09 Mayıs 2014 19:44 | |
Lalü Aşk | Cevap: Medineweb Mutfağı Nursen ablamm evet denenmeye değer bir tarif diye düşünüyorum,vazgeçemeyeceğiniz bir tarif olabilir benden söylemesi ![]() |
09 Mayıs 2014 19:42 | |
Lalü Aşk | Cevap: Medineweb Mutfağı Sağol mihrinaz ablacim,e-wet bence de kesinlikle denemelisin çok güzel oluyor..gönül isterdi kendi ellerimle yapıp ikram edeyim hepinize ![]() |
09 Mayıs 2014 19:14 | |
nurşen35 | Cevap: Medineweb Mutfağı Lalü Aşk , çok farklı bir tarif, muhakkak denenmesi gerekli diye düşünüyorum. Ellerine sağlık. ![]() |
09 Mayıs 2014 17:56 | |
Hâdimul İslam | Cevap: Medineweb Mutfağı lalü aşk ellerine sağlık arkadaşım...bu tarifi hep yapmak istiyordum..kesinlikle denicem ![]() not yazmasaydın aynı soruyu soracaktım ![]() ![]() |
09 Mayıs 2014 17:47 | |
Lalü Aşk | FINCANDA KEK FINCANDA KEK Malzemeler:- 1 yumurta- 1 çay bardağı süt- 1.5 çay bardağı şeker- 2 çay bardağı un- 2 yemek kaşığı kakao- 1 paket vanilya- 1 paket kabartma tozu Önce yumurtanın içine şeker ekleyip, bir süre çırpın. Ardından bütün malzemeler konur ve iyice Oda sıcaklığında bekleyen yumurtayı, tozşeker derin bir kaba koyun. Mikserin yüksek devriyle 2 dakika kadar çırpın.Sütü katıp 1 dakika daha çırptıktan sonra kakao, vanilya, kabartma tozu ve unu da ekleyip malzemeler iyice karışıncaya kadar hafifçe çırpmaya malzemeler iyice karışıncaya kadar hafifçe çırpmaya devam edin devam edin. Diğer taraftan, nescafe fincanlarının içini iyice yağlayın. Hazırladığınız karışımı fincanların yarısına gelecek şekilde aktarın. İsterseniz fincanların içine kağıt kek kalıplarından da koyabilirsiniz Hamurla dolu fincanları geniş bir tencereye yerleştirin lık suyu tencerenin kenarından, fincanların yarısına kadar gelecek şekilde aktarın Orta ısılı ateşte, tenceredeki su kaynayıncaya kadar pişirin. Su kaynamaya başlayınca, tencerenin kapağın kapatıp kısık ateşte, 20 dakika daha pişirin. tencerenin üzerini cam kapakla kapatırsanız keklerin kabardığın göreceksiniz 20 dakika pişen kekleri ocaktan alıp kapağını açmadan 15 dakika bekletin. fincanları dikkatlice tencereden çıkarın. Ilık hale gelmelerini bekleyip bıçak yardımıyla kenarlarını sıyırarak çıkarın ve servis tabağına ters çevirin. İsterseniz üzerlerini süsleyerek servise sunabilirsiniz...afiyet olsun (Ben tencerenin üzerine ilk kağıt havlu yada mutfak havlusu kapatıp sonra kapagini kapatıyorm böylece buharlaşan sular keklerin üzerine damlamıyo) |
![]() |
.::.Bir Ayet-Kerime .::. | .::.Bir Hadis-i Şerif .::. | .::.Bir Vecize .::. |
|