Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB MUTFAĞI.::. > Medineweb Mutfağı > Pastalar > tuzlu simit tarifi

Konu Başlıkları: tuzlu simit tarifi Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Aşağıdaki Kutuya Sorunun cevabını Yaz ( Bakara )
Başlık:
  
Mesajınız:
Trackback:
Kaynak olarak Ekle
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:

Diğer Seçenekler
Diğer Ayarlar
Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
27 Şubat 2014 05:54
azranur
Cevap: Medineweb Mutfağı

Alıntı:
mehmet akif2 Üyemizden Alıntı Mesajı göster
tuzlu simitin şekli



tuzlu kurabiye veya diğer adıyla kuru pastanın şekline örnek

teşekkür ederim, deniyecem inşallah..
26 Şubat 2014 23:17
mehmet akif2
Cevap: Medineweb Mutfağı

Alıntı:
azranur Üyemizden Alıntı Mesajı göster
keşke resimde paylaşsaydınız,bi de anlamadığım şey tuzlu simit veya pasta arada ne fark var,şekilde dolayımı öyle dediniz,bide su ılıkmı olacak mayalı hamur gibi,yoksa soğuk mu?yarım ölçü derken bu malzemelerin yarısıyla mı yapıyorsunuz?
tuzlu simit küçük simit şeklinde yapılıyor öne yumurta akına sonra susama batırılıyor

tuzlu pasta ya da kuru pasta ya elle değişik şekil verilir ya da hamuru açıp kurabiye kalıplarıyla(çiçek-kalp-ay-kelebek....)şekil verilir

su normal musluk suyu ılık olma şartı yok y

yarım ölçü derken verilen malzemenin yarısı ile yapılıyor demek istedim


tuzlu simitin şekli



tuzlu kurabiye veya diğer adıyla kuru pastanın şekline örnek

26 Şubat 2014 20:08
azranur
Cevap: Medineweb Mutfağı

Alıntı:
mehmet akif2 Üyemizden Alıntı Mesajı göster
ben de yeni denediğim ama çok gevrek ve güzel olan tuzlu simit veya tuzlu pasta tarifini paylaşayım

mutlaka deneyin yarım ölçüden çok fazla çıkıyor

tuzlu simit(pasta)

1 paket margarin
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı su
2 paket kabartma tozu
2 yumurta(tuzlu simit yapılacaksa sarısı hamura akı yüzüne kalıplarla şekil verilip tuzlu pasta yapılacaksa akı hamura sarısı yüzüne)
4 tatlı kaşığı toz şeker(şekeri isteğe göre azaltıp çoğaltabilirsiniz)
3 çay kaşığı kadar tuz yeterli gelir
alabildiğince un
üstüne susam
keşke resimde paylaşsaydınız,bi de anlamadığım şey tuzlu simit veya pasta arada ne fark var,şekilde dolayımı öyle dediniz,bide su ılıkmı olacak mayalı hamur gibi,yoksa soğuk mu?yarım ölçü derken bu malzemelerin yarısıyla mı yapıyorsunuz?
26 Şubat 2014 19:13
mehmet akif2
tuzlu simit tarifi

ben de yeni denediğim ama çok gevrek ve güzel olan tuzlu simit veya tuzlu pasta tarifini paylaşayım

mutlaka deneyin yarım ölçüden çok fazla çıkıyor

tuzlu simit(pasta)

1 paket margarin
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı su
2 paket kabartma tozu
2 yumurta(tuzlu simit yapılacaksa sarısı hamura akı yüzüne kalıplarla şekil verilip tuzlu pasta yapılacaksa akı hamura sarısı yüzüne)
4 tatlı kaşığı toz şeker(şekeri isteğe göre azaltıp çoğaltabilirsiniz)
3 çay kaşığı kadar tuz yeterli gelir
alabildiğince un
üstüne susam

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.