|
Konu Kimliği: Konu Sahibi YASEMİN ATAMAN,Açılış Tarihi: 15 Aralık 2011 (03:39), Konuya Son Cevap : 30 Ekim 2020 (00:21). Konuya 28 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
18 Aralık 2011, 09:08 | Mesaj No:21 |
Durumu: Medine No : 13966 Üyelik T.:
27Haziran 2011 | Cevap: İki kelimeden hangisi sizsiniz? Kadın mı, bayan mı?
Değerli,huzurda olmak, islam dini insanları karanlıktan, aydınlıklara çıkarır.Kendiniz için aydınlığa doğru attığınız bu anlamlı adımlarınız sizin için kutlu olsun.Hidayetin hüdaları[araçları] vardır ve rabbimizin belirlediği bu araçlara yapışanlara rabbimizde hidayetini verip hidayetini artırır her yeni bi araçla bu araçlar islamın rabbani metodunun belirediği kurallardır bunlardan biride örtünmek tir rabbimiz size burda rahmet etmiş sizinde bu kutlu yönelişe ,yönelişiniz gerçekleşmiş[ allahu alem] ve emim adımlarla yürümeniz dileğiyle,Rabbimiz sizide bütün samimi olanlarıda islama bağışlasın...ve ailenize bağışlasın...Bu durumunuza sebeb olan yazarı tebrik ediyorum ayrıca... |
19 Aralık 2011, 11:47 | Mesaj No:22 |
Durumu: Medine No : 6340 Üyelik T.:
19 Ocak 2009 | Cevap: İki kelimeden hangisi sizsiniz? Kadın mı, bayan mı?
Yasemin Hanımın yazısından dolayı Allah razı olsun. En önemlisi bu yazı dolayısıyla "Huzurda Olmak" üyenin değişimine neden olması ayrıca sevindirici."Huzurda Olmak" adlı üyenin de devamlı huzurda kalabilmesi temennisiyle.
__________________ Selam Hidayete Tabi Olanlara Kur'an Senin Lehinde ve Aleyhinde Hüccettir(Müslim) |
19 Aralık 2011, 13:38 | Mesaj No:23 |
Durumu: Medine No : 14300 Üyelik T.:
08 Ekim 2011 | Cevap: İki kelimeden hangisi sizsiniz? Kadın mı, bayan mı?
huzurda olmak isimli kardeşim ömrünün sonuna kadar islam çerçevesi içerisinden olmak dileğiyle. "Eğer hak, onların heva (istek ve tutku)larına uyacak olsaydı hiç tartışmasız, gökler, yer ve bunların içinde olan herkes (ve herşey) bozulmaya uğrardı. Hayır, Biz onlara kendi şan ve şeref (zikir)lerini getirmiş bulunuyoruz, fakat onlar kendi zikirlerinden yüz çeviriyorlar." (Müminun Suresi, 71) ayeti ile bu önemli gerçeğe dikkat çekmiştir. İnsanlar yaşamlarını kendi belirledikleri doğrular ve yanlışlar üzerine kurdukları zaman, sonuç mutlaka hüsran olacaktır. Yeryüzündeki herşey ve tüm insanlar bozulmaya uğrayacaktır. “Sakın,Allah’ı zalimlerin yaptıklarından habersiz sanma! Ancak,Allah onları(cezalandırmayı),korkudan gözlerin dışarı fırlayacağı bir güne erteliyor.”İbrahim Suresi 42.Ayet yazarıda yazılarından dolayı kutluyorum. |
19 Aralık 2011, 16:23 | Mesaj No:24 |
Cevap: İki kelimeden hangisi sizsiniz? Kadın mı, bayan mı? Beni tebrik ederek ailenize alan tüm üyelerinize teşekkürler. Hepiniz çok iyisiniz sizleri tanıdığıma sevindim.İnternetim olmadığı için anca bu gün ulaşabildim size. Evet kardeşlerim kapandım bana çok huzur verdi.Kimin ve kimlerin huzurunda olduğumu biliyorum. insanın hiç ummadığı zamanda çok basit bir cümle hayatında buyuk değişiklikler yapabiliyormuş. yazarın demediği , anlatmadığı bir yer varmış onu dün gördüm yaşadım. Kadınlık yolu imtihanın ilk kapısı yada ilk sınav diyelim.Önce tebrik eden eşim bu gün bana karşı dolmuş iğneleyici laflar, sokakta insanlardan rahatsız olduğunu hatta akşamkı mısafirlerimizin yanına saçımı açıp normal eski günlerdeki halimi davranışlarımı istedi. demekki bir şeyi isteyip yapmak marifet değilmiş şimdi geriye dönmeyeceğim bir yola çıktım . çıktım ama eşimle arama uçurumlar açılıyor. çocuğumsa çok mutlu kreş hayatından ev ortamına geçince ne yapacağını şaşırdı. evet belkide yenik düşeceğim belki kazanacak herşeye rağmen ayakta herkesin karşısında duracağım ama hangisi ve nasıl. yeni kimliğimi çok sevdim bambaşka bir rüzgara kapıldım mutluyum huzurluyum. eşimle dün geceden beri konuşmuyoruz. Öğlen hala kararlı olup olmadığımı sordu. Kararlıyım deyince bu gece gelmeyeceğini annesine geçeceğini dedi. ne yapmalı nasıl davranmalıyım. | |
19 Aralık 2011, 16:29 | Mesaj No:25 |
Durumu: Medine No : 2 Üyelik T.:
10 Nisan 2008 | Cevap: İki kelimeden hangisi sizsiniz? Kadın mı, bayan mı? İmam Ali (a.s) şöyle buyurmuştur: “Allah’tan korkan kimseyi münezzeh olan Allah her şeyden güvende kılar. İnsanlardan korkan kimseyi münezzeh olan Allah her şeyden korkutur.”(Gurer’ul-Hikem, 9014-9015 ) Ayet ve hadisler bu konuda kınayıcıların kınamasından korkmamayı emreder değerli kardeşim...
