Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB FORUM DİNİ KONULAR.::. > Muhtelif Dini Konular > Muhtelif Konular

Konu Kimliği: Konu Sahibi vertyucek,Açılış Tarihi:  14 Ağustos 2015 (22:11), Konuya Son Cevap : 17 Ağustos 2015 (16:58). Konuya 72 Mesaj yazıldı

Beğeni Aldı74Kez Beğenildi
Yeni Konu aç  Konu Kapatılmıştır

LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 15 Ağustos 2015, 12:28   Mesaj No:21
Durumu:fedra isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 29784
Üyelik T.: 26Haziran 2013
Arkadaşları:11
Konular: 35
Beğenildi:87
Beğendi:155
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: Kürt Sorunu Gerçekten Varmı?

Alıntı:
seher1906 Üyemizden Alıntı Mesajı göster
pkk terör örgütüdür lanetlemeye muadildir. dış güçlerin de etkisi altındadır amaçları iç savaş çıkarmaktır .

Alt 15 Ağustos 2015, 15:02   Mesaj No:22
Medineweb Sadık Üyesi
JAZARİ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:JAZARİ isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 17525
Üyelik T.: 23 Mart 2012
Arkadaşları:1
Konular: 65
Beğenildi:74
Beğendi:41
Takdirleri:13
Takdir Et:

Alıntı:
İslaminesil Üyemizden Alıntı Mesajı göster
Siz türkler ve araplar Müslüman kürt kardeşlerinize sahip cıkmadınız ,Kürtleri leninci komunist Pkk nın kucagında bıraktınız ,Şimdi birseyler yapmak istiyorsunuz ama iş işten gecti..

Pkk bir neden değildir pkk bir sonuctur,Zulmün,tecavüzün katilamından cıktı ,suanki yolu nasıl derseniz Allah bu ya zamanın zulme ugayanları bugün zulüm ediyor...

Evet suan bu örgüt yabancı güclerin ki bunlar fitnenin bası israilin elindedir ve Tek dertleri islamdır ..

Bugün pkk islama karsı kullanılan en büyük örgütdür.
Bugün pkk devletle işbirligi olan en büyük örgütdür.
Bugün pkk Müslüman kürtlere katliam yapan en büyük örgütdür...

Toplamak gerekirse konuyu eski zulümler kalmadı lakin insanların acısı öyle bir işlendiki kolay kolayda cıkaramassınız..

Ümmeti bilincini diri ve saglam tutarsak ,milleyetciligi icimizden atarsak ve kardeşlerimize sarılabilirsek insallah Rabbimizin yardımıyla bu zulümler kan ve revan duracaktır..

Buda İslam olmaktan gecer.

hayırla..
İslaminesil hocam tespitleriniz tam yerinde olmuş Allah razı olsun diyorum. özellikle müslüman kürt kardeşinize sahip çıkmadınız şeklindeki cümlenize atfen bişey eklemek isterim(5-6 ay önce cami cemaatiyle aramızda geçen diyalog):

geçenlerde bi arkadaş hocam dedi şuan kürtçe hutbe okuyabiliyorsan bunu pkk'ya borçlusun dedi. ne alaka dedim marksist lenist ile kürtçe hutbe ne alaka ? hocam dedi yıllarca bu halk kürtçe hutbe dinleyemedi her gelen türkçe hutbe okudu okudu okudu dinleyen ise bir kürt , türkçeyle yakından uzaktan alakası yok aval aval baktı durdu , pkk ne yaptı halkı galeyana getirdi hutbeler kürtçe okunana kadar camilere adım atmayın dedi parkta bahçede millet hutbesini kürtçe dinledi(wallahi de billahi de camiler boşalmanın eşiğine geldi)sonunda devlet pes etti ve kürtçe hutbeye izin çıktı. arkadaş tekrar sordu : kürtçe hutbeyi çıkaran kim diye ? bu adama ne cevap verirsiniz size soruyorum medineweb ailesi ? başka bisefer köydeyim kürtçe hutbeyi okudum cami çıkışı köyün öğretmeni beni aldı bi kenara hocam dedi bugün cuma namazımın sıhhatine gölge düştü , neden dedim ? eee sen hutbeyi kürtçe okudun ben bişey anlamadım olur mu böyle dedi ? haklısın dedim. Peki ben şimdi size soruyorum demekki bu halk 30 yıldır biz imamların ne dediğini anlamamış cuma namazlarının sıhhatine gölge düşmüş , bunun vebalini kim üstlenecek ? bu sadece kürtçe hutbe üzerine izah etmeye çalıştığım bi örnek bunun gibi onlarcası...

