|
Konu Kimliği: Konu Sahibi muhsin iyi,Açılış Tarihi: 02 Ocak 2013 (20:39), Konuya Son Cevap : 10 Mayıs 2015 (19:16). Konuya 26 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
18Haziran 2014, 21:21 | Mesaj No:21 |
Cevap: Zikrin İşlevi, Zikir Ne İşe Yarar, Zikrin Fonksiyonu (2)
Sorularım var. 1-Nurların müşahadesini açıklar mısınız? Gözlerinizi kapadığınızda gördüğünüz dönen patlayan renkler mi? Yoksa gözleriniz açık iken letaflerin üzerinde mi görüyorsunuz? 2-Cihad (eskiden) neden insanların birbirlerini öldürmeleri olsun anlamıyorum?? | |
20Haziran 2014, 09:15 | Mesaj No:22 |
Cevap: Zikrin İşlevi, Zikir Ne İşe Yarar, Zikrin Fonksiyonu/Muhsin İyi
zikri böyle nurları müşahede niyeti ile değil de Allah rızası için çekelim. çok özel konuların böyle ulu orta tartışılması tarikat adabıne aykırıdır. İslam barış için cihatı farz koşar. adam öldürmek, sömürmek, yağmalamak için değil. | |
20Haziran 2014, 10:43 | Mesaj No:23 |
Amacım cevap alırken başkalarının da verdiğiniz cevaptan faydalanabilmesi içindi fakat haklı olduğunuzu anladım.Özür dilerim Muhsin Bey.
| |
20Haziran 2014, 10:58 | Mesaj No:24 | |
Cevap: Zikrin İşlevi, Zikir Ne İşe Yarar, Zikrin Fonksiyonu (2) Alıntı:
2- Cihad insanların birbirini öldürmeleri değildir. Cihadın özü, Allah için küfür ile mücadeledir. En büyük küfre meyleden şey nefs olduğu için, nefsle mücadele büyük cihad sayılmıştır. Hak ve batıl savaşı(mücadelesi) hep var olmuştur ve var olacaktır da... Mücadele Allah için yapılır. İnsanı meleklerden üstün yapan şey şeytandır. Çünkü meleklerin mücadele edeceği bir şeytanı yoktur. Mücadele olmayınca da yükselemezsin. Eğer cihad olmasaydı, mücadele olmasaydı, bizim ya melek olmamız ya da hayvan olmamız gerekecekti. Yani mücadele insanın fıtratında var. Hatta insan daha yaratılmadan melekler bizi hemen tanımış: Onlar savaşlar yapacak, kan dökecek... demişler... Demek ki halifelik böyle bir şey... Allah bilir ve biz bilmeyiz... Eğer cihad insan öldürmek olsaydı, Hz. Ali savaş meydanında yüzüne tüküren adamla savaşmayı bırakmaz orada kellesini alırdı... Bilmem anlatabildim mi?
__________________ Hay'dan gelir, Hu'ya gideriz. | ||
20Haziran 2014, 12:12 | Mesaj No:25 |
Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.Zikri nurları görmek için çekmiyorum, yaşadığım tecrubelerin ötesini sizlerden duyabilirim diye soruyorum. Peki İslamın yayılması için yapılan bütün savaşlar sizce barış için cihad mıydı? Ya da yanlızca bir savunma mıydı?
| |
22Haziran 2014, 16:40 | Mesaj No:26 | |
Cevap: Zikrin İşlevi, Zikir Ne İşe Yarar, Zikrin Fonksiyonu/Muhsin İyi Estağfirullah... Biz din kardeşiyiz... Birbirimize yardım etmek için varız... Siz bize, biz size... Çok güzel... Bazı şeylerin konuşulma yeri forum olmayabilir... Sizinle özel olarak konuşacak birileri lazım... Bunun için bir mürşidi kamil bulmalısınız... Onunla özel konuşacağınız ve sadece ikiniz arasında sır olarak kalacak konulardır bunlar... Nasıl ki rüyalar herkese anlatılmazsa, bunlar da böyledir... Sizin merak ettiğiniz konuları yüz yüze ancak ya bir mürşitten, ya da onun tayin ettiği bir halifeden öğrenebilirsiniz. Elbette başka kaynaklar araştırabilirsiniz ama dikkatli olmak lazım... Çünkü bu sular derin ve tehlikelidir. Yalnız gitmek insanın canını değil, dinini tehlikeye atar... Alıntı:
Bunun dışında, islama mal edilerek yapılan pek çok savaş da yapılmış olabilir. Bu devlet yöneticilerinin sorunudur. Ama bana göre cihad olduğu kesin olur çünkü batıl ile savaşılıyor... Ha! Onlar saldırmadan müslümanların onlara saldırması doğru mu dersen, tartışılır. Bana göre barış ortamında düşmana saldırmak doğru olmaz.. Yalnız şu da var ki; böyle savaşlar küfür ehli ile yapıldıysa şayet ve de savaşan kişilerin niyeti(ameller niyetlere göredir) Allah için ise, niyetine göre mükafat veya ceza alabilir... Onu ancak Allah bilir. Kalblere bakan ve niyetleri bilen ancak Allah'tır. Takdir edersiniz ki tarihte her hükümdarın yaptığı doğru değildir. Lakin günümüz şartlarıyla oturduğumuz koltuktan tarihi değerlendirmek de pek doğru olmasa gerek... Neyse konu tarihçilerin işi olduğu için fazla uzatmayalım... Sevgilerimle
__________________ Hay'dan gelir, Hu'ya gideriz. | ||
10 Mayıs 2015, 19:16 | Mesaj No:27 | |
Cevap: Zikrin İşlevi, Zikir Ne İşe Yarar, Zikrin Fonksiyonu
Bu başlık altında başka bir forumda bize yazdığınız bir cevap şu şekildeydi. Faydası olması açısından yazınızı bu foruma da alıyorum. Alıntı:
| ||
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |