Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB MUTFAĞI.::. > Medineweb Mutfağı > Et Yemekleri > "Karnıyarık"

Konu Başlıkları: "Karnıyarık" Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Aşağıdaki Kutuya Sorunun cevabını Yaz ( Bakara )
Başlık:
  
Mesajınız:
Trackback:
Kaynak olarak Ekle
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:

Diğer Seçenekler
Diğer Ayarlar
Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
10 Mart 2015 21:26
su damlası
Cevap: "Karnıyarık"

Alıntı:
Allahın kulu_ Üyemizden Alıntı Mesajı göster
Hamarat kardesim Allah razi olsun
Afiyet olsun can içim...
10 Mart 2015 21:18
Allahın kulu_
Cevap: "Karnıyarık"

Hamarat kardesim Allah razi olsun
10 Mart 2015 21:09
su damlası
"Karnıyarık"



Gerekli Malzemeler

► 6 tane orta boy patlıcan
► 2 tane kuru soğan
► 2 çorba kaşığı domates salçası
► 250 gr. Kıyma
► 3 tane yeşilbiber
► 3 diş sarımsak
► Yarım çay bardağı ayçiçek yağı
► 2 yemek kaşığı margarin
► 2 su bardağı kaynar su
► Yeterince tuz, karabiber, kırmızıbiber

TARİFİ:
1. Patlıcanları alaca soyun ve iç harcını koyacağınız üstte kalacak olan tarafına bıçakla kesik atıp açın
2. Bir kabın içine bolca tuz serpip ağzına kadar su koyun ve patlıcanları bu tuzlu suya yarım saat beklemek üzere yatırın
3. Yarım saat sonra tuzlu sudan acısını çıkarttığınız patlıcanları alın ve zedelemeden çeşmenin altına tutup yıkayıp süzgüye alın
4. Genişçe bir tavanın içine bolca sıvı yağ koyup yıkayıp süzdürdüğünüz hatta mümkünse havlu peçete ile kuruladığınız patlıcanlarınızı, önlü arkalı kızarmamış yeri kalmayacak şekilde kızartın
5. Kızaran patlıcanlarınızı tepsiye sıralayın
6. Teflon bir tavanın içine yağları koyun ve eritin
7. Bu sırada soğanların kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın
8. Yağ eriyince içine doğranmış soğanlarla salçayı ilave edip kavurmaya başlayın
9. Hemen biberleri küçük küçük doğrayın ve onu da tavaya ekleyin
10. biber ve soğanlar soteleşince içine kıymayı ilave edin ve kendi sağlayacağı suyu çekene kadar kavurun. Ortalama 4 dakika kavurmanız yeterli gelecektir
11. En son olarak tuzunu da ilave edip karıştırın ve ocaktan alın
12. Hazırladığınız bu kıymalı harcı, tepsiye dizdiğiniz patlıcanların ortasına kaşık yardımıyla doldurun
13. 2 su bardağı sıcak suyun içine 1 yemek kaşığı domates salçası ve bir çay kaşığı tuz ekleyip karıştırın ve tepsiye dökün
14. Önceden ısıtılmış olduğunuz 180 derecedeki fırına 20 dakika boyunca pişmek üzere sürün..

Afiyet olsun
"Alıntı"

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.