sonucunu öğrenmesini istedim. Kardeşim bana ' abla 135 puan almışşın bu puanla hiçbir yere giremezsin ' değinde müthiş üzüntü duydum.Bu arada hocam ve kurstaki arkadaşlarımda heyecanla benden gelecek haberi bekliyorlardı. Sınavı kazanamadığımı öğrendiklerinde benim için çok üzüldüler. Hocamdan Allah razı olsun bana ısrarla ' tercihler yapılacağı zaman sende tercihini yap belki boş kontenjan varsa yerleşebilirsin diyordu'. Okadar çok ilahiyat okumak istiyordumki Rabbime gece gündüz yalvarıyordum 'ALAHIM sen dilersen aldığım 135 puanı değiştirebilirsin diyordum. Daha sonra tercihlerin yapıldığını duydum ve evime en yakın olan okula giderek utana sıkıla müdürün bulunduğu odaya girerek tercih için geldiğimi söyledim. müdür internetten bilgilerimi sorgularken mahçubiyetten ne yapacağımı bilemiyordum. biraz sonra müdür bana bu 135 puanla tercihmi yapılır diyecek diye beklerken tercihiniz tamam dediğinde oradan şaşkınlıkla uzaklaştım. Ben hiçbir zaman Rabbime tevekkülü bırakmadım aynı duamı sürekli dilimden düşürmüyordum Rabbim sen dilersen bu puanımı yükseltebilirsin beni senin yolundan ayırma. Daha sonra üniversite yerleşmelerinin yapıldığını duydum. Yine kardeşimi arayıp sonuçları öğrenmeden önce tekrar içten duamı tekrarladım ve kardeşimin bana telefonla müjde vermesini istedim bana üzgünüm yerleşmemişsin dediğinde 'içmden geçirdiğim bir duam vardı sen herşeyin hayırlısını verirsin diyordumki abla şaka yaptım gözün aydın ilahiyat bölümüne yerleşmişsin dedi bu arada ağlayarak hayır asıl şimdi şaka yapıyorsun ben aldığım 135 puanla nasıl bu bölümü kazanabilirimki dediğimde kardeşim bana abla sen ilahiyat bölümüne 208 puanla girmişsin dedi. O anda Allahım sana binlerce kez şükürler olsun bu aciz kulunu sevindirdin sen ne büyüksün Rabbim. Bu olağan yaşadıklarımı sizinle paylaşarak Allahü Tealadan hiçbir zaman ümidinizi yitirmeyin O herşeyi yoktan var eder.
|
11 Mart 2014, 00:09 | Mesaj No:75 |
Durumu: Medine No : 43 Üyelik T.:
03 Temmuz 2007 | Cevap: BAYAN ÖĞRENCİLERE...ilahiyat okumaktaki amacınız ve hedefiniz.
nurşen abla çok duygusal ve enteresan olmuş.duanın gücü tevekkülün zaferi budur işte.Medinewebe hoş geldiniz.ailemizin bir ferdi ablası olarak aramızda kalıcı kalmanızı temenni ederiz.paylaşımına gözlerim nemlendi |
11 Mart 2014, 10:32 | Mesaj No:76 | |
Durumu: Medine No : 13301 Üyelik T.:
04 Şubat 2011 | Cevap: BAYAN ÖĞRENCİLERE...ilahiyat okumaktaki amacınız ve hedefiniz. Alıntı:
düşünceli000 subhanallah...hoş geldiniz ailemize sefalar getirdiniz bu senemi kazandınız yani hala öğrenci misiniz | |
11 Mart 2014, 22:37 | Mesaj No:77 |
Durumu: Medine No : 38944 Üyelik T.:
09 Şubat 2014 | Cevap: BAYAN ÖĞRENCİLERE...ilahiyat okumaktaki amacınız ve hedefiniz.
evet kardeşim bu sene 1. sınıftayım derslerimde başarılı olmam için sizlerden dua istiyorum . Müminin mümine duası tutar. hepinizden Allahü Teala razı olsun
|
17 Mart 2014, 15:11 | Mesaj No:78 |
Cevap: BAYAN ÖĞRENCİLERE...ilahiyat okumaktaki amacınız ve hedefiniz.
uzun zamandır buraya girmiyodum, malum dersler başlayınca girmeye başladık[DM][/DM] karacan kullanan var mı arkadaşlar.. sınavlarda karacandan soru çıkıyo mu? bilenler acil cevaplayabilir mi | |
17 Mart 2014, 22:36 | Mesaj No:79 |
Durumu: Medine No : 36280 Üyelik T.:
13 Aralık 2013 | Cevap: BAYAN ÖĞRENCİLERE...ilahiyat okumaktaki amacınız ve hedefiniz. benim bir arkadasım kulandı ama memnun kalmamış imla hataları fazlaymış okuduğunu anlamıyomuş bnm ilk yılm gecen dönemde murat yayınlarını kullandm bu dönemde kullanıyorum hayırlısı artık allah yardımcınız olsun |
17 Mart 2014, 22:38 | Mesaj No:80 |
Durumu: Medine No : 36280 Üyelik T.:
13 Aralık 2013 | Cevap: BAYAN ÖĞRENCİLERE...ilahiyat okumaktaki amacınız ve hedefiniz. |
Konuyu Toplam 11 Kişi okuyor. (0 Üye ve 11 Misafir) | |