|
Konu Kimliği: Konu Sahibi TufeyL,Açılış Tarihi: 27 Ağustos 2007 (13:26), Konuya Son Cevap : 27 Ağustos 2007 (22:53). Konuya 19 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
27 Ağustos 2007, 16:15 | Mesaj No:11 | |
Cvp: Berat gecesi namazına dair! Alıntı:
bu gibi işi aşırı derecede kolaylaştıran kıssaların tehlikeli olabileceğini, bilmeyenin, islam ile ilgisi olmayanın, islam olan ama serin duranların bunu yanlış yorumlayabileceklerini düşünüyorum. ben kıssa falan buyuramam, zira cennet-cehennem bağlamındaki kıssalara meylim ve ilgim de yok. ayrıca böyle birşey mümkün olabilir mi diye inşaallah beni ikna etmek babında bi yaklaşımda bulunmuyorsunuz. bana mantıklı gelmediğini anlayamıyorsunuz sanırım. başlığa yazdığım tüm yorumlar bu minvalde yazılmıştır. dikkatle okumanızı tavsiye ederim. insanlar size mantıksız ve akıldışı gelebilir ama bu şekilde anlatılan kıssalardan kendilerine kolaylık tanındığı fikrine kapılıp, günlük namazlarına süreklilik ve itina göstermemelerine rağmen -aman kandil de yaklaşıyor bak böyle de bir hükmü varmış o günü dolu dolu geçiriveririm olur biter- mantığına oldukça meyilli davranabilir. yani hep aynı şeyi söylüyorum ama anlaşılmadı sanırım.. | ||
27 Ağustos 2007, 17:25 | Mesaj No:13 | ||
Cvp: Berat gecesi namazına dair! Alıntı:
Elbette,olabilir... Bu bir kıssadır kardeşim...öyle veya böyle kıssa...e tabi anlayana... Yani insanlar ne düşünür bilemem çeşit çeşit düşünceler meydana gelebilir kıssalarda.. Ama neden bazı bilgisiz insalar yanlış analayacak diye bu tür bilgilerden mahrum kalalımki? Ona kalırsa her kıssa yahut dini bilgi yanlış anlaşılacak böyle düşünen insanlarda olabilir fikrine beyanen birşey yazılmasın birşey paylaşılmasın...Her neyse forumda dediğimiz gibi düşünen öyle anlayan bir kardeşimiz varsa buyursun...Bildiğimiz kadarı ile öğrenmesine yardım ederiz.. selametle.. | |||
27 Ağustos 2007, 17:38 | Mesaj No:14 |
Cvp: Berat gecesi namazına dair! İmam-ı Gazali Hazretleri el-İhyâ'da, Berat Gecesinde yüz rekât (her rekatte fatihadan sonra on ihlas suresi okunur) namaz kılınması hakkında bir rivayete yer verse de, hadis âlimleri bu namazın sünnette yerinin olmadığını, böyle bir namazın Hicretten 400 sene sonra Kudüs'te kılınmış olduğu tesbitinde bulunurlar. Hatta İmam Nevevi böyle bir namazın sünnette bulunmadığı için bid'at bile olduğunu ifade eder. Ayrıca secdelerini uzun tutulan iki rekatlik bir namazx daha vardır. Bu namaza niyet ettim Allah rızası için namaz kılmaya diye niyet edilebilir... | |
27 Ağustos 2007, 18:16 | Mesaj No:17 |
Cvp: Berat gecesi namazına dair! İlgi alanlarımız zaten kendi sorumluluklarımız değil...olamazda..Sıdıka kardeşim ben karşılaşmadığımı söyledim sen tuttun lafı nereye getirdin...karşılaşmadım bu demek olmazki ilgilenmiyorum... selametle... | |
27 Ağustos 2007, 19:24 | Mesaj No:18 |
Cvp: Berat gecesi namazına dair! Sen;biraz dolaşın o zaman piyasayı dedin...Bundada her iki anlam çıkar...benim karşılaşmamın piyasa ile ne ilgisi var ? Seni bahsettiğin piyasa ilgi alanımıza girmiyorsa o piyasa ile ilgilenenler yeter kardeşim.. Fazla uzattık sanırım her neyse.. selametle.. | |
27 Ağustos 2007, 19:50 | Mesaj No:19 |
Cvp: Berat gecesi namazına dair! Evet toplumun belli kesimi ile muhabbet içindeyim... varmı bi mahsuru..? Lâkin benim karşılaşmamamın bununla hiç bir ilgisi yok.. Teşekkür ederim yardımseverliğinizede.. selametle.. | |
27 Ağustos 2007, 22:53 | Mesaj No:20 |
Cvp: Berat gecesi namazına dair! Başkaları ile iletişim kopukluğu yok efendim merak etmeyin.. Elbette neden olmasın teşekkür ederiz.. selametle... | |
Konuyu Toplam 2 Kişi okuyor. (0 Üye ve 2 Misafir) | |