11 Ekim 2017 14:54 | |
su damlası | "ZEYTİNYAĞLI BAMYA TARİFİ "/medineweb mutfağı ZEYTİNYAĞLI BAMYA TARİFİ Malzemeler Yarım çay bardağından biraz fazla zeytinyağı 1 orta boy soğan 2 orta boy domates 1 tatlı kaşığı salça 3 diş sarımsak Yarım kg. Bamya 1 yemek kaşığı limon veya koruk suyu Yeteri kadar su ve tuz HAZIRLANIŞI Zeytinyağını tencereye alın. Küçük doğranmış soğanı ekleyip soteleyin. Küp doğranmış domatesi ve ince doğranmış sarımsakları ekleyip hafif pişirin. Salçayı ekleyip karıştırın. Bamya ve limon suyunu da ilave edin. Son olarak tuz ve üzerine çıkacak kadar su ekleyip karıştırın. Bamyalar yumuşayınca ocaktan alıp en az 1 saat dinlendirin. Afiyet şifa olsun. |
![]() |
.::.Bir Ayet-Kerime .::. | .::.Bir Hadis-i Şerif .::. | .::.Bir Vecize .::. |
|