|
Konu Kimliği: Konu Sahibi TufeyL,Açılış Tarihi: 24 Temmuz 2007 (00:37), Konuya Son Cevap : 08 Mart 2022 (16:13). Konuya 21 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
07 Eylül 2007, 10:10 | Mesaj No:11 |
RE: Bir erkeğe varmak istiyorum?!
SEVGİ DEĞER DOSLAR GÖRDÜMKİ OLAYLARA HEP İFRAT VE TEFRİT ALGILAMALARIYLA YAKLAŞILIYOR BİRAZDA TEŞBİHLE YAKLAŞSAK YANİ MARİFETLE BAKSAK ÖYLE SANIYORUMKİ NE TARTIŞACAZ NEDE BU NEDEN BÖYLE VEYA RESUL AS BUNU DERMİ DEMEZMİLERE TAKILMAYACAZ SANIRIM. BİZİ VE MEDENİYETİMİZİ BU HALE GETİRENLER İNANIN BİZLERİ ÇAKTIRMADAN YAHUDİLEŞTİRMİŞLERDE FARKINDA BİLE DEĞİLİZ BIRAKINDA HADİSİN SAHİHLİĞİNİ EHLİ İFADE EYLESİN SİZDE BİR ŞEYİ ÖĞRENMEK İSTEDİĞİNİZDE ŞEYHÜLİSLAM PİSİ HAZRETLERİNE DEĞİL ERDEMİNDEN HABERLİ OLDUĞUNUZ GÜVENİLİR ZATLARA SORUNUZ BAKIN BİR SORUN KAlacakmı sevgi ve muhabbetlerimle | |
07 Eylül 2007, 10:17 | Mesaj No:12 |
RE: Bir erkeğe varmak istiyorum?!
biliyorsunuz kadınlar bizim olmazsa olmazlarımızdandır onlar bizim annelerimiz eşlerimiz kızkardeşlerimiz ve kızlarımızdır bir hayatın ebedileşebilmesi için bu haYATA KADINDA ERKEKTE KONUMLANLMIŞSA SEBEBİ NEDİR NE DEĞİLDİRLERİ BIRAKIP BİYOLEJİK EKSİKLERİN TAMAMLANMASI SAYILAN BU HAYATI RUHEN EŞ RUH NİSBETİNDE VEYA GÖNÜLEN UYUM OLUŞACAK BİRİNİ KABULLENEREK HAYATI EN KISA BİR DEMDE EVLİLİĞE DÖNÜŞTÜRMEK EN KARLI HALDİR SANIRIM. YOKSA LAFU GÜZAFLA OYALANIP BİRDE YOK ŞÖYLE YOK BÖYLELERE TAKILMAK ABESLE İŞTİGAL DEĞİLMİ DOSLAR. RABBİM GÖNLÜNÜZE FERASET GÖZÜNÜZE BASİRET GAYRETİNİZE METANETLER NASİBEYLESİN BAHTINIZI HAYIRLI HAYATINIZI HUZURLU HAYAT ARKADAŞINIZLA OLACAK YAŞAMINIZIDA BİR ÖMÜR VE ÖTESİNE TAŞIYACAK GÜZEL AMELLERLE KEMALE ERDİRSİN AMİN. | |
07 Eylül 2007, 18:23 | Mesaj No:13 |
Durumu: Medine No : 38 Üyelik T.:
30Haziran 2007 | Cvp: RE: Bir erkeğe varmak istiyorum?!
sıryani] sevgi değer dostlar gördümki olaylara hep ifrat ve tefrit algılamalarıyla yaklaşılıyor birazda teşbihle yaklaşsak yani marifetle baksak öyle sanıyorumki ne tartışacaz nede bu neden böyle veya resul as bunu dermi demezmilere takılmayacağız sanırım. bizi ve medeniyetimizi bu hale getirenler inanın bizleri çaktırmadan yahudileştirmişlerde farkında bile değiliz bırakında hadisin sahihliğini ehli ifade eylesin sizde bir şeyi öğrenmek istediğinizde şeyhülislam pisi hazretlerine değil erdeminden haberli olduğunuz güvenilir zatlara sorunuz bakın bir sorun kalacakmı sevgi ve muhabbetlerimle yahudiler, yüzyıllardır müslümanlığın en başta gelen düşmanları.. Allah azze ve cellle'nin kuran_ı kerimde bizlere özellikle tekrarlarla yaptığı bir uyarı : Sakın onların sözlerine inanmayııınnnn.... Planları sinsidirrrr.. Anlayamassınızzz .... Bu sinsi düşmanla baş edebilmenin tek yolu şartlar ne olursa olsun her şartta bu konuların derinliğine vakıf olmuş ehil insanlara başvurmak.. Tabii bu ahir zamanda ehil olduğu söylenen insanlar ; her zaman ihtiyaç anında bulunamayabiliyorlar. Danıştığımız yeterince ehil olmayan insanlar ise yanlış ifade edebilir, yahut yeterince tatmin edilebilir cevaplar veremeyebiliyorlar. ..eğri' yi doğru zann ederek , bizleri de eğri'ye sürükleyebiliyorlar.. Işte o zaman dinimiz ne diyorsa onu yapmalıyız.. Gerçek onun içindedir (kuran_ı kerim ) hadisler konusunda ehil bir dost'a ihtiyaç duyup bulamadığımda en pratik ve kolay yol olarak , karşılaştığım hadisi direkt kuran terazisinde tartarım, eger kuran ayetleri ile uyumluluk , tamamlayıcılık ve bütünsellik gösteriyorsa ondan sonra kalp sarayının veziri " vicdan efendi" ye danışırım ve sonra da "kalp padişahına" arz ederim.. Ona göre veririm kararı.. Ki bu zor şartlar altında yapılacak en doğru harekettir.. Tabii daha sonra ehil ve güvenilir bir klavuzla bir araya geldiğimde "mutlaka" bu konuyu kendisine sormak üzere not ederim, ki eğer yanlışım varsa, müslümanlar benim yanlışımdan zarar görmesinler... şeyhülislam pisi pisi hazretleri' ne soru soranlar ise; pisi pisiler dilinde cevap alır, pisi pisiler gibi yaşar ve pisi pisicilik oynayarak giderler.. Hayatta "hayy (uyanık) " olma gayretinde olanlara ne mutlu... Onlar inşaallah bu ümmeddin , bu ahir zamanda sağlam direkleridirler.. Selam olsun onlara.... Syglr yağmur... |
07 Şubat 2011, 00:24 | Mesaj No:14 | |
Medineweb Site Yöneticisi Durumu: Medine No : 1 Üyelik T.:
14Haziran 2007 | Cevap: Bir erkeğe varmak istiyorum?! Alıntı:
Resulullah sav böyle ifadeler kullanmaz!!
__________________ Büyükler fikirleri,Ortalar olayları,Küçükler kişileri tartışır. | |
16 Mart 2013, 22:09 | Mesaj No:15 |
Durumu: Medine No : 20351 Üyelik T.:
20 Eylül 2012 | Cevap: Bir erkeğe varmak istiyorum?!
Vur abalıya...En iyisi evlenmeyim yoksa cehennemden çıkamam ben ;) Cidden bunu yazan coşmuş ;))
__________________ ÜZÜLME GÖNÜL GECENİN AĞARINDAN SEHER KIŞIN ARDINDAN BAHAR MUHAKKAKTIR. UNUTMA GÖNÜL. GECENİN DE, KIŞIN DA SAHİBİ HAK'TIR. |
13 Mart 2014, 01:28 | Mesaj No:16 |
Durumu: Medine No : 13402 Üyelik T.:
25 Şubat 2011 | Cevap: Bir erkeğe varmak istiyorum?!
konunun başını okuyunca bana da kasvet çöktü diğer mesajları okumadan hocalarıma sorayım diye düşündüm abdülmelik hocam aydınlatmış allah razı olsun sizden |
13 Mart 2014, 01:31 | Mesaj No:17 | |
Durumu: Medine No : 13402 Üyelik T.:
25 Şubat 2011 | Cevap: Bir erkeğe varmak istiyorum?! Alıntı:
bekarken çoğu kişi öyle düşünür ama evlilik bambaşka birşey eğer en ufak birşey de işin kolayına kaçıp ayrılmaya kalkılırsa ne ev olunur ne eş olunur mutsuz biri olunur | |
13 Mart 2014, 23:32 | Mesaj No:19 |
Cevap: RE: Bir erkeğe varmak istiyorum?! İslamiyette Kadının Kocası Üzerindeki Hakları Jul 24 İslamiyette Kadının Kocası Üzerindeki Hakları Yazısı Aile reisliğini adilane yapmak: Erkek, üstlendiği büyük sorumluluğun bir karşılığı olmak üzere aile reisliği makamına oturur. Çünkü o, bedenen daha kuvvetlidir ve aileyi idare etmek için daha güçlüdür. Kadın, tıpkı gül gibidir; gül, yakıcı güneşe, rüzgâra ve kasırgaya dayanamadığı gibi kadın da, ağır ve yıpratıcı sorumluluklara dayanamaz. Şu bir gerçek ki: Devletlerde, milletlerde, iş yerlerinde, ailelerde huzurun sağlanabilmesi için, son sözü bir kişinin söylemesi lazımdır. Her kafadan bir ses çıkarsa huzur olmaz. ALLAH Teâlâ: “Erkekler kadınlar üzerine hâkimdirler, kadınların yöneticisi ve koruyucusudurlar. O sebeple ki, ALLAH onlardan kimini bazı hususlarda, kiminden üstün kılmıştır. Bir de erkekler kendi mallarından harcama yapmakta, infak etmektedirler…” (Nisa suresi: 34) “…Kadınların da ödevlerine denk belli hakları vardır. Ancak erkekler, kadınlara göre aile reisliğinden ibaret olan bir derece üstünlüğe sahiptirler. ALLAH azîzdir, hakîmdir.” (Bakara sûresi: 228) Âyet-i kerimeleri ile ailede son sözü söylemeyi erkeğe vermiş, erkekleri kadınlar üzerine hâkim kıldığını bildirmiştir. İslâm’da aile dirliği kocanın hâkimiyetine