islaminesil hocamın dediği gibi devlet ana doğudaki müslüman halkı marksistlerin kucağında bıraktı , ayrıca pkk bir neden değildir pkk bir sonuctur diyorum ben de

bi tarafta buzdolabına kaldırılan çözüm süreci , öbür tarafta morglara kaldırılan bu ülkenin ana kuzuları uzgn
Esma_Nur beğendi.
Alt 15 Ağustos 2015, 15:15   Mesaj No:23
Durumu:fedra isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 29784
Üyelik T.: 26Haziran 2013
Arkadaşları:11
Konular: 35
Beğenildi:87
Beğendi:155
Takdir Et:

Alıntı:
HACIYSK Üyemizden Alıntı Mesajı göster
İslaminesil hocam tespitleriniz tam yerinde olmuş Allah razı olsun diyorum. özellikle müslüman kürt kardeşinize sahip çıkmadınız şeklindeki cümlenize atfen bişey eklemek isterim(5-6 ay önce cami cemaatiyle aramızda geçen diyalog):

geçenlerde bi arkadaş hocam dedi şuan kürtçe hutbe okuyabiliyorsan bunu pkk'ya borçlusun dedi. ne alaka dedim marksist lenist ile kürtçe hutbe ne alaka ? hocam dedi yıllarca bu halk kürtçe hutbe dinleyemedi her gelen türkçe hutbe okudu okudu okudu dinleyen ise bir kürt , türkçeyle yakından uzaktan alakası yok aval aval baktı durdu , pkk ne yaptı halkı galeyana getirdi hutbeler kürtçe okunana kadar camilere adım atmayın dedi parkta bahçede millet hutbesini kürtçe dinledi(wallahi de billahi de camiler boşalmanın eşiğine geldi)sonunda devlet pes etti ve kürtçe hutbeye izin çıktı. arkadaş tekrar sordu : kürtçe hutbeyi çıkaran kim diye ? bu adama ne cevap verirsiniz size soruyorum medineweb ailesi ? başka bisefer köydeyim kürtçe hutbeyi okudum cami çıkışı köyün öğretmeni beni aldı bi kenara hocam dedi bugün cuma namazımın sıhhatine gölge düştü , neden dedim ? eee sen hutbeyi kürtçe okudun ben bişey anlamadım olur mu böyle dedi ? haklısın dedim. Peki ben şimdi size soruyorum demekki bu halk 30 yıldır biz imamların ne dediğini anlamamış cuma namazlarının sıhhatine gölge düşmüş , bunun vebalini kim üstlenecek ? bu sadece kürtçe hutbe üzerine izah etmeye çalıştığım bi örnek bunun gibi onlarcası...

islaminesil hocamın dediği gibi devlet ana doğudaki müslüman halkı marksistlerin kucağında bıraktı , ayrıca pkk bir neden değildir pkk bir sonuctur diyorum ben de

bi tarafta buzdolabına kaldırılan çözüm süreci , öbür tarafta morglara kaldırılan bu ülkenin ana kuzuları uzgn

pkk yı haklı mı görüyorsunuz bu kadar savaş açsınlar sonra da çözüm süreci barış süreci istesinler böyle dalga geçmek mi olur? ayrıca pkknın kürtlerle bir alakası yok amacı iç savaş o bir fitne kışkırtma türk kürt diyerek. birçok dış güçler de pkknın içindedir amaçları türkiyeyi çökertebilmek kürtler türkler buna fırsat vermemeli. AYNI ÜLKEDE YAŞAYAN tüm ırktan insanların refahı huzuru için.
JAZARİ, vertyucek ve Sinemm_ beğendi.
Alt 15 Ağustos 2015, 16:18   Mesaj No:24
Medineweb Emekdarı
İslaminesil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:İslaminesil isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 40187
Üyelik T.: 20 Mart 2014
Arkadaşları:0
Memleket:Wan
Konular: 316
Beğenildi:1428
Beğendi:590
Takdirleri:598
Takdir Et:

Alıntı:
musab27 Üyemizden Alıntı Mesajı göster
"pkk yı bir zulmün sonucu görmek", meseleyi en başından yanlış yerinden kavramaktır. devamında ümmet, barış, kahrolsun milliyetçilik de deseniz boş. bir şırınga zehri önce bir kavanoz bala enjekte ediyorsunuz. Sonra bu bal aslında diyorsunuz.

"pkk terör örgütü", hem masonların ermenilerin dinsizlerin oyunudur diyeceksiniz, sonra da pkk bir zulmün sonucudur diyeceksiniz. Kimi kandırıyorsunuz. Geçen istanbul da trafik cezası yedim, trafik polisi sırf gözlerim renkli diye ceza yazdı demek gibi birşey bu örnekleriniz.
Bu ülkede de Dünyada da zulüm vardır be kıyamete dek olacaktır. Bu Hak batıl savaşıdır. Arada istisnai zulümler olur. adam vanlılara gıcıktır diğeri manisalılara gıcıktır. böyle oluyor diye Dinsiz pkk yı bir sonuç göremezsiniz.

Kendi fikrime gelirsek. Benim anlayışım ne mutlu ki Müslümanım diyene dir. Kimsenin doğarken seçmediği kazanıp elde etmediği bir vasıftan dolayı ayrımcılık yapamazsınız. üstünlük takva iledir, onun bile tavrını yapamazken, milliyetçilik ırkçılık zengin fakir gibi ayrımlar, İSlam ın özüne terstir. Ama bir yerde zulüm varsa, ben eziliyorum zulme uğradım deyip de terör örgütünü destekleyemezsin yada mazur mazlum zulmün sonucu gösteremezsin.
İslam Hak Din en güzel rehberdir. Ama o İslamı nerden aldığında önemli... Yoksa böyle ortada kalır, kimin tarafında neyi savunup neyin karşısında olduğunu sen dahi anlayamazsın.

3 yıl önceki Gaziantep deki pkknın yaptığı karakol bombalamasında abim yaralandı ve sakat kaldı. tek suçu durakta otobüs beklemek. Ne demeliyiz şimdi zulme uğradık kürtler bizi sakat bıraktı zulmetti bizde onlara savaş mı açalım diyeceğiz.
Zulmün ırkı hafifletici sebebi sonucu sebebi olmaz. zulüm zulümdür. elbet ve er geç mazlum hakkını Hak ile alır...
selametle...
Bakın içinizde nasıl bir yara var Yaranız Verdiğiniz tepkiyle aynı orantılı...Kürtler zulme ugradı ve senelerce bu devam etdi o zaman nerdeydiniz ,Nerdeydi sizin ümmeciliginiz ,kardeşliginiz ,Şimdi Ahkam kesilip biz kardeşiz diyorsunuz?

Zulüm gördügünde senin Müslüman kürt kardeşin İslam cı türk kardeşlerim nerdeydi ,Zulüm gün geldi sessliğe bürünen insanların basına geldi,
Pkk sizin abinizi yaraladı benim ailemi yok etdi ,Şimdi ben pkk yımı savunacam yada bu İSRAİL Usagı türk genarellerinimi ,Mason derin devlet adamlarınımı,

Siz jitem nedir bilirmisiniz ,Siz Mit nedir bilirmisiniz Özel secilmiş annesi babasız merhametsiz zalimleri,
Siz pkk nedir bilirmisiniz ermeni dönmesi dinsiz imansızları,

siz birini bilirken biz kürtler ikisiniz gördük,siz pkk derken biz ilk önce jitem ,mit dedik sonra pkk dedik..Ve bunlar Kürdistandaki müslüman kürtlerin Dinlerine ,canlarına malalrına namusları göz diktiler ,Şimdi kardeşlikden gem vuranlar jitem mit kürt kızlarının ırzına gecerken nerdeydiniz ,kürtün kellesini kesip kapılarının önüne koyarken nerdeydiniz ,İşte pkk bunun adıdır..

