10 Ekim 2017 19:36 | |
su damlası | "Tavuklu sebzeli mantarlı sote"/medineweb mutfağı TAVUKLU, SEBZELİ MANTAR SOTE Malzemeler 1 çay bardağına yakın zeytinyağı 500 gr mantar 500 gr tavuk göğüs veya herhangi bir kısmı 1 orta boy soğan 2 adet domates 3 adet yeşil biber 1 adet kırmızı biber Tuz HAZIRLANIŞI Zeytinyağını tencereye alın. Tavuk etini küp küp doğrayıp ısınan yağa ilave edin. Tavuk etleri biraz soteleyin İnce iri iri doğradığımız mantarları ekleyin. 1 adet soğanı halka halka doğrayıp ilave edin. Yüksek ateşte 10 dakika kadar pişirin. Kırmızı ve yeşil biberi parmak kalınlığında doğrayın. Domatesleri de iri iri doğrayıp tencereye ilave edin. Tuzu ekleyin. 5 dakika ağzı kapalı olarak 10 dakikada ağzı açık olarak pişirin. Ben pilav ve fırında patates eşliğinde servis ettim. Yanına da cacık veya yoğurt. Afiyet şifa olsun. |
![]() |
.::.Bir Ayet-Kerime .::. | .::.Bir Hadis-i Şerif .::. | .::.Bir Vecize .::. |
|