![]() |
"Hamsili pilav" medineweb mutfağı Hamsili Pilav Malzemeler 1 kg hamsi 2 çorba kaşığı kuşüzümü 3 soğan 2 çorba kaşığı dolmalık fıstık (çam fıstığı) 1 çay bardağı zeytinyağı 2 su bardağı pirinç (yarım saat önceden üık suda bekletilmiş) 4 su bardağı sıcak su 2 çorba kaşığı tereyağı Tuz, karabiber [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] Hamsili Pilav tarifi Hamsinin kılçıklarını, baş ve kuyruk kısmını ayıklayın. İyice yıkayıp süzün. Kuşüzümünün sapını çöpünü ayıklayıp ılık suda ıslatın. Soğanları incecik kıyın. Fıstık ve bir tutam tuzla beraber zeytinyağında altın sarısı renk alana kadar kavuran. Pirinci yıkayıp süzün. Soğanla birlikte 3-4 dakika kavurun. Daha sonra 4 su bardağı sıcak su ilave edin. Kuşüzümü, tuz, karabiber katın. Bir kez karıştırıp tencerenin kapağını kapatın. Önce harlı ateşte kaynamaya bırakın. Kaynayınca hemen ateşi kısın. Pilav suyunu tam çekmeden ateşten alın. Fırını 220 (turbo 200) derecede ısıtın. Orta boy bir tepsiyi tereyağı ile yağlayın. Tepsinin tabanına ve kenarlarına, açılmış hamsileri sırt tarafı tepsiye gelecek şekilde düzgünce dizin. Pilavı üzerine dökün, kaşığın tersiyle üstünü düzleyin Tepsinin kenarındaki hamsileri pilavın üzerine doğru kapatın. Onun da üzerine biçimli bir şekilde kalan hamsiyi hafif üst üste bindirerek ve sırt kısmı üstte kalacak şekilde yerleştirin. Sıcak fırının orta rafında 40 dakika pişirin. Geniş bir tepsiye ters çevirerek sıcak servis yapın. "Alıntı" |
Cevap: "Hamsili pilav" İstanbul'da öğrenciyken, Trabzonlu sevdiğim bir abim vardı. Tatilde bir gün Trabzon'a gitti. Döndüğünde hamsiden bıkmış bir hali vardı. ''Sabah hamsi, öğlen hamsi, akşam hamsi... Hamsi kızartası, hamsi ızgarası, hamsi pilavı, hamsi çorbası, hamsi tatlısı, hamsi hamsi hamsi gına geldi diyordu... Resmi görünce onu hatırladım. Pilav çok güzel görünüyor. Şimdiye kadar hiç yemedim belki bir eksiklik belki değil bilemiyorum ama kafama takılan bir şey var. Pilav balık kokunca tadı bozulmuyor mu? :) |
Cevap: "Hamsili pilav" Bende yemedim aslında abim bilemicem bu soguk günlerde iyi gider düşündüm..Birde bu pilavı ali abim den yapmasını istiyorum diyecektim :) Ne olacak şimdi :) Belki bi aday çıkar bekliyelim (: |
Cevap: "Hamsili pilav" Alıntı:
Yaşanmış bir olay anlatayım. Bir arkadaş anlattı. Onlar evde biz yurtta kalıyorduk. Anlattığı şuydu: ''Evde yemek işini nöbete bindirdik. Her gün birimiz nöbetçi olarak yemek yapıyor. .......... arkadaşımıza sıra geldiğinde önümüze bir yemek koydu ve ''Hadi size afiyet olsun ben lokantaya gidiyorum'' dedi. Hepimiz bakakaldık. Sonra yemeğe elimizi değmeden çöpe döküp hep birlikte köfteciye gittik. Yemek konusunda hiç iyi değilimdir.:):) |
Cevap: "Hamsili pilav" ben yaparım hepinizehyyyyyhyyyyy |
Cevap: "Hamsili pilav" yok ali hocam birbiriyle çok örtiüşen bir tat oluyor..baharatlı bir pilavı oluyor,maydanozlu karabiber pul biberli ve inanın hamsıylede muazzam bir tat oluşturuyorevet000...yolunuz düşerse trabzona yada en güzeli evde yapılmışıdır...mutlaka deneyin..bakmayın siz arkadaşınızın dediklerine:) olurya bir gün yolunuz düşrse trabzona hem ağırlarız hem yaparız hocamhyyyyy |
Cevap: "Hamsili pilav" sabah akşam yenilecek birşey değil tabiki ..hamsili pilavı senede bir kere yemek kaafidir..hamsinin en taze olduğu zamanlarda..yoksa bıktırır,arkadaşınızında dediği gibi..(: |
Cevap: "Hamsili pilav" Alıntı:
|
re: "Hamsili pilav" medineweb mutfağı Hamsili pilav cok lezzetli oluyor ben kus uzumlu yemedim arkadasimla beraber yaptik olsada yesek kivamdayim simdi :):) |
Cevap: "Hamsili pilav" Alıntı:
|
SAAT: 18:13 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.