Bana ithafen demişssiniz sonuc değil birden cıkmıs ,siz bunu gidin bir cocuga diyin senin baban yok ,sen kendin dünyaya geldin..

şimdi gidin pkk ve zamanında kürtleri katleden dinsiz imansız rütbelilelerin aynı sofrada nasıl beslendigini arastırın...

Elhamdulillah müslümanım kim zulüm görmüsse farketmez zulum rıza zulümdür,Zulme ugrayanlarada sevinen zalimlerden farkı yoktur..
Esma_Nur beğendi.
Alt 15 Ağustos 2015, 16:39   Mesaj No:25
Medineweb Emekdarı
Takdir Et:

Alıntı:
HACIYSK Üyemizden Alıntı Mesajı göster

Allah razı olsun Hocam...

Ve bunu dedik diye bize ne yapıstırmalar yapılıyor insanalr bu kadar milliyetci olamaz..Hemde ben müslümanım diyen biri...

Biz bu haklı bu haksız demiyoruz zulmü kim yaptıysa karsılıgında görecektir..

Zalimin zulmu yanına kar kalmaz ha pkk ha devvletin icindeki devletcikliler..

Rabbim Askerimizi korusun Ana kuzularını korusun...
Alt 15 Ağustos 2015, 16:52   Mesaj No:26
Durumu:seher1906 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 49487
Üyelik T.: 24 Nisan 2015
Konular: 1
Beğenildi:6
Beğendi:10
Takdir Et:

Alıntı:
Bakın içinizde nasıl bir yara var Yaranız Verdiğiniz tepkiyle aynı orantılı...Kürtler zulme ugradı ve senelerce bu devam etdi o zaman nerdeydiniz ,Nerdeydi sizin ümmeciliginiz ,kardeşliginiz ,Şimdi Ahkam kesilip biz kardeşiz diyorsunuz?

Zulüm gördügünde senin Müslüman kürt kardeşin İslam cı türk kardeşlerim nerdeydi ,Zulüm gün geldi sessliğe bürünen insanların basına geldi,
Pkk sizin abinizi yaraladı benim ailemi yok etdi ,Şimdi ben pkk yımı savunacam yada bu İSRAİL Usagı türk genarellerinimi ,Mason derin devlet adamlarınımı,

Siz jitem nedir bilirmisiniz ,Siz Mit nedir bilirmisiniz Özel secilmiş annesi babasız merhametsiz zalimleri,
Siz pkk nedir bilirmisiniz ermeni dönmesi dinsiz imansızları,

siz birini bilirken biz kürtler ikisiniz gördük,siz pkk derken biz ilk önce jitem ,mit dedik sonra pkk dedik..Ve bunlar Kürdistandaki müslüman kürtlerin Dinlerine ,canlarına malalrına namusları göz diktiler ,Şimdi kardeşlikden gem vuranlar jitem mit kürt kızlarının ırzına gecerken nerdeydiniz ,kürtün kellesini kesip kapılarının önüne koyarken nerdeydiniz ,İşte pkk bunun adıdır..

Bana ithafen demişssiniz sonuc değil birden cıkmıs ,siz bunu gidin bir cocuga diyin senin baban yok ,sen kendin dünyaya geldin..

şimdi gidin pkk ve zamanında kürtleri katleden dinsiz imansız rütbelilelerin aynı sofrada nasıl beslendigini arastırın...

Elhamdulillah müslümanım kim zulüm görmüsse farketmez zulum rıza zulümdür,Zulme ugrayanlarada sevinen zalimlerden farkı yoktur..

o zaman siz savaşı devam ettirme taraftarı mısınız? sadece kürtler değil türklerden de çok can gitti fitne kışkırtmalar yüzünden herkes uğradığı zulmün intikamını alsın o zaman??
Allahın kulu_ beğendi.
Alt 15 Ağustos 2015, 17:04   Mesaj No:27
Medineweb Emekdarı
Takdir Et:

hicbirşey nedensiz değildir diyorum..

