27 Eylül 2022 21:52 | |
Hâdimul İslam | Palamut Buğulama Tarifi Palamutun bol olduğu zamanalrdayız.1 tanesi bir aileyi doyuracak türden bereketli bir balık. Balık severler için, kızartması ağır gelenler için, çocuklara severek yedirebileceginiz güzel bir buğulama tarifi verelim... MALZEMELER 1 adet büyük boy palamut balığı 2 adet orta boy soğan 1 adet büyük boy domates 2 diş sarımsak 1/2 çay bardağı zeytinyağı 1 tutam maydanoz 1/2 limon Karabiber Tuz Kekik Hazırlanışı : 》Öncelikle palamutu dilimleri yada balıkçılar dilimler. Tuzlu suda biraz bekletin kanı gitsin rengi açılsın. Sonra yıkayıp tuzlayın. 》Soğanları yarım ay şeklinde normal kalınlıkta doğrayın. Yarısını tavanin dibine koyun. 》Üzerine dilimlenmiş balıkları dizin. Sarımsak, soğanları dizin, baharatları serpistirin. 》En son maydanoz, limon ve domates dilimleri dizin. Sıvıyağ koyun. Su eklemeyin. Sebzeler sulanacak. 》Orta ateşte yarım saat pişirin. Dilerseniz pişince firinada koyabilirsiniz. Afiyet şifa olsun... NOT: Kesinlikle su koymayın. Yeşil biber, kırmızı biber, Kekik biberiye damak tadiniza kalmış. Hafif ve lezzetli doyurucu sağlıklı bir balık buğulamanız oldu. Yanında çorba, Kıvırcık salata, su damlası editimin paylaştığı soğan turşusu, top lahana turşusuyla servis yapabilirsiniz. Afiyetle... |
![]() |
.::.Bir Ayet-Kerime .::. | .::.Bir Hadis-i Şerif .::. | .::.Bir Vecize .::. |
|