dayandırılmıştır. Ayet-i kerime, ailede erkeğin reisliğini esas kılmıştır. Ama bunu nafaka temin etme sebebine bağlamıştır. Nafakanın temini itaati gerektiren bir hukuk getirmektedir. Erkeklerin maddi ve manevi özellikleri ile ekonomik rolleri onların aile reisi olmalarını tabiî kılmıştır. Aile küçük bir toplumdur. Toplum düzenle yaşar. Düzen ise bir reisi, bir idareciyi zaruri kılar. İslâm’da devlet başkanından aile reisine kadar her idareci ilâhî talimata göre hareket etmek, yönetmek mecburiyetindedir; şu halde onlara itaat bu talimata itaat demektir. Bunun için kadın, düşüncesini söylemeli fakat son sözü kocasına bırakmalıdır. Erkek yanlış bile yapsa, dine uygun yapıldığı için, ALLAH Teâlâ o işin neticesini hayra çevirir. Evde senin dediğin, benim dediğim olacak kavgası olursa o evde huzur olmaz. 2- Diktatörlükten sakınmak: Erkek, her ne kadar ailenin reisi ise de, gelişigüzel emir ve yasaklamada bulunmaktan sakınmalıdır; eşinin ve çocuklarının görüşlerini dikkate almalı, evin idaresinde, onun fikrini sormalıdır. Kendini beğenmişlik ve yersiz sıkmalar, ailede diktatörlük düzeninin hâkim olmasına sebep olur; sağlıklı aile ilişkilerine ve çocukların doğru biçimde eğitilmesine zarar verir. Erkeğin aile müdüriyetinde başarılı olması, ancak aile fertlerinin gönüllerine taht kurmasıyla mümkündür. 3- Hanımıyla güzel geçinmek, onu himaye etmek ve onunla kaynaşmak. Erkek, kadına son derece şefkatli ve iyi muamele yaparak ailenin huzur ve geçimini sağlamalıdır. Eve geldiği zaman güler yüzle selâm verip tatlı dil ile hal hatır sormalıdır. Cenab-ı Hak şöyle buyurur: “Onlarla yani hanımlarınızla iyi geçinin. Eğer kendilerinden hoşlanmadınızsa, olabilir ki bir şey hoşunuza gitmez de, ALLAH Teâlâ ondan bir çok hayır takdir etmiş bulunur.” (Nisa Suresi: 19) Ebû Hureyre (R.A.)’den rivayete göre Hz. Peygamber (S.A.V.) Efendimiz: “Müminlerin iman bakımından en mükemmeli, ahlâkı en güzel olanıdır ve sizin en hayırlınız da, hanımlarına karşı ahlâk bakımından hayırlı olanınızdır.” Tirmizî, Radâ: 11, No: 1162, 3/457; Ebu Dâvud, Sünnet: 16, No: 4682 buyurdu. Hz. Ali (R.A.)’den rivayete göre Hz. Peygamber (S.A.V.) Efendimiz: “Sizin en hayırlınız, hanımına karşı en hayırlı olanınızdır. Ben de hanımıma karşı sizin en hayırlı olanınızım. Kadınlara ancak kerim olanlar ikram, kötü olanlar da ihanet eder.” Aclûni, Keşfu’l-Hafa; No: 1234; 1/386 buyurdu. Ebû Hureyre (R.A.)’den rivayete göre Resûlullah (S.A.V.) Efendimiz şöyle buyurdu: “Bir mü’min erkek, bir mü’min kadına buğzetmesin! Çünkü onun bir huyunu beğenmezse, bir başka huyunu beğenir.” Müslim, Rada’: 61, No: 1469 Bazı yörelerde erkeğin karısına karşı nazik davranması kılıbıklık olarak değerlendirildiği için iyi davranışlar hep kadınlardan beklenmiş; sertlik, kabalık ve kendi başına buyruk olma erkeklerin tabii hakkı gibi sayılmıştır. Hâlbuki İslâmiyet, erkeklerin eşlerine karşı hoşgörülü olmalarını, kaba ve sert davranışlardan sakınmalarını istemiştir! BİRDE BUNLARI OKUYUN LÜTFEN | |
14 Mart 2014, 03:09 | Mesaj No:20 |
Cevap: Bir erkeğe varmak istiyorum?! Efendimiz S.A.V:hangi kadın ki malı olsun ve erkeğinin hacetini gidermesin.ahirette o kadının yüzü kara ola. kadınları hayattan soğutmuş bir yazı ,yukardaki cümle de doğru değil. Erkeğin parası ailenin ;kadının parası kadının... kocasına ister verir ister vermez. | |
Konuyu Toplam 3 Kişi okuyor. (0 Üye ve 3 Misafir) | |