|
Konu Kimliği: Konu Sahibi ilahiyatçı 1,Açılış Tarihi: 26 Mayıs 2013 (21:11), Konuya Son Cevap : 25 Şubat 2019 (14:36). Konuya 11 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
26 Mayıs 2013, 21:11 | Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 24663 Üyelik T.:
07 Ocak 2013 | Gerçek yaşanmış bir olay gülmekten kırılacaksınız Gerçek yaşanmış bir olay gülmekten kırılacaksınız Bu olay gerçek hayatta olmuş ve basına yansımış bir olaydır. Büyükşehir Belediyesi Kuruluşlarından KİPTAŞ'ın Genel Müdür Yardımcısı Emin Batur'a, şantiyelerden birinde meydana gelen bir kaza sonunda kazaya maruz kalan duvarcı ustasının yazdığı tutanak:İş kazası tutanağına planlama hatası diye... yazmıştım. Bunu yeterli görmeyerek, ayrıntılı anlatmamı istemişsiniz. Şu anda hastanede yatmama neden olaylar aynen aşağıda anlattığım gibi olmuştur: Bildiğiniz gibi ben bir duvarcı ustasıyım.İnşaatın 6. katındaki işimi bitirdiğim zaman biraz tuğla artmıştı, yaklaşık 250 kg . kadar olduğunu tahmin ettiğim bu tuğlaları aşağıya indirmek gerekiyordu. Aşağıya indim! bir varil buldum, ona sağlam bir ip bağladım, 6. kata çıktım ipi bir çıkrıktan geçirip ucunu aşağıya salladım.Tekrar aşağıya indim ve ipi çekerek varili 6 kata çıkardım.İpin ucunu sağlam bir yere bağlayıp tekrar yukarı çıktım. Bütün tuğlaları varile doldurdum.Aşağı indim, bağladığım ipin ucunu çözdüm. İpi çözmemle birlikte birden kendimi havada buldum. Nasıl bulmayayım ben yaklaşık 70 kiloyum. 250 kg lık varil süratle aşağıya düşerken beni yukarı çekti. Heyecan ve şaşkınlıktan ipi bırakmayı akil edemedim. Yolun yarısında Dolu varille çarpıştık. Sağ iki kaburgamın burada kırıldığını sanıyorum. Tam yukarı çıkınca 2 parmağım iple beraber çıkrığa sıkıştı. Parmaklarımda bu sırada kırıldı. Bu esnada yere çarpan varilin dibi çıktı ve tuğlalar etrafa saçıldı.Varil hafifleyince bu sefer ben aşağıya inmeye varil yukarı çıkmaya başladı ve yolun yarısında yine varille çarpıştık. Sol bacağımın kaval kemiği de! bu sırada kırıldı. Can havli ile ipi bırakmayı akil ettim.Başı mı yukarı kaldırdığımda boş varilin süratle üzerime geldiğini gördüm. Kafatasımın da böyle çatladığını sanıyorum. Bayılmışım, gözümü hastanede açtım.Cenabı Hak'tan tüm kullarını böyle görünmez kazalardan korumasını diler, hürmetle ellerinizden öperim. Duvarcı Ustanız LAZ OSMAN
__________________ Başkalarının başarılarını küçümseyenler,hayatta hiçbirşey başaramayanlardır. |
Konu Sahibi ilahiyatçı 1 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Mutfak Alışveriş Listesi Nasıl... | Diğer Tarifler/ Bilgiler | Mihrinaz | 3 | 2598 | 10 Mart 2014 18:25 |
peygamber efendimizin ismi terliğin altında | İslami Haberler | Tuba_ | 1 | 3057 | 26 Şubat 2014 22:53 |
DoStLuk Adına ßir Yazı / CaN DundaR | Güzel Sözler-Deyımler-Nükteler | ilahiyatçı 1 | 0 | 1635 | 20 Şubat 2014 10:12 |
Evlilikte kucucuk bir sabir, birazcik anlayis | Evlilik-Nikah Konuları | ilahiyatçı 1 | 0 | 1524 | 07 Temmuz 2013 00:17 |
Çok Güzel Rengarek Bir Park | Resim/Karikatür | ilahiyatçı 1 | 5 | 2974 | 10Haziran 2013 14:31 |
26 Mayıs 2013, 22:18 | Mesaj No:2 |
Durumu: Medine No : 22593 Üyelik T.:
07 Aralık 2012 | Cevap: Gerçek yaşanmış bir olay gülmekten kırılacaksınız
Ama ben çok üzüldüm ki... Rabbim müslüman kardeşlerimizi her türlü kazalardan korusun..
