04 Nisan 2012 13:21 | |
Esma_Nur | PASTANE SİMİDİ PASTANE SİMİDİ Malzemeler 1 su bardağı yoğurt 1 su bardağı su 1 su bardağı sıvı yağ 1 yumurta 2 yemek kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı tuz 1 yemek kaşığı maya 1 çay kaşığı mahlep 6 subardağı un Pekmezli su için 1 su bardağı su 1 yemek kaşığı pekmez üzeri için susam Pastane simidinin yapılışı 1-) Hamur malzemeleriyle yumuşak bir hamur yoğurun. 2-) 1 saat kadar mayalanması için bekletin. Soğuk havalarda süre uzayabilir. 3-) Hamur mayalandıktan sonra iki tane ceviz büyüklüğünde parça alıp ,ikisinide çubuk gibi uzatın. 4-) Bir birine dolayarak uçlarını birleştirin simit şekli verin. 5-) 1 yemek kaşığı pekmezi 1 su bardağı suyla karıştırıp,simitlerinizi bu suya batırın. 6-) Daha sonra simitleri susama batırın. 7-)Yağlanmamış tepsiye dizin ve tepsi mayası gelene kadar bekleyin.(Yaklaşık bir saat.) 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirin ![]() ![]() |
![]() |
.::.Bir Ayet-Kerime .::. | .::.Bir Hadis-i Şerif .::. | .::.Bir Vecize .::. |
|