![]() |
"Korkmayın ! Çünkü Ben Sizinle Beraberim; İşitir Ve Görürüm . . ! " Taha suresi 46. Ayet |
ŞEMS SURESİ 11-15. AYETLER cicekver 11. Semûd kavmi, azgınlığı sebebiyle yalanladı. 12. Hani onların en bedbaht olanı (fesat çıkarmak için) ileri atılmıştı. 13. Allah'ın Resûlü de onlara şöyle demişti: "Allah'ın devesini ve onun su içme hakkını koruyun."(1) (1) Bu konu ilgili olarak bakınız: Kamer Sûresi, âyet, 28. 14. Fakat onlar, onu yalanladılar ve deveyi boğazladılar. Bunun üzerine Rableri, suçlarından dolayı onları helâk etti ve kendilerini yerle bir etti. 15. Allah, bunun sonucundan çekinmez de! |
54/KAMER-28: (Beldedeki) suyun, (deve ile) onlar arasında taksim edildiğini (nöbetleşe içileceğini) onlara haber ver. İçecek olanların hepsi, sırası gelince hazır olur. |
FUSSİLET 50-52. AYETLER 50. Andolsun ki, kendisine dokunan bir zarardan sonra biz ona bir rahmet tattırırsak: Bu, benim hakkımdır, kıyametin kopacağını sanmıyorum, Rabbime döndürülmüş olsam bile muhakkak O'nun katında benim için daha güzel şeyler vardır, der. Biz, inkâr edenlere yaptıklarını mutlaka haber vereceğiz ve muhakkak onlara ağır azaptan tattıracağız. 51. İnsana bir nimet verdiğimiz zaman (bizden) yüz çevirir ve yan çizer. Fakat ona bir şer dokunduğu zaman da yalvarıp durur. 52. De ki: Ne dersiniz, eğer o (Kur'an), Allah tarafından ise siz de onu inkâr etmişseniz o zaman (haktan) uzak bir aynlığa düşenden daha sapık kim vardır? |
Hiç soruyor muyuz kendimize? Fe eyne tezhebûn! (Bu gidiş nereye?) (Tekvîr Sûresi, 26. Ayet) |
Furkan Suresi/20.ayet [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
Biz dedik; -“Herşey olacağına varır!” Allah c.c dedi ki; -“İnsan için ancak, çalıştığı vardır!” Necm suresi- 39 Biz dedik ; -''Nasipse olur, kısmetse odur..'' Allah c.c dedi ki; -''Biz her insanın kaderini, kendi çabasına bağlı kıldık." (İsra Suresi. 13) Sonra oturduk, kendi beceriksizliğimize kader deyip ağladık.. Ne güzel buyurmuş Geylani hazretleri; -Allah’ın takdirini O’nun aleyhine delil yapmayın; Çalışın, çabalayın.. |
Size bir Dost Tavsiyesi.. '' Sizin Dostunuz ancak Allah'tır....'' MAİDE SURESİ / 55 |
Veya sırlarını ve fısıltılarını işitmediğimizi mi sanıyorlar? Elbette işitiyoruz; yanlarındaki meleklerimiz de onların herşeyini kaydediyorlar. Zuhruf Suresi 80 |
"Mü'minler ancak o kimselerdir ki; ALLAH anıldığı zaman kalpleri ürperir. O'nun âyetleri kendilerine okunduğu zaman (bu) onların imanlarını artırır. ve yalnız Rablerine dayanıp güvenirler.." | Enfâl Sûresi 2.âyet | |
"Âyetlerimizi geçersiz kılmak için çaba gösterenler var ya, işte onlar cehennemliklerdir." (Hacc Suresi, ayet, 51) |
İblis dedi ki Senin kudretine yemin olsun ki onlardan Sana içten bağlı olan kulların bir yana , hepsini AzdıracağıM Saf Suresi ayet 82/83 |
