Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.KADIN AİLE ÇOCUK.::. > Kadın-Aile-Çocuk > Çocuk ve Aile Sağlığı > Yaramaz çocuğun ilacı nedir?

Konu Başlıkları: Yaramaz çocuğun ilacı nedir? Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Aşağıdaki Kutuya Sorunun cevabını Yaz ( Bakara )
Başlık:
  
Mesajınız:
Trackback:
Kaynak olarak Ekle
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:

Diğer Seçenekler
Diğer Ayarlar
Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
25 Temmuz 2022 08:19
Kara Kartal Mecazi bi anlatım ama şimdide aileler ya hayvan gibi ya robot gibi yetiştiryolar.
Eline ver telefonu tableti ne istersen yapsın.
Ama veemezsem yemiyor içmiyo.
Bizim yegeblerde var.
Onlarda öyle.
Telefonla tehdit ediyor aileyi.
Vermezseniz yemem okumam gitmem.
Allah şimdiki ailelerinde ana babalarinda yardımcısı olsun.
09 Mart 2014 16:35
mehmet akif2
Cevap: Yaramaz çocuğun ilacı nedir?

Alıntı:
ali70 Üyemizden Alıntı Mesajı göster
Çok güzel. Sizi tebrik ederim.

Eğer pes etmezseniz, okul hayatındaki başarısına da hep beraber şahit olursunuz.
inşallah hepimizin çocukları başarılı olur
09 Mart 2014 15:08
ali70
Cevap: Yaramaz çocuğun ilacı nedir?

Alıntı:
mehmet akif2 Üyemizden Alıntı Mesajı göster
çocukla güreş yapar gibi oynamak çocuktaki stresi atıyor

biz de oğlumuzda uyguluyoruz stress atıyor çok mutlu oluyor

daha anaokulunda ama ben de eşimde derslerinde ilgileniyoruz

eskiden oğlum ne kadar güzel yapıyorsun derdik şimdi eksik veya yanlış taraflarını da söylüyoruz
Çok güzel. Sizi tebrik ederim.

Eğer pes etmezseniz, okul hayatındaki başarısına da hep beraber şahit olursunuz.
09 Mart 2014 00:49
mehmet akif2
Cevap: Yaramaz çocuğun ilacı nedir?

çocukla güreş yapar gibi oynamak çocuktaki stresi atıyor

biz de oğlumuzda uyguluyoruz stress atıyor çok mutlu oluyor

daha anaokulunda ama ben de eşimde derslerinde ilgileniyoruz

eskiden oğlum ne kadar güzel yapıyorsun derdik şimdi eksik veya yanlış taraflarını da söylüyoruz
08 Mart 2014 18:43
ali70
Cevap: Yaramaz çocuğun ilacı nedir?

Çocuğunuzun üstüne düşün ya hu... Onunla bire bir ilgilenin...

Yanlış yaptığında, yanlış yaptın deyip geçiştirmeyin. Yaptığı yanlışın neden yanlış olduğunu izah edin... Yanlışın sonuçlarının nerelere kadar gidebileceğini anlatın... Ama bıkmadan. O öğrenene kadar aynı yanlışı defalarca yapacaktır. Ama sonunda öğrenecektir. Güvenin bana...

En az bir saatinizi onunla geçirin. Bunun yarım saati ödevlerini yaparken olsun. Yanına uzanın. Hatta deyin ki, ben yarım saat senin üzerine düşeceğim. Ve ders çalışırken, ben senin üstüne düşüyorum deyip üstünde yuvarlanın. Ama onu ezmeyin.

Onu dinleyin. Büyük adamı dinler gibi dinleyin. Konuşmaları anlamsız olsa da dinleyin.

Göreceğiniz değişikliğe siz bile şaşıracaksınız emin olun...

Bütün gününü çocuklarla geçiren bir öğretmen nasihatı...

03 Ocak 2014 15:35
mehmet akif2
Cevap: Yaramaz çocuğun ilacı nedir?

evet yaramaz çocuğun ilacı anne ve baba

inşallah çocuklarımızda şefkatla iletişim kurabiliriz
04 Ekim 2013 17:17
EyMeN&TaLhA
Yaramaz çocuğun ilacı nedir?

Bir kadın vardı. Çocuğuna hiç laf geçiremiyordu. Kadın ne söylese, çocuk onun zıddını yapıyordu. Çocuğun okulu da kötü gidiyordu. Ne derslerini istekli takip ediyor ne de ödevlerini tam yapıyordu

Annesi kızsa da, dövse de kâr etmedi. Babası odalara kapatıp cezalar yağdırsa da çocukla baş edemedi.
Çaresiz kadın, bir gün çocuğu okula götürürken yol üstünde ‘ayı oynatıcısı’ gördü.
İnsanların merak içinde etrafını sardığı ayı oynatıcısı, tef çalıyor, burnunda halka takılı ayı da zıplaya zıplaya oynuyordu. Kadın durdu, düşündü. Kendi kendine güldü: “Ben bir çocuğu terbiye edemezken adam ayıyı terbiye etmiş!”

