Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB MUTFAĞI.::. > Medineweb Mutfağı > Börekler ve Hamur İşleri > DÜĞÜM POĞAÇA

Konu Başlıkları: DÜĞÜM POĞAÇA Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Aşağıdaki Kutuya Sorunun cevabını Yaz ( Bakara )
Başlık:
  
Mesajınız:
Trackback:
Kaynak olarak Ekle
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:

Diğer Seçenekler
Diğer Ayarlar
Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
30 Ekim 2012 18:47
su damlası
DÜĞÜM POĞAÇA



DÜĞÜM POĞAÇA

Malzemeler: ( 28 adet)
1 paket yaş maya
2 su bardağı süt
1.5 su bardağı sıvı yağ
1.5 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
1 adet yumurta (sarısı üzerine, akı içine)
çörek otu ve susam
İç malzemesi:
150 gr peynir
Yapılışı:
2 su bardağı sütü biraz ısıtın. (sıcak olmasın)
Hamuru yoğuracağınız kaba boşaltın.
1 paket mayayı kabın içine ufalayın ve elinizle sütle iyice homojen bir karışım olasıya kadar karıştırın.
Sıvıyağıda bu karışıma ilave edin. Yine bir iki karıştırın. Tuzunu ve yumurta akını ilave edin.
Yavaş yavaş ununu ilave edin ve bir yandan elinizle karıştırın. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar un ilave edin ve güzelce yoğurun.
Üzerini örtün. Bu arada peyniri rendeleyin. (Yaklaşık 10 dakika bu şekilde hamurun beklemesi yeterli)
Daha sonra hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve bir tepsiye dizin, üzerine bez örtün ki hamur kabuk bağlamasın. Siz bütün hamuru bu şekilde yapasıya ilk yuvarladığınız hamur mayalanmış oluyor. Bu yüzden ilk o topalağı alın ve düz bir zemin üzerinde elinizle oval şeklinde açın . Uzun kenara 1 tatlı kaşığı kadar peynir koyun ve rulo yapın. Elinizle ruloyu yuvarlayarak 1 karıştan uzun bir rulo yapın. Bu rulo şeklinde ki hamura bir düğüm atın ve düğüm yeri alta gelecek şekilde tepsiye dizin. (hamur yeteri kadar yağlı olduğu için tepsiyi yağlamaya gerek yok)
Tepsiye dizilen hamurların üzerine yumurta sarısı sürün. Üzerine çörek otu ve susam ektikten sonra önceden ısıtılmış fırında 10 dakika mayalandırın. Daha sonra fırının sıcaklığını 185 derceye getirin ve üzeri kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun
*Not: bazen bu gibi hamurlarda 1 adet yumurtanın sarısı üzerine sürmek için az gelebilir. 2 adet yumurta kırmak yerine: 1 adet yumurta sarısına 1 çay kaşığı toz şeker ve 2 çay kaşığı yoğurt yada süt ilave ederseniz. Bu karışımı güzelce karıştırdıktan sonra sürerseniz olur. Böylece ikinci bir yumurtaya gerek kalmamış olur.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.