Bismillahirrahmanirrahim Ey insanlar, Rabb'inizden korkun ve babanın, çocuğuna yaptığından ceza görmeyeceği, çocuğun da babasının yaptığından ceza görmeyeceği bir günden çekinin. Allah'ın vaadi gerçektir. Dünya hayatı sizi aldatmasın ve şeytan, Allah'ın affına güvendirerek sizi kandırmasın. Lokman Suresi 33. Ayet |
Sâd Suresi 28. Ayet/23. Cüz اَمْ نَجْعَلُ الَّذ۪ينَ اٰمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ كَالْمُفْسِد۪ينَ فِي الْاَرْضِۘ اَمْ نَجْعَلُ الْمُتَّق۪ينَ كَالْفُجَّارِ Yoksa inanıp erdemli ve düzgün işler yapanları yer yüzünde fesat çıkaranlarla bir mi tutacaktık? Yahut günah işlemekten sakınanları günaha batanlar gibi mi sayacaktık? |
Ürpererek ve ümit ederek dua edin O’na. Hiç kuşkusuz Allah’ın rahmeti, Güzel düşünüp güzel iş yapanlara çok yakındır.” . Araf Sûresi, 56 |
Kur'an'da öyle bir ayet vardır ki ok mazlumun kalbine sürülen bir merhem gibidir Bu hangi ayettir , diye sorulunca İmam Şafii şu ayeti okur Senin Rabbin hiçbir şeyi unutacak değildir Meryem 64 |
"Ve zamanı geldiğinde, Rabbin sana (kalbindekini) verecek,seni hoşnut kılacak..." [Duha/5] |
Toplam 1 Eklenti bulunuyor. Kim beni hatırlamaktan gâfil olursa hayat onu sıkar." Tâhâ' 124 [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] |
Alıntı:
|
بِسْمِ اللّٰهِ الرَّحْمٰنِ الرَّح۪يمِ وَالضُّحٰىۙ ﴿١﴾ وَالَّيْلِ اِذَا سَجٰىۙ ﴿٢﴾ مَا وَدَّعَكَ رَبُّكَ وَمَا قَلٰىۜ ﴿٣﴾ وَلَلْاٰخِرَةُ خَيْرٌ لَكَ مِنَ الْاُو۫لٰىۜ ﴿٤﴾ وَلَسَوْفَ يُعْط۪يكَ رَبُّكَ فَتَـرْضٰىۜ ﴿٥﴾ اَلَمْ يَجِدْكَ يَت۪ـيـماً فَاٰوٰىۖ ﴿٦﴾ وَوَجَدَكَ ضَٓالاًّ فَهَدٰىۖ ﴿٧﴾ وَوَجَدَكَ عَٓائِلاً فَاَغْنٰىۜ ﴿٨﴾ فَاَمَّا الْيَت۪يمَ فَلَا تَقْهَرْۜ ﴿٩﴾ وَاَمَّا السَّٓائِلَ فَلَا تَنْهَرْۜ ﴿١٠﴾ وَاَمَّا بِنِعْمَةِ رَبِّكَ فَحَدِّثْ Rahmân ve Rahîm olan Allah´ın adıyla Kuşluk vaktine andolsun,Karanlığı çöktüğü vakit geceye andolsun ki,Rabbin seni terk etmedi, sana darılmadı da.Muhakkak ki âhiret senin için dünyadan daha hayırlıdır.Şüphesiz, Rabbin sana verecek ve sen de hoşnut olacaksın.Seni yetim bulup da barındırmadı mı? Seni yolunu kaybetmiş olarak bulup da yola iletmedi mi?Seni ihtiyaç içinde bulup da zengin etmedi mi?Öyleyse sakın yetimi ezme!Sakın isteyeni azarlama!Rabbinin nimetine gelince; işte onu anlat. Duha Suresi |
/ بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم Hiç yaratan bilmez mi O, en ince işleri görüp bilmektedir ve her şeyden haberdardır (Mülk/14 ) |
Toplam 1 Eklenti bulunuyor. Ağarmaya başladığında sabaha andolsun ki; O (Kuran) şerefli bir elçinin (Cebrail'in) sözüdür. Tekvir 18/19 [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
Rad Suresi/41 "Görmüyorlar mı ki yerküreyi zaman zaman yokluyoruz, kaçınılmaz sona doğru hızla yaklaştırıyoruz. Allah karar verdiğinde O'nun kararını engelleyecek kimse yoktur. O çok hızlı hesap görür." |
Günün ayeti Bismillahirrahmanirrahim İnsanlar yalnız: "İman ettik" demekle imtihan edilmeden bırakılacaklarını mı sandılar? Ankebut 2 |
