![]() |
DEMOKRASi BUDUR.. DEMOKRASİ........ Ben Basra'dan Ömer... Belki haberin yoktur diye yazıyorum Franks; Önce demokrasi yağdı göklerden Sonra özgürlük geçti üstümüzden Palet palet... Ve insan hakları namlularından Yüzü maskeli adamların Saniyede bilmem kaç bin adet. Demokrasi bizim eve de isabet etti Bir gün sonra anladım ayaklarımın koptuğunu Babamın vücudunda Tam on sekiz adet İnsan hakları saymışlar. Annem zaten yoktu Ben doğarken İlaç yokluğundan ölmüş. Ambargo falan dediler ya Anlamadım, çocuk aklı işte Sen daha iyi bilirsin... Sizde de barış böyle midir Franks? İnsan hakları çocukları yetim, ve ayaksız bırakır mı orada da? Ya demokrasi? Güpegündüz pazara düşer mi? Ve zenginlik... İnsanları korkudan uykusuz bırakır mı? Ve kuşlar gökyüzünü terkeder mi orada da? Babamla söylediğim son dua dilimde, Ayaklarım hastanede, Ve giymeye kıyamadığım ayakkabılar Elimde kaldı... Çocuğun var mı Franks? Al... çocuğuna götür onları Bir işe yarasın. Kimbilir baktıkça, Belki beni hatırlarsın. "Bu nasıl demokrasi Franks? Düştüğü yeri yaktı Merhamet hür dünyaya Bu kadar mı Irak'tı?"... alıntı... |
"Bu nasıl demokrasi Franks? Düştüğü yeri yaktı Merhamet hür dünyaya Bu kadar mı Irak'tı?"... [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] Sözlük anlamıyla, uygulama alanı bambaşka olan demokrasi.. Basralı Ömer kadar tanımlayamadı seni litaratür, O'nun kadar, onlar kadar tanıyan olmadı seni. Emeğinize sağlık sayın bilinmez |
SAAT: 15:14 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.