Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB MUTFAĞI.::. > Medineweb Mutfağı > Tavuk Yemekleri > "Tavuklu Bohça Kebabı Tarifi "/medineweb

Konu Başlıkları: "Tavuklu Bohça Kebabı Tarifi "/medineweb Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Aşağıdaki Kutuya Sorunun cevabını Yaz ( Bakara )
Başlık:
  
Mesajınız:
Trackback:
Kaynak olarak Ekle
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:

Diğer Seçenekler
Diğer Ayarlar
Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
05Haziran 2019 18:32
su damlası Buda nefis bir tarif 👌
07Haziran 2018 14:26
su damlası
"Tavuklu Bohça Kebabı Tarifi "/medineweb

Malzemeler
500 g Tavuk göğüsü
1 adet Soğan
2 diş Sarımsak
1 yemek kaşığı Salça
1 adet yeşil biber
1 adet Patates
1 su bardağı bezelye
Tuz
Karabiber
Pulbiber

Krep İçin:

1, 5 su bardağı süt
1, 5 su bardagı Un
2 adet Yumurta
1 çay kaşığı tuz


Beşamel sosu için:
1 yemek kaşığı Tereyağ
1, 5 yemek kaşığı Un
1, 5 su bardağı Süt
Tuz
Karabiber

Üzeri İçin:

1 adet Domates
Rendelenmiş Kaşar Peyniri

Yapılışı
İlk önce krepleri hazırlayın.
Bunun için bütün malzemeleri bir kabın içine koyup iyice çırpın. Tavaya biraz yağ koyup kızdırın. Bir kepçe kadar hamurdan tavaya döküp krepleri pişirin.

Krepleriniz piştikten sonra ocaktan alın.
Geniş bir tavayı ocağa koyup, kızdırın.
Üzerine kuşbaşı doğranmış Tavuk etini koyun.

Etler suyunu salıp, çekene kadar pişirin.
Daha sonra üzerine doğranmış soğanı, Patatesi, Biberi, Sarımsağı ve salçayı ekleyip, 7-8 dk pişirin.

Beşamel sosu için küçük bir tencereye tereyağı koyup eritin.
Üzerine un ekleyip, 2 dakika kadar kavurun.
Daha sonra sütü azar azar döküp, unun topaklanmaması için sürekli karıştırın.

Beşamel sos koyulaşıncaya kadar kısık ateşte 2-3 dakika kadar kaynatın.(Koyu bir kıvam alana kadar pişirin). Son olarak tuz ve karabiberini de ekleyip, ocaktan alın.

Her krepin orta kısmına hazırladığınız harçtan koyun. Ardından krepin kenar fazlalıklarını orta kısmına toplayıp, harcın üzerini kapatın ve fırın tepsisine dizin.

Her bohçanın üzerine 2 kaşık beşamel sosu, kaşar peyniri ve dilimlenmiş domates koyun.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin ve sıcak sıcak servis edin..

Afiyet olsun

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.