Bakara suresi 74. ayet Sonra kalpleriniz yine katılaştı; kaya gibi, hatta kayadan da katı. Zira öyle kayalar var ki içinden nehirler fışkırır, yine öyle kayalar vardır ki yarılıp bağrından su çıkar. Yine öyleleri vardır ki Allah'a haşyetinden* harekete geçerler. Allah, yaptıklarınızdan habersiz değildir. ثُمَّ قَسَتْ قُلُوبُكُم مِّن بَعْدِ ذَلِكَ فَهِيَ كَالْحِجَارَةِ أَوْ أَشَدُّ قَسْوَةً وَإِنَّ مِنَ الْحِجَارَةِ لَمَا يَتَفَجَّرُ مِنْهُ الأَنْهَارُ وَإِنَّ مِنْهَا لَمَا يَشَّقَّقُ فَيَخْرُجُ مِنْهُ الْمَاء وَإِنَّ مِنْهَا لَمَا يَهْبِطُ مِنْ خَشْيَةِ اللّهِ وَمَا اللّهُ بِغَافِلٍ عَمَّا تَعْمَلُونَ |
Kamer suresi 10. ayet Sonunda Rabb'ine çağrıda bulundu: "Doğrusu ben, yenik düştüm, bana yardım et." فَدَعَا رَبَّهُ أَنِّي مَغْلُوبٌ فَانتَصِرْ Fe dea rabbehu enni maglubun fentasır. |
En'am süresi 82. Ayet / بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم اَلَّذ۪ينَ اٰمَنُوا وَلَمْ يَلْبِسُٓوا ا۪يمَانَهُمْ بِظُلْمٍ اُو۬لٰٓئِكَ لَهُمُ الْاَمْنُ وَهُمْ مُهْتَدُونَ۟ " İman edenler ve bu imanlarına zulüm karıştırmayanlar var ya, güven işte onlar içindir, doğru yolda olanlar onlardır." |
Elif, Lâm, Râ. Bu Kur'ân öyle büyük bir kitaptır ki, insanları Rablerinin izni ile karanlıklardan aydınlığa, her şeye galip ve hamde lâyık olan ALLAH'ın yoluna çıkarman için onu sana indirdik. (İbrahim/1) |
Zulmedenlere en ufak bir taraftarlık dahi göstermeyin! Sonra ateş size de dokunur. Sizin Allah’tan başka yardımcınız da olmadığına göre, sonra büsbütün yardımsız kalırsınız. 11-Hud 113 |
Elinize imkan geçtiği zaman, onu zorbaca kullanıyorsunuz." (Şuara, 26/130) |
Bismillahirrahmanirrahim İman edenler Allah yolunda, inkar edenler de şeytani güçlerin yolunda mücadele ederler. O halde, Şeytan'ın dostlarına karşı mücadele edin. Unutmayın ki Şeytan'ın hilesi kesinlikle zayıftır. Nisa Suresi 76. Ayet |
Ve insan başkasının değil, sadece kendi çabasının karşılığını görecektir. Ve elbet onun çabası günü geldiğinde kesinlikle gözler önüne serilecektir. Sonunda (yaptıklarının) karşılığı eksiksiz verilecektir. Necm Suresi 39-41 |
BismİllahirRahmanirRahim Hicr Suresi 49. (Ey Peygamber!) Kullarıma haber ver. Ben, evet Ben tarifsiz bir bağışlayıcı, eşsiz bir merhamet kaynağıyım! 50. Ama unutma ki, en çok elem ve ıstırap veren azap da benim azabım! |
Toplam 1 Eklenti bulunuyor. c* |
c* |
Toplam 1 Eklenti bulunuyor. cy |
Ramazan öncesi çok güsel bir çalışma olmuş ramazana hazırlık babında emeğinize sağlık |
" Ey Rabbimiz! Bize gücümüzün yetmediği işler yükleme! Bizi affet! Bizi bağışla! Bize acı! Sen bizim Mevla'mızsın.” —Bakara Suresi 286. Ayet) |
يَٓا اَيُّهَا الْاِنْسَانُ مَا غَرَّكَ بِرَبِّكَ الْكَر۪يمِۙ EY İNSANOĞLU! Bu kadar ulu ve cömert olan Rabbine karşı seni aldatan ne? İnfitâr Suresi 6. Ayet |
Bismillahirrahmanirrahim [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] |
SAAT: 03:17 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.