__________________ Allah’ım! Senden; Seni sevmeyi, Seni sevenleri sevmeyi ve Senin sevgine ulaştıracak amelleri sevmeyi dilerim. Allah’ım! Senin sevgini bana canımdan, ailemden ve soğuk sudan daha sevimli kıl! |
26 Mayıs 2013, 22:21 | Mesaj No:3 |
Durumu: Medine No : 27122 Üyelik T.:
07 Nisan 2013 | Cevap: Gerçek yaşanmış bir olay gülmekten kırılacaksınız
Allahım sen nelere kadirsin...gülmekten üzülmeye fırsat olmadı.
__________________ "Ya hayır söyle ya da sus!"kimseye-söyleme000 "İnsanın süsü yüz Yüzün süsü göz Aklın süsü dil Dilin süsü sözdür." |
26 Mayıs 2013, 22:24 | Mesaj No:4 | |
07 Ocak 2013 | Cevap: Gerçek yaşanmış bir olay gülmekten kırılacaksınız Alıntı:
evet aslında çok üzücü ama adam öyle bir anlatmış ki gülerken gözümden yaşlar geldi....... duanızada en içten amin diyorum.......
__________________ Başkalarının başarılarını küçümseyenler,hayatta hiçbirşey başaramayanlardır. | |
26 Mayıs 2013, 22:26 | Mesaj No:5 |
07 Ocak 2013 | Cevap: Gerçek yaşanmış bir olay gülmekten kırılacaksınız aynen adam bide görünmez kaza diyor ya ben orda koptum......düşünceli000düşünceli000g ülümseyen000
__________________ Başkalarının başarılarını küçümseyenler,hayatta hiçbirşey başaramayanlardır. |
26 Mayıs 2013, 22:49 | Mesaj No:6 |
Durumu: Medine No : 21933 Üyelik T.:
23 Kasım 2012 | Cevap: Gerçek yaşanmış bir olay gülmekten kırılacaksınız ay yazık yaa ama insan gülmekden kendini alamıyo haliyle
__________________ “Biz bu cihandan göçelim ol dost iline uçalım Arzu hevâdan geçelim gel dosta gidelim gönül.” — Yunus Emre k.s. |
16 Nisan 2014, 18:05 | Mesaj No:7 | |
07 Ocak 2013 | Cevap: Gerçek yaşanmış bir olay gülmekten kırılacaksınız Alıntı:
__________________ Başkalarının başarılarını küçümseyenler,hayatta hiçbirşey başaramayanlardır. | |
16 Nisan 2014, 19:16 | Mesaj No:8 |
Medineweb Baş Editörü Durumu: Medine No : 14593 Üyelik T.:
15 Kasım 2011 | Cevap: Gerçek yaşanmış bir olay gülmekten kırılacaksınız çizgi filimlerde olur sanırdımhani düşer çarpar hiç ölmezya o hesap...bütün bu yaşadıklarına rağmen hayatta olması eminimen büyük tesellisidir
__________________ ~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~ |
15 Temmuz 2014, 19:20 | Mesaj No:9 |
Durumu: Medine No : 27691 Üyelik T.:
26 Nisan 2013 | Cevap: Gerçek yaşanmış bir olay gülmekten kırılacaksınız
aman yarabbi bu nasıl bir kısır döngüdür |
07 Ağustos 2014, 23:46 | Mesaj No:10 |
Durumu: Medine No : 33478 Üyelik T.:
09 Kasım 2013 | Cevap: Gerçek yaşanmış bir olay gülmekten kırılacaksınız
benm başımada buna benzer bi kaza yada sakarlık geldi babaannemin yanına köye gittim 12 yaşındayım babannem ormana odun yaprak kesmeye gitti benide götürddüler ben tabiki yolda bir sürü arıza çıkardım canım sıkıldıdsan tu midem bulanıyordan tut oo neler neler neyse babannem elime orak ver şu ağaca çık yaprak kes dedi ben ne anlarım yaprak kesmesinden orağı vursam düşecem bi yandan korkuyorum orakla tık tık ettim bi baktım orak kayboldu orak nereye gitti gökyüzüne bakarken şak diye yer çekimi azizliğne uğradım gözümün kenarına düştü orak mübarek orağı havada ne arıyon allahtan gözüme bişey olmadı
__________________ Vakit namazinizi kildiniz mi? Ebu Hüreyre'den (r.a.) rivayetle: Mü'minin durumu yeşil ekin gibidir. Rüzgar ne taraftan gelse onu eğer. Rüzgar durduğunda doğrulur. Mü'min de böyledir. O da bela ve musibetlerle eğrilir. Kafirin durumu ise çam ağacı gibidir. Allah dilediği zaman sert ve dik durur. ][Bela ve musibetlere uğramaz. |
Konuyu Toplam 3 Kişi okuyor. (0 Üye ve 3 Misafir) | |