16 Mayıs 2021 23:02 | |
su damlası | Kakaolu Baton Yaş Pasta Malzemeler 2 tane yumurta 1 çay bardağı toz şeker 3 yemek kaşığı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 1 yemek kaşığı kakao (silme) Ara kreması için; Kakaolu hazır pasta kreması Üzeri için; Hazır çikolata sosu Süslemek için; Çilek Kakaolu hindistan cevizi Pasta süsü Toz şeker ve yumurtayı mikserle beyazlaşana kadar çırpalım üzerine elenmiş un ve kakaoyu ardından da kabartma tozu ve vanilyayı ilave edip karıştıralım. Kalıbı yağlayıp pandispanya harcını dökelim, önceden ısıtılmış 160 derece fırında 20 dakika kadar pişirelim. Hazır pasta kremasını paketin üzerinde yazıldığı gibi hazırlayalım buzdolabına kaldıralım. Çikolatalı sosuda paketin üzerinde yazıldığı süt miktarından yarım su bardağı eksik olacak şekilde pişirip hazırlayalım soğumaya bırakalım. Pişen pandispanyayı fırından çıkarıp ilk sıcaklığı çıktıktan sonra ters çevirerek kalıptan çıkaralım 3 parçaya bölelim. Kalıbın içine streç film ile kaplayalım alt parçayı içine yerleştirip pasta kremasının yarısını döküp yayalım, orta pandispanya parçasını da kremanın üzerine koyalım, kremanın hepsini döküp yayalım. Son parça pandispanyayı da yerleştirip streç filmle kapatıp buzdolabında 2 saat kadar bekletelim, sürenin sonunda dolaptan alıp servis edeceğimiz tabağa ters çevirerek çıkaralım. Çikolatalı sosu üzerine gezdirerek dökelim ve iki yemek kaşığı hindistan cevizinin üzerine bir çay kaşığı kakao ekleyip karıştıralım pastanın üzerine ve etrafına serpelim, çilekle süsleyelim. 🌹 afiyet olsun 🌹. |
![]() |
.::.Bir Ayet-Kerime .::. | .::.Bir Hadis-i Şerif .::. | .::.Bir Vecize .::. |
|