__________________ Sakın başkasının kölesi olma; çünkü ALLAH seni hür yaratmıştır . -İmam Ali- (a.s) |
19 Aralık 2011, 17:32 | Mesaj No:26 |
Cevap: İki kelimeden hangisi sizsiniz? Kadın mı, bayan mı?
yuvanın yıkılmasına bile mal olsa,sakın dininden huzurundan ahiretinden taviz verme kardeşim (((
| |
19 Aralık 2011, 19:18 | Mesaj No:27 | |
Durumu: Medine No : 4458 Üyelik T.:
19 Ekim 2008 | Cevap: İki kelimeden hangisi sizsiniz? Kadın mı, bayan mı? Alıntı:
__________________ Birbirimize Fikirlerimiz uyuşmasa bile İNSAN olduğumuz için SAYGI duymamız lazım... Ne MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE.... | |
19 Aralık 2011, 21:58 | Mesaj No:28 |
Durumu: Medine No : 15138 Üyelik T.:
08 Aralık 2011 | Cevap: İki kelimeden hangisi sizsiniz? Kadın mı, bayan mı?
Bu ne kadar güzel birşey yarabbim Allahın bir emri için zorluklara göğüs germek kim bilir Allah katındaki sevabınız bizim yıllardır örtü takıp dışarda gezdiğimiz kadar değildir size imreniyorum gerçekten arkadaşlar bütün bu forumda burayı okuyanlara sesleniyorum Allah için bu kardeşimize hepimiz dua edelim ben bu gece dua edeceğim kardeşim Rabbim yar ve yardımcın olsun ve eşinin kalbini müsterih kılsın amin
__________________ @@@EY NEFSİM SEN DE BİR GÜN ÖLECEKSİN@@@ |
30 Ekim 2020, 00:21 | Mesaj No:29 | |
Medineweb Baş Editörü Durumu: Medine No : 14593 Üyelik T.:
15 Kasım 2011 | Alıntı:
İslam, kadına kişiliği üzerinden değer verir. Peki modern dünya ve hayatlarımiz bayana ne üzerinden değer veriyor? Bu makakeyi yillar önce okumustum ve okuduğum en etkileyici makalelerden biri. Bayan mı kadınmı? Bu kadar aydınlatıcı, onore edici, Kurani ifadelerin ve tespistlerin yer aldığı böylesi bir yazının ezik kapalı -modern açık, köylü-şehirli kadın ayrımına dònüştürülmesi çok ilginç. Kahraman Anadolu kadınlarını, sahabe ve peygamber kızı, hanımı annelerimizi okurken hikaye niyetine okunmuş belliki. İcindeki imandan güç alan alabildigine asil, vakur, yiğit, cesur, korkusuz kadinalrdı hespi..Topuklu ayakkabıyla cepheye mühimmat taşımadilar. İslam kadını örneği annelerimiz peygamber eşi bayanlariz deyip dik duruşlarini Hermes çantayla sağlamadılar. İslam kadını örneğiydiler. Ve hiçbiri ezik,vizyonsuz,vasıfsiz değillerdi. Hayatın içinde, insanlarla beraberdiler hep..Ölçüyü çizgiyi Kuran'dan öğrenerek bizlere örneklik sundular. Kuran'ın kadını yiğittir, başı diktir. Hakkını arar, savunur, mücadelesini sonuna kadar verir. Edebinden, kadın zerafetinden zerre ödün vermeden yapar bunu... O çingar çıkarıp her rezileti kendine, eşine,çocuğuna ailesine hak görenler ise bayan oluyor işte.. Hocalarimin fikirlerine ilaveten ; Kadını ezik, evinden çıkmaz, okumaz, dışarda çalışmaz (tarlada çalışsın ama), sosyal hayatın içinde olmaz,gülmez, gezmez, dünyalık hakkı yoktur yada sesini çikarmamalı, kocayi memnun edecek, her zulme Rıza gösterecek , gün görmez eden; hatta uymazsan cehennemin yolunu rahatlıkla gösteren İslam değildir. Bol köpüklü rivayetler, uydurulmuş hadislerle erkekleri kadınların üstüne salan, hatta onlara ikinci, üçüncü evlilik yolları açan, dövebilirsin diyerek Allah'a-peygambere iftira eden hoca-alim takımı ve elestirilemeyen eserleridir. Karı-koca anlaşamazsa mutlaka kadının suçudur, kocasından zul gorsede boşayamazsin diyerek İslam kadınını hayattan çekip alIP geleneğin içine hapsetmisler ve ezmişlerdir. Şerefimizi haysiyetimizi koruyan, hakkiyla teslim eden bize iade eden Rabbime sonsuz şükürler olsun.. Hocalarim âyetleri vermiş. Ne kadar değerliyiz?Sinirlarimiz ne?Ölçü ne? Duracağimiz yer varacagimiz menzil nere? Başkalarının tasarrufuna bırakmayın. OKUYALIM...OKUYALIM.. Bu kez bi kez olsun kendimiz için... Hidayet nasip olanlara...İslam kadınlarina selam olsun...
__________________ ~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~ | |
Konuyu Toplam 2 Kişi okuyor. (0 Üye ve 2 Misafir) | |