Ne pahasına mal olursa olsun bu kan durmalı diyorum.

Mhp -Hdp kapatılmalı diyorum.

Milliyetcili yapılanların dillerinin kesilmesini diyorum..

Zulme sesiz kalanların zalim olduklarını diyorum..

Pkk nın israil usagı oldugunu diyorum..

Hükümetin faşist düşüncelerinden vazgecmesini diyorum..

Bizler kardeşiz daha biirbirimizi dilini meramını anlamadan yargılamayalım...

Irkcılık yapan bizden değildir diyorum..

Ve buna ragmen halen beni yargılayan varsa fitne cıkarmaktır derdin diyorum...
Esma_Nur ve JAZARİ beğendiler.
Alt 15 Ağustos 2015, 19:19   Mesaj No:28
Durumu:seher1906 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 49487
Üyelik T.: 24 Nisan 2015
Konular: 1
Beğenildi:6
Beğendi:10
Takdir Et:

Alıntı:
hicbirşey nedensiz değildir diyorum..

Ne pahasına mal olursa olsun bu kan durmalı diyorum.

Mhp -Hdp kapatılmalı diyorum.

Milliyetcili yapılanların dillerinin kesilmesini diyorum..

Zulme sesiz kalanların zalim olduklarını diyorum..

Pkk nın israil usagı oldugunu diyorum..

Hükümetin faşist düşüncelerinden vazgecmesini diyorum..

Bizler kardeşiz daha biirbirimizi dilini meramını anlamadan yargılamayalım...

Irkcılık yapan bizden değildir diyorum..

Ve buna ragmen halen beni yargılayan varsa fitne cıkarmaktır derdin diyorum...

neden sürekli kürtler ne çekti diyorsunuz yapılan bir olayı gündeme getiriyorsunuz barıştan kardeslikten konuşmak yerine.
Alt 15 Ağustos 2015, 23:58   Mesaj No:29
Medineweb Emekdarı
Allahın kulu_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Allahın kulu_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 33478
Üyelik T.: 09 Kasım 2013
Arkadaşları:29
Konular: 164
Beğenildi:1156
Beğendi:1570
Takdirleri:5244
Takdir Et:

Soguk savas bu olsa gerek iftira

Vakit namazinizi kildiniz mi?
Ebu Hüreyre'den (r.a.) rivayetle:
Mü'minin durumu yeşil ekin gibidir. Rüzgar ne taraftan gelse onu eğer. Rüzgar durduğunda doğrulur. Mü'min de böyledir. O da bela ve musibetlerle eğrilir. Kafirin durumu ise çam ağacı gibidir. Allah dilediği zaman sert ve dik durur. ][Bela ve musibetlere uğramaz.
Alt 16 Ağustos 2015, 04:14   Mesaj No:30
Medineweb Üyesi
Durumu:vertyucek isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 26456
Üyelik T.: 08 Mart 2013
Konular: 89
Beğenildi:33
Beğendi:24
Takdirleri:146
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!

Eûzubillâhimineşşeytânirracîym - Bismillâhirrahmânirrahîym
Esselamu aleyküm ve rahmetullahi ve berakatühü yeniden kardeşler.

Değerli kardeşler konuya yazılan mesajları okuyorum ve ALEMLERİN RABBI OLAN CENAB’I ALLAH CELLE CELALÜH’E hamd olsun diyorum.türk olsun,kürt olsun kardeşlerimizin hepsi Müminler’in kardeşi olduğu bilincinde.terörün düşmanı ve aramıza fitne sokan bizi birbirimize düşman etmeye çalışan şer şebekelerinin farkında ve bunlara rest çekiyor!

Tabii bunun yanında küçük yanlış anlamalar da ufak tartışmalar da olacak.imtihan dünyasındayız.Ama bunun yanında gereksiz tartışmaları bırakıp kardeşine ilk dost elini,barış elini uzatan da bu imtihanı kazanacak CENAB’I ALLAH CELLE CELALÜH’ÜN PEYGAMBER EFENDİMİZ SALLALLAHU ALEYHİ VE SELLEM’İN razı olacağı bir işi yapacak umarız!

