|
Konu Kimliği: Konu Sahibi Masuk57,Açılış Tarihi: 11 Temmuz 2019 (01:16), Konuya Son Cevap : 15 Temmuz 2019 (13:57). Konuya 10 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
11 Temmuz 2019, 01:16 | Mesaj No:1 |
Kuran okunuşu hakkında Kuran okunuşu hakkında Merhabalar. Benim Kuran okuma ile ilgili bir sorum olacaktı. Kuranı tecvitli okurken idgamı meal gunne yani cezmli nun dan sonra ye harfi geldiğinde nun harfi okunmaz ve ye harfi şeddeli okunuyor. Sorum şu cevaplarsanız sevinirim. -Bakara suresi 85.ayette tı durağından sonra veiyya denilerek bu kural uygulanıyor.Daha sonra cim durağından hemen sonra meyyefalu denilerek tekrar bu kural uygulanıyor. Fakat surenin devamında cim durağından hemen önce tiddüyya denilmesi gerekirken tiddünya deniliyor yani cezmli nun dan sonra ye harfi gelmesine rağmen idgamı meal gunne uygulanmamış. Aynı durum bir sonraki ayet 86. ayette ze durağından önce teddüyya olması gerekirken teddünya olarak okunuyor. İnternetten okunuşlarına baktığımda bu kural bu iki yerde uygulanmamış. Nedenini öğrenebilir miyim. | |
Konu Sahibi Masuk57 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Kuran okunuşu hakkında | Kur'ân-ı Kerim Genel | Masuk57 | 10 | 4099 | 11 Temmuz 2019 01:16 |
11 Temmuz 2019, 01:23 | Mesaj No:2 |
Durumu: Medine No : 59388 Üyelik T.:
05 Nisan 2018 |
Hocalarım daha iyi cevaplar inşallah ama şunu diyeyim kardeşim. Dünya kelimesimalum bildiğimiz (dünya) teduyyya dediginizde dunya kelimesinin anlamı gider.
|
11 Temmuz 2019, 01:31 | Mesaj No:3 |
Ben yeni başladım okumaya. Yanlış okumamak adına soruyorum. Bi kaç yerde daha harf üstün olmasına rağmen esreli okunduğunu gördüm. Bu tarz farklı okunuşları işaretli yorum yanlış okumamak için. Teşekkür ederim şimdiden.
| |
11 Temmuz 2019, 02:43 | Mesaj No:6 |
Aynı kelime içinde cezimli nundan sonra geldigi için ye harfi izhar gibi ayrı okunur meyyefalu ayrı kelime men ayrı yefalu ayrı
| |
11 Temmuz 2019, 13:06 | Mesaj No:7 | |
Durumu: Medine No : 6340 Üyelik T.:
19 Ocak 2009 | Alıntı:
الْحَيٰوةَ الدُّنْيَا Burada "dünya" ismi MAKSUR İSİM olup mebnidir, hiç bir şekilde değişikliğe uğramaz ve farklı okunmaz. Ayrıca "dünya" kelimesi kendi içinde İDGAM yapılmaz. İdgam iki farklı kelime/ isim arasında yapılır. İlkinde son harfin harekesi "tenvin" ya da "cezm" olmalıdır.DÜNYA kelimesini okunuşu da yazılışı da aynıdır
__________________ Selam Hidayete Tabi Olanlara Kur'an Senin Lehinde ve Aleyhinde Hüccettir(Müslim) | |
11 Temmuz 2019, 14:27 | Mesaj No:8 |
Durumu: Medine No : 41016 Üyelik T.:
08 Nisan 2014 |
Düyna kelimesinde kelime izharı var, mesela gınvanun, sinvanun gibi kelimeler yazıldığı gibi okunur hocamız kelime izharı var diyor,,,, Tecvid kitapları var,,, Fatih çollak, Osman Egin hocalar var internetten imkanınız varsa videolarını izleyin yararlı olacaktır
__________________ *Önemli olan kalp efendim edebi,hayayı, imanı, riyayı Rabbinden korkmasını dürüst olmayı kendinde barındırır,,,, *Eyy gönül...!! yarın Rabbinin huzurunda nasıl çağırılmak,anılmak istiyorsan bu dünya da ona göre yaşa derim,,, "Bir Hiç" |
11 Temmuz 2019, 23:19 | Mesaj No:9 |
Çok teşekkür ederim. Bu dediğiniz hocaları inceleyeceğim inşallah. Maksur isimlere de bakacağım. Allah razı olsun hepinizden...
| |
12 Temmuz 2019, 01:32 | Mesaj No:10 |
Durumu: Medine No : 14298 Üyelik T.:
08 Ekim 2011 |
Maşaallah Allah yardımcınız olsun
__________________ Mutlu sonlar için tek ihtiyacınız olan; inançlı bir yürek |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |