![]() |
"SUSAMLI BALLI ÇITIR VEYA BALLI GEVREK"/medineweb mutfağı Toplam 1 Eklenti bulunuyor. Malzemeler 200 gr. tereyağı 1 su bardağı pudra şekeri 1 çay bardağı su 1 silme tatlı kaşığı maya 1 fiske tuz 1 paket vanilya 4 su bardağı un (Arzuya göre tarçın, yeni bahar, rezene, toz kakule eklenebilir) Üzeri için: 1,5 su bardağı susam (Tercihen esmer susam, yani iç kabuğu alınmamış) 1 yemek kaşığı bal 1 yemek kaşığı pekmez (Üzüm veya dut farketmez) 1 yemek kaşığı su Hazırlanışı Tereyağı ve pudra şekerini karıştırın. mayayı suda eritip ilave edin ve yeniden karıştırın. Un ve vanilyayı ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun. Susama, bal, pekmez ve suyu ekleyip karıştırın. Hamurdan küçük bir ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın ve avuç içinizde yassılaştırın. İncelttiğiniz hamurun 2 yüzünü de ballı susama batırın ve pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine aralık vermeden dizin. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında kızarana kadar pişirin. Tepside soğuyunca hava almayan bir saklama kutusunda saklayın. Afiyet şifa olsun. Bu tarifle yaklaşık 40 adet kurabiye çıkıyor. NOT: Bu kurabiyenin hamuruna istediğiniz farklı baharatlar ekleyebilirsiniz. Kurabiyeyi kapalı bir kutuda en az 2 ay muhafaza edebilirsiniz. |
SAAT: 06:45 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.