Sonra ayı terbiyecisinin yanına yaklaşıp “Ben bir çocuğu terbiye edemedim, sen nasıl oldu da vahşi bir ayıyı terbiye ettin?” diye sordu.
Adam tebessüm etti: “Her işin bir kolayı var, o da bende gizli.”

Kadın, “N’olur bana yardım et. Çocuğumla başım dertte.” diye yalvardı.

Ayı oynatıcısı çocuğa baktı, “Zor değil. Sen bunu bana bir hafta getir, ben onu da söz dinler hâle getiririm.” dedi.

Kadın sevindi.
Çocuğu ayı oynatıcısına götürmeye başladı. Aradan daha birkaç gün geçmesine rağmen çocuktaki eski davranışlar yavaş yavaş düzelmeye başladı. Çocuk artık annesine karşı gelmiyor, itiraz etmiyordu. Bir hafta sonra çocuk tam da kadının istediği kıvama geldi. Kadın çok sevindi. Ayı terbiyecisine bolca dua etti.
Konu komşu bu duruma çok şaşırdı. O söz dinlemeyen asi çocuk gitmiş, yerine sessiz, sakin, akıllı uslu bir çocuk gelmişti. Öğretmeni çocuktaki bu değişikliklerden memnun oldu, kadına tebriklerini iletti.
Ancak çocuktaki bu değişiklik çok uzun sürmedi.

Eskiden olduğu gibi, sinirli, hırslı, öfkeli değildi belki ama bu sefer arkadaşlarının eşyalarını çalmaya, gizli işler yapmaya, göz göre göre yalanlar söylemeye başladı. Öğretmen çocuğun annesini çağırıp “Ne yapacaksınız bilmem ama çocuğunuz bir garip oldu. Artık hırsızlık yapmaya, yalan söylemeye başladı.” dedi. Kadın çok üzüldü. Yana yakıla yine ayı terbiyecisini aradı ama bulamadı. Adam oralardan gitmişti.
Kadının bu çaresiz hâlini gören, güngörmüş bir komşusu, “Üzülme” dedi, “Benim tanıdığım gönlü geniş bir âlim zat var. İstersen bir de ona durumu anlat.”

Kadın razı oldu. Çocuğunu aldı, bu âlim zata götürdü.
O zat, durumu dinledi, “Sen bir hafta bana bu güzel delikanlıyı getir, ben bir bakayım nesi varmış.” dedi.
Kadın razı oldu.

Çocuğu getirip götürmeye başladı. Daha iki görüşmeden sonra adam çok ürktü. Çocuğun annesine dönüp “Sen bu çocuğa ne yaptın! Ben çocukta hayvan siması görüyorum.” dedi.
Kadın şaşırdı, “Ben bir şey yapmadım.” dedi. Sonra hatırlayıp devam etti: “Ama bir zamanlar çok yaramazlık yapıyor diye bir ayı terbiyecisine götürüp çocuğu ona terbiye ettirmiştim.”
Adam çok üzüldü. “Be kadın, hiç hayvan terbiyecisine çocuk terbiye ettirilir mi! Hayvanlar korku ile, insanlar vicdanı ile terbiye olur. Bazen hayvanlar bağırılarak, dövülerek, cezalandırılarak, ayakları yakılarak terbiye olunur. Hâlâ sahibini dinlemiyorsa, karanlık odalara hapsedilip çaresiz bırakılarak terbiye olunur. Bunlar hayvana bile zulüm iken, sen nasıl olur da kendi çocuğunu hayvan terbiye eder gibi terbiye ettirdin?” dedi.
Sonra devam etti: “Hem unutma, çocuğuna laf geçirmek değildir çocuk eğitimi. Çocuğun kalbine girip ona şefkatle tesir edebilmektir asıl olan. Hadi sen al git çocuğunu, önce kendi vicdanını duyarsızlıktan kurtar, sonra da şeker şerbet içirir gibi onu koynuna al, kendini ona ver, sarmaş dolaş ol. Sen kendini ne kadar yumuşatabilir ve ‘kuzum’ diye kendini çocuğuna bırakabilirsen, çocuğun da o kadar yumuşayıp ‘annem’ diye sana kendini bırakır. Onun ilacı ne ayı terbiyecisi ne de benim, sadece sensin.”

alıntıdır
Adem Güneş

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.