Kardeşler birbirimizin arasını düzeltelim.zira böyle emrolunuyoruz.bu benim sözüm değil.birbirimizin arasını bozmayalım.

Her iki tarafında birbirine kırgınlıkları var.Osmanlıdan sonra yıllar yılı bu milletin arasını bozmak için,fırkalara bölüp yönetebilmek ve sonrada kolayca yutabilmek için

kah Türk’ün arasına katıldılar Kürtü vurdular,bak Türk senin düşmanındır dediler.

kah Kürtün arasına katıldılar Türk’ü vurdular.bak Kürt senin düşmanındır dediler.

sağ,sol,sünni,alevi bölünmesi içinde böyle yaptılar!

Ama bu gün çok şükür kalp gözü açık İslam Ümmeti,Mü’min kardeşler bu oyunların farkında.

Ne Kürt nede Türk bu zalim şebekelerin kardeşleri arasına girmesine izin veremeyecek!verme-meli.

Şimdi mesele anlaşmazlıkları da ortadan kaldırmaktır.birbirimize kavli leyyin(yumuşak söz) ile konuşmaktır.karşı tarafı incitebilecek sözlerden kaçınmak ve şeytan-ı laini sevindirmemektir!çünkü bizler bin yıldır aralarında en ufak bir anlaşmazlığın olmadığı bir ümmettik.(çünkü ırkçılık nedir bilmiyorduk!)şimdi biz MÜ’MİNLER yahudi kafirinin oyuncağı olmuşlar yüzünden mi düşman olacağız?bu olacak şeymi?

MUHAMMED ÜMMET’İNİN arasına nifak ve fitne sokanların oyunlarını bozmak her Mü’minin görevidir.bu anlayışla ve niyetle ve ihlasla hareket edenler ahirette yüz aydınlığı olacak amelleri işliyor demektir!

Kendimizden başlayalım kardeşler.ırk,dil,meşreb hepsi birer fitne hepsi birer imtihan.CENAB’I ALLAH CELLE CELALÜH senin kürt ailede doğmanı murat buyurdu kürt oldun.türk ailede doğmanı murat buyurdu türk oldun.PEYGAMBER EFENDİMİZ SALLALLAHU ALEYHİ VE SELLEM ahirette,hesapta annenin evladından kaçacağını buyuruyor.ne kürtü,ne türkü ne lazı ne çerekezi?...biz bu günün fitnesinden kendimizi arındırmaya bakalım.hepimiz Müminin ırkı olmaz diyoruz Elhamdülillah Müslümanız... öyle ise Müslüman kardeşlerimizin arasını düzeltelim.gençlerimizi teröre kurban vermeyelim.ne kürt kardeşlerimiz militan olsunlar,ateist,hristiyan olup ziyan olsunlar.nede bu milletin türk,kürt,laz,çerkez genci nöbette kurşuna dizilsin.aramızı bozanların oyununa gelmediğimiz gibi oyunlarını başlarına geçirmeye gayret edelim!umulur ki ihlasla bunu yapabilirsek CENAB’I ALLAH CELLE CELALÜH ve PEYGAMBER EFENMDİMİZ SALLALLAHU ALEYHİ VE SELLEM bizden razı ve hoşnut olur.olsunda umarız.

CENAB’I ALLAH CELLE CELALÜH bu günleri atlatıp bize kalbi bir uyanışla MUHAMMED ÜMMETİNİN bir parçası olduğumuzu.ırkın,dilin,meşrebin gelip geçici birer dünya süsü,birer fitne olduğunu yeniden duyursun.bütün şerlerden koruyup kurtarsın.amin ecmain ve selamun alel MÜRSELİN vel hamdulillahi RABBÜL ALEMİN.ALLAH-U alem.(CENAB’I ALLAH CELLE CELALÜH en doğrusunu bilir.) selam ve dua ile
fedra, seher1906 ve Sinemm_ beğendi.
Konu Kapatılmıştır

Konuyu Toplam 67 Kişi okuyor. (0 Üye ve 67 Misafir)