Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB MUTFAĞI.::. > Medineweb Mutfağı > Kurabiyeler > "Elmalı Güllü Turta" /medineweb mutfağı

Konu Başlıkları: "Elmalı Güllü Turta" /medineweb mutfağı Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Aşağıdaki Kutuya Sorunun cevabını Yaz ( Bakara )
Başlık:
  
Mesajınız:
Trackback:
Kaynak olarak Ekle
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:

Diğer Seçenekler
Diğer Ayarlar
Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
25 Aralık 2015 08:04
Esma_Nur
Cevap: "Elmalı Güllü Turta"

Alıntı:
HİRA Üyemizden Alıntı Mesajı göster
Harika görunuyor .hemserim adresini bilsem gelecegim.
Toprağımız foruma ikram edecek
25 Aralık 2015 02:39
HİRA
Cevap: "Elmalı Güllü Turta"

Harika görunuyor .hemserim adresini bilsem gelecegim.
23 Aralık 2015 21:33
su damlası
"Elmalı Güllü Turta" /medineweb mutfağı

[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

MALZEMELER
1 su bardağı un
Yarım çay bardağı pudra şekeri
60 gram tereyağı
1 adet yumurta
1 çay kaşığı tarçın
MUHALLEBİSİ İÇİN:
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı un
1 adet yumurta
ELMALI SÜSLEME İÇİN:
3 adet elma
1,5 su bardağı şeker
2 su bardağı su
Turtanın hamuru için oda sıcaklığındaki tereyağı, un, tarçın ve pudra şekeri ile karıştırılır. Üzerine yumurta sarısı eklenip kıvamlı bir hamur elde edene kadar yoğrulur. Buzdolabında 10 dakika bekletilir. Hamur, tereyağı ile yağlanmış turta kalıbına yerleştirilir ve üzerine çatal ile delikler oluşturulur. Hamuru, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirilir. Pişen turta hamuru ılımaya bırakılır.
Kreması için derin bir tencereye süt, toz şeker, un, 1 adet yumurta sarısı alınarak kaynayana kadar karıştırılarak pişirilir. Ilımaya bırakılır.
Elma gülleri hazırlamak için, elmalar ince dilimlenir. Şeker, su ile kaynatılır. İnce dilimlenmiş elmalar, kaynamış şerbete atılır yumuşayıncaya kadar bekletilir. 3 adet elma dilimi üst üste konularak gül şekli verilir. Servis tabağına alınan turtanın üzerine muhallebi dökülür. Güller muhallebinin üzerine dizilir. Elmalı turta soğuk olarak servis edilir.
"Alıntı"
"Afiyet olsun"

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.