![]() |
2014 KPSS Önlisansa Girecekler Selamunaleyküm arkadaşlar 2014 kpssye girecek olanlar toplanalım mı? Nasipse bu sınava girmeye niyetim var benimde. Şuan sınav sistemini anlamak için araştırmalar yapıyorum. Konuları, püf noktalarını, önerilen kaynakları vs araştırıyorum. Sonra bir düzen oluşturup çalışmaya başlayacağım inşallah. Daha önce sınava girmiş olan arkadaşlardan bilhassa kaynak ve püf nokta olarak fikir beyanı olursa seviniriz. Şimdilik vesselam :) |
Cevap: 2014 KPSS Önlisansa Girecekler aleykumselam asilem araştırmalarını bizimle de paylaşırsan sevinirim :) |
Cevap: 2014 KPSS Önlisansa Girecekler hocam ; 1-KONU ANLATIM olarak illaki ihtiyaç yayınlarını SORU BANKASI ve DENEMELERde ise farklı yayınevlerini çözmenizi tavsiye ederim. 2-dershane gerektirecek bir sınav türü olduğuna inanmıyorum. 3-Kpss'de sayısallık ya da sözellik sözkonusu olmadığı için DGS vb. sınavlarda olduğu gibi sayısalı arka plana atmak asla söz konusu olmamalı.Yani sizi diğer adaylardan farklı kılacak olan tek dersin Matematik olduğuna inanıyorum. 4-coğrafya dersine yardımcı olabilecek TÜRKİYE COĞRAFYASI ile ilgili bir ATLAS'ınız mutlaka olmalı.coğrafya çalışmalarınızda mutlaka haritalardan daha doğrusu görsel materyallerden istifade etmenizi öneririm. 5-coğrafya dersinde olduğu gibi TARİH dersinizi de haritalarla zenginleştirin.maksat olayların zihninizde canlanması. 6-matematik dersi için formül kitabı(cep kitabı)'ınız mutlaka olmalı.(gerekirse formülleri ezberleyin.)..aşağı yukarı bir matematik bilginiz varsa en az 15 soru çözersiniz. yok eğer matematik bilgim zayıf diyorsanız : ÇÖZÜMLÜ MATEMATİK SORU BANKASI üzerinden soruların çözüm yöntemlerini inceleyebilirsiniz. 7-konularınızı bitirmeye yakın iken , ihtiyacınıza göre isterseniz haftada bir , isterseniz 3-4 günde bir hatta isterseniz günde birkere DENEME çözün.denemelerinizi özellikle KPSS SINAVININ yapıldığı saatte(örneğin:saat 10:00) çözmeye gayret edin ki SINAV HAVASINA ayak uyudurabilmeniz kolay olsun. sonuç: yaklaşık 3-4 aylık çalışmayla 2010'da 85 , 2012'de ise 81 puan aldım. |
Cevap: 2014 KPSS Önlisansa Girecekler elbetteki dersane kazandırmıyor ama o ortam insanı motive olarak etkiliyor.ben başlıcam dersaneye 90 hedefim :) |
Cevap: 2014 KPSS Önlisansa Girecekler bende varim hocam (: |
Cevap: 2014 KPSS Önlisansa Girecekler Alıntı:
Şuan aklıma gelen birşeyi hemen söyleyeyim mesela, matematik konusunda ekol hocanın videoları çok tavsiye edilmiş. Tarih konusunda başka bi hoca, coğrafyada başka bi hoca ismi var ama o hocaları araştırmadım henüz, ekol hocanın sitesini bulup sık kullanılanlara ekledim:) Alıntı:
Matematiğim hiç iyi olmadı okul hayatım boyunca, şimdi de öyle dolayısıyla. Buna biraz ağırlık vermek istiyorum inşallah. Dgsye de girmiştin sanırım, kpss ile farklarından bahsedebilir misin, kpssye çalışmak dgsye de çalışmış yapar mı insanı, yani konular aynı mı:)) Önerilerin bizler için çok önemli, tekrar teşekkürler. Alıntı:
Alıntı:
|
Cevap: 2014 KPSS Önlisansa Girecekler yok hocam daha baslanadim ikinci sinifim sizinle beraber baslamayi dusunuyorum ins (: |
Cevap: 2014 KPSS Önlisansa Girecekler Bu sene girilecek çok sinav var kpss dgs yeterlilik vizeler finaller düzenli bir proğram yapmak gerek... |
Cevap: 2014 KPSS Önlisansa Girecekler ben bugünden itibaren başladım hem yeterliliğe hem kpss ye dgs nin içerine baktım kpss ile aynı kpss ye çalışnca dgs ye de çalışmış olucam bi bakımdan ama yine de dgs sorularını çözmek lazım tabi |
Cevap: 2014 KPSS Önlisansa Girecekler Alıntı:
KPSS türkçe konuları : -Sözcükte anlam - Cümlede anlam. - Paragraf (Ana Düşünce , Yardımcı Düşünce) , Paragrafta Yapı , Paragrafta Anlatım Biçimleri - Ses Bilgisi - Yazım Kuralları - Noktalama İşaretleri - Anlatım Bozukluğu iken , DGS ise(yukardaki kpss konuları da dahil olmak üzere) : - cümle tamamlama - anlam bütünlüğü - cümlede yer değiştirme - cümle ve sözcük sıralama - sözel mantık , adlı konulardan oluşmaktadır. |
SAAT: 03:13 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.