Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB MUTFAĞI.::. > Medineweb Mutfağı > Tavuk Yemekleri > Tavuk Etli Acılı Yaprak Sarması

Konu Başlıkları: Tavuk Etli Acılı Yaprak Sarması Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Aşağıdaki Kutuya Sorunun cevabını Yaz ( Bakara )
Başlık:
  
Mesajınız:
Trackback:
Kaynak olarak Ekle
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:

Diğer Seçenekler
Diğer Ayarlar
Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
02Haziran 2016 11:34
Allahın kulu_ sevgili editler sizi zehirleyeceğimi mi düşünüyorsunuz ki anlamadım moğol larla hiç tanışmışlığım yokdur
alınganlığım cokdur mihrinaz valla bn bile korkuyom kendimden ne zaman alıncam diye
neyse önce ben yerim
no panik telaş yok pırpr-ır yok
tavuklu sarma erikli sarma ikiside nefis
mutlaka olmaz demeyin tavuk tadı hiç olmuyor
02Haziran 2016 10:41
Mihrinaz TAVUKETİ VE SARMA...Moğol usulü değil dimi açıkçası tokat tusulü sarmadan sonra bu tarifi görmek,

hem zahmet çekip sarma sarıcam hemde tavuklu yapıcam..bence ya etli ya zeytinyağlı yapalım derim sarmayı

sakın alınmayasın Allahın kulu...hiç duymamıştım,böyle bir tarif,acaba dedim öğrenci işimi nihayetinde sarma yani nekadar öğrenci işi olabilrki ...

neyse yapanlara,sevenlere afiyet şifa olsun
02Haziran 2016 07:50
Allahın kulu_ Bu tarifi denedim cok guzel oluyor
Lahanadan yapmistim
Aralarina limon dilimi koymayi unutmayin
02Haziran 2016 00:43
VuslatAksa21 Niye bugünlerde özellikle yaprak sarması paylaşıliyor
01Haziran 2016 21:06
Allahın kulu_
Tavuk Etli Acılı Yaprak Sarması


Harca yetecek kadar salamura asma yaprağı.
İçi İçin:

500 gr pirinç,
1 yemek kaşığı acı biber salçası,
1 yemek kaşığı domates salçası,
2 adet sivri yeşil biber,
1 demet maydanoz,
1 adet kemiksiz tavuk göğsü,
2 yemek kaşığı nar ekşisi,
1 adet limonun suyu,
1 adet soğan,
Yarım su bardağı zeytinyağı veya sıvı yağı,
Tuz,
Karabiber,
Pul biber.

Tavuk Etli Acılı Yaprak Sarma Yapılışı

Pirinci yıkayıp suyunu süzelim.

Tavuk etini bıçakla zardan biraz daha küçük boyda doğrayalım.

Soğanı, biberleri ve maydanozu ince ince doğrayalım.

Bir kaba tüm malzemeyi sırasıyla koyup iyice karıştıralım.

Yaprakları düz bir zemine serelim.

Üzerlerine harçtan koyalım ve sigara böreği sarar gibi saralım.

Sarmaları tencereye dizelim ve sarmaların üzerini hafif geçecek şekilde sıcak suyu dökelim.

Kısık ateşte ortalama 30 dakika suyunu çekene kadar pişirelim.

Servis ederken üstüne veya yanına sarımsaklı yoğurt koyalım.

Not: Yapraklar damarsız ve ince olmalı.

Püf noktası: Özellikle ekşi olarak yeneceği için isteyen 1 tatlı kaşığı limon tuzu